«Μήδεια»: Οχτώ κινήσεις για να μην σας παγώσει το νερό

0
99

«Μήδεια»: Οχτώ κινήσεις για να μην σας παγώσει το νερό

Η «Μήδεια» δείχνει το ψυχρό της πρόσωπο και στους σωλήνες του νερού. Παγώνουν και δυστυχώς για όσους την πάθουν η βρύση δεν στάζει ..παγάκια, που με τόσο κρύο είναι μάλλον αχρείαστα.

Για να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις όσο η «Μήδεια» εξακολουθεί να κρατά σε επίπεδα παγετού τις θερμοκρασίες υπάρχουν οχτώ χρήσιμες κινήσεις που είναι καλό να κάνετε.

  1. Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι όλοι οι διακόπτες του υδροδοτικού κυκλώματος ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

2.Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (σωλήνες ηλιακού θερμοσίφωνα, επιφανειακό σύστημα σωληνώσεων αυτόματου ποτίσματος, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

  1. Εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του ακινήτου σας, ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

4. Σε περίπτωση που έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά την διάρκεια του παγετού, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, να κλείσετε την παροχή νερού προς το θερμοσίφωνα και να αδειάσετε το νερό από το σύστημα.

  1. Μην κάνετε αλόγιστη χρήση νερού για την απομάκρυνση χιονιού ή πάγου. Επίσης, προσπαθήστε να περιορίσετε δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού.
  2. Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό σας θερμοσίφωνα (περίπτωση κλειστού κυκλώματος). Αν όχι, φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό.
  3. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρές διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια των μπάνιων.
  4. Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια για να μπορούν να λειτουργούν ομαλά.

Αν παρόλα αυτά παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες σας, τότε:

-Κλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του ακινήτου και κατόπιν ελέγξτε τον υδρομετρητή σας. Αν διαπιστώσετε ότι συνεχίζει να «γράφει», αυτό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαρροή στο δίκτυό σας.

Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα που είναι κοντά στον διακόπτη έτσι ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή.

Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές σας εγκαταστάσεις και απομονώστε τις.

Τέλος, επειδή δεν μπορούμε να τα ξέρουμε και να τα κάνουμε όλα, για οποιαδήποτε βλάβη καλέστε από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο τον αριθμό 1022 και συνδεθείτε με την Υπηρεσία Κέντρου Επικοινωνίας Πελατών της ΕΥΔΑΠ AE προκειμένου να δηλώσετε οποιαδήποτε βλάβη ύδρευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ