Το “Mosaico Gastro Wine Bar” με σεφ τον Καλύμνιο Δημήτρη Κουλλιά στις υποψηφιότητες για “Χρυσό σκούφο 2021”

0
1078

Το εστιατόριο “Mosaico Gastro Wine Bar” του Ξενοδοχείου Horizon Beach Resort στο Μαστιχάρι Κω με σεφ τον Καλύμνιο Δημήτρη Κουλλιά  είναι στις υποψηφιότητες για “Χρυσό σκούφο 2021”

Η λίστα των υποψηφίων εστιατορίων προς βράβευση για το 2021,που ανέρχονται σε 96,  συμπληρώνονται συστηματικά κατά την διάρκεια της σεζόν βάση του ρυθμού επισκέψεων της κριτικής επιτροπής στα εστιατόρια της επικράτειας και με κριτήριο την αξιολόγηση και την βαθμολόγηση των γευσιγνωστών. Από τη λίστα των υποψηφίων θα βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο όσα εστιατόρια θα έχουν βαθμολογηθεί από 15/20 και πάνω και με Top Notch όσα θα έχουν βαθμολογηθεί από 14,25/20 έως και 14,90/20.

Τα μέλη της γευσιγνωστικής επιτροπής του Αθηνοράματος βαθμολογούν πιάτο προς πιάτο εκατοντάδες εστιατόρια. Δοκιμάζουν χιλιάδες πιάτα και γεύσεις, αξιολογούν λεπτομερώς την ποιότητα των πρώτων υλών, την τεχνική των σεφ, την επιδεξιότητα τους, την αρμονία και την ισορροπία των γεύσεων , τα πρωτότυπα υλικά, τους δόκιμους και ευφάνταστους συνδυασμούς, την αισθητική εμφάνιση των πιάτων και τη γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο των επί μέρους στοιχείων. Αυτό το πολυσύνθετο γαστρονομικό πανόραμα καταγράφεται καταρχήν στις υποψηφιότητες και τελικά στα βραβεία της κάθε χρονιάς.

Να σημειώσουμε ότι από την Κω οι υποψηφιότητες είναι τρεις:

1) Το εστιατόριο Mosaico Gastro Wine Bar, Ξενοδοχείου Horizon Beach Resort. με chef  με σεφ το Δημήτρη Κουλλιά 

2) Το εστιατόριο Broadway με chef το Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

3) Το εστιατόριο Cuvée του  Ξενοδοχείο «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa» με chef τον Παύλο Κυριάκη.

Για το Mosaico Gastro Wine Bar του Ξενοδοχείου Horizon Beach Resort είναι ένα Εστιατόριο με σύγχρονη διακόσμηση σε αεράτο χώρο (μπαλκόνι, σάλα).

Ο σεφ Δημήτρης Κούλιας δημιουργεί ένα ενδιαφέρουν μενού με πιάτα που χτίζονται πάνω σε ένα προσωπικό concept. Δοκιμάστε: μπαρμπούνι σαγανάκι, καραβίδες γιουβέτσι με σαφράν –κεράσια– λιβάνι, γκασπάτσο κάβουρα.

πηγή:΅kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ