Οινοποιείο Μωρέ Μεσαριανό: Άριστη βαθμολογία για το Merlot 2019

0
826
Άριστα το Μεσαριανό μας στην γευσιγνωσία του γνωστού πανελλαδικά Παύλου Γκέκα.
Η καινούρια μας ετικέτα Μερλότ που είναι αποτέλεσμα, όπως όλα μας τα κρασιά, εδώ και 25 χρόνια πειραματισμού αγάπης αφοσίωσης και πραγματικά κατάθεσης ψυχής και θυσίας, στην αγάπη προς την φύση την αγνότητα που μας προσφέρει απλόχερα το πολύφημο νησί του Ιπποκράτη.
Στην υγειά σας και να σας έχει ο Θεός καλά.
Γευσιγνωσία

ΠΓΕ Κως, Ασκληπιείο Κω, Δωδεκάνησα
Merlot

Βαθύ πορφυρό.
Ωμή, ασυμβίβαστη, συμπυκνωμένη ποιότητα στην μύτη, με crème de cassis, κέδρο, μαύρα φραγκοστάφυλα με την αντίστοιχη μαρμελάδα τους, να βυθίζονται σε μπαχαρένια λικέρ σοκολάτας, ενώ μιά επίμονη νύξη αγκινάρας και πράσινης πιπεριάς περιπλέκει όμορφα. Εντός του αναγωγικού, καψαλισμένου ορυκτού περιβάλλοντος, ζουληγμένα μωβ και μπλε λουλούδια και κατεργασμένο δέρμα δίνουν επιπρόσθετη διάσταση.

Η ακατανόητη, απρόσμενη έως και αλλόκοτη, απίστευτη γλύκα που κυριαρχεί δεσποτικά στον ζουμερό, σχεδόν γεμάτο και υπερσυμπυκνωμένο ουρανίσκο, δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα και τα τεράστια αποθέματα οξύτητας λυγίζουν εμπρός στην επέλασή της, αφήνοντας ένα εθιστικά επιθυμητό, σουρεάλ πολτό μαρμελαδένιων μαύρων φρούτων να κατισχύει. Μπαχαρένια και πολύ πιπεράτα, cassis και κέδρινα αποσπάσματα, καθώς και μουλιασμένα σε αλκοόλ ανθικά τραταρίσματα, του δίνουν ζωηρό ενδιαφέρον, ενώ οι γεμάτες ζουμί, γλαφυρά γλυκές τανίνες, κρύβουν την ισχύ τους με μεγάλο φινίρισμα, επιτείνοντας το κρεσέντο ηδύτητας σε μόλις 13% abv. H ορυκτή, αναγωγική του προσέγγιση δεν καταβάλλεται, αντίθετα με τις ώριμες φυτικές νότες που χωνεύονται μέσα στην δίνη της γλύκας ενόσω διαγράφεται ένα αμυδρό δερματικό αποτύπωμα.

Μακρά, πολύ απολαυστική και αναγωγικά ορυκτή επίγευση με ασφάλτινες στίξεις, εκλύει αφειδώς μπαχαρένια και crème de cassis μερίσματα, με σοκολάτα σύκου και ήπιο δέρμα, μέσα σε πρόδηλη, πρωτοφανή γλύκα.

Πρωτόγονο, εκκεντρικό και με απίθανη ταυτότητα Merlot, σε μιά ένδοξη ντανταϊστική καταγραφή της ποικιλίας που ανάθεμα αν θα ξανασυναντηθεί. Σχεδόν Port, χωρίς το αλκοόλ.

πηγή: Οινοποιείο Μωρέ Μεσαριανό Merlot 2019 – Παύλος Γκέγκας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ