Comfort food: Ποιο είναι το «φαγητό της παρηγοριάς» σε 20 διαφορετικές χώρες;

0
758

Comfort food ή φαγητό της παρηγοριάς. Όπως και να το πείτε, το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για παραδοσιακά πιάτα κάθε χώρας, που μιλούν απευθείας στην καρδιά των κατοίκων της.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε 20 εκδοχές του comfort food, από διαφορετικές χώρες του κόσμου, χωρίς να παραλείπουμε και την Ελλάδα. Μάλιστα, για αρκετά από αυτά σας έχουμε και τη συνταγή για να τα ετοιμάσετε αν θέλετε στο σπίτι.

1. Γαλλία – Κρεμμυδόσουπα
Οι ζεστές σούπες είναι αναμφίβολα από τα πιο κλασικά πιάτα στην κατηγορία comfort food. Στην Γαλλία επιλέγουν την κρεμμυδόσουπα, με την πλούσια γεύση, που παραδοσιακά σερβίρεται με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με λιωμένο τυρί. Δείτε τη συνταγή για γαλλική κρεμμυδόσουπα ΕΔΩ.

2. Ιαπωνία – Ramen
Ένα ακόμη πιάτο που θυμίζει σούπα, καθώς περιλαμβάνει έναν noodles μέσα σε πλούσιο ζωμό, γαρνιρισμένο με διάφορα υλικά όπως κρέας, τόφου, ψιλοκομμένα λαχανικά και βραστό αβγό. Σας έχουμε και τα tips για να φτιάξετε νόστιμο ramen στο σπίτι, ΕΔΩ.

3. Καναδάς – Poutine
Αν δεν είναι οι τηγανητές πατάτες comfort food, τότε τι; Στον Καναδά σερβίρουν μία πραγματικά πληθωρική εκδοχή τους, με άφθονη σάλτσα gravy και κομμάτια τυριού.

4. Μεξικό – Enchiladas
Τορτίγιες γεμιστές με κρέας, πικάντικη σάλτσα τσίλι, λιωμένο τυρί και κόλιανδρο. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος για να του φτιάξει τη διάθεση και παράλληλα να τον χορτάσει; Οι enchiladas είναι το αγαπημένο comfort food αλλά και street food στο Μεξικό. Εμείς σας προτείνουμε να τις φτιάξετε με κοτόπουλο και σας έχουμε και τη συνταγή τους, ΕΔΩ.

5. Μεγάλη Βρετανία – Fish n Chips
Άλλο ένα πιάτο με τηγανητές πατάτες στη λίστα, που πάνε πακέτο με επίσης τηγανητό ψαράκι, γιατί όταν θέλει κάποιος να «παρηγορηθεί», δεν λογαριάζει τις θερμίδες του τηγανιού! Στη Μεγάλη Βρετανία αυτό το πιάτο είναι το σήμα κατατεθέν τους και για να ξέρετε, είναι απίστευτα εύκολο να το φτιάξετε και εσείς. Απλά ακολουθήστε τη συνταγή, ΕΔΩ.

6. Αυστρία – Σνίτσελ
Το βιενέζικο σνίτσελ (wiener schnitzel) είναι η πιο κλασική συνταγή της Αυστρίας και φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας, παναρισμένο με γαλέτα, αλεύρι και αβγό και σερβιρισμένο με βραστές πατάτες ή πατατοσαλάτα. Στην Ελλάδα βέβαια σπάνια κάποιος θα φτιάξει μοσχαρίσιο σνίτσελ, γι’ αυτό και σας δίνουμε τη συνταγή με χοιρινό.

7. Ιταλία – Καρμπονάρα
Μπορεί οι κλασικές ιταλικές μακαρονάδες να είναι πολλές και η κάθε μία πιο νόστιμη από την άλλη, όταν όμως μιλάμε για comfort food αναμφίβολα αυτή που υπερέχει όλων είναι η πληθωρική καρμπονάρα. Για την αυθεντική συνταγή της -που δεν περιλαμβάνει φυσικά κρέμα γάλακτος- δείτε ΕΔΩ.

8. Αυστραλία – Ρολάκια με κιμά
Μοιάζουν αρκετά με τα λουκανικοπιτάκια που σερβίρουμε στα πάρτι, ωστόσο πρόκειται για πιτάκια γεμιστά με κιμά, που μας φαίνονται εξίσου νόστιμα.

9. Πολωνία – Pierogi
Τα γεμιστά ζυμαρικά είναι το αγαπημένο comfort food της Πολωνίας και είναι σίγουρα μία από τις τοπικές σπεσιαλιτέ που πρέπει να δοκιμάσει όποιος επισκέπτεται τη χώρα. Μάλιστα, οι Πολωνοί τους έχουν αφιερώσει και τη δική τους εθνική ημέρα, στις 8 Οκτωβρίου. Θα τα βρείτε γεμιστά με διαφόρων ειδών υλικά , όπως κρέας , πατάτες , μανιτάρια, κουνουπίδι και σερβίρονται συνήθως με sour cream και καραμελωμένα κρεμμύδια.

10. Ισραήλ – Matzo ball
Οπτικά θα σας θυμίσουν γιουβαρλάκια, η σούπα με matzo balls όμως φτιάχνεται με γεύμα matzo και αβγά και είναι από τα πιο κλασικά εβραϊκά πιάτα.

11. Κίνα – Congee
Στην Ελλάδα όταν ακούμε για κινέζικη κουζίνα το μυαλό μας πάει αυτόματα στο γλυκόξινο κοτόπουλο. Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με comfort food, εκεί τα πρωτεία έχει το congee, που είναι είναι ένα είδος πόριτζ ή χυλός με ρύζι, που σερβίρεται με διάφορες γαρνιτούρες.

12. Γερμανία – Bratwurst
Θα ήταν πραγματικά μεγάλη έκπληξη αν το γερμανικό comfort food δεν περιλάμβανε λουκάνικα! Αγαπημένη τους επιλογή λοιπόν, το χοιρινό λουκάνικο bratwurst σερβιρισμένο με ξινό λάχανο και ένα μεγάλο ποτήρι παγωμένη μπίρα.

13. Ισπανία – Παέγια
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά ισπανικά πιάτα και «κυκλοφορεί» σε αμέτρητες τοπικές παραλλαγές. Η πιο συνηθισμένη είναι η paella marisco, δηλαδή παέγια θαλασσιών, με καλαμάρια, γαρίδες και μύδια. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε και την paella mixta, που συνδυάζει κρέας και θαλασσινά. Για τους χορτοφάγους υπάρχει και η paella vegetal ή vegetarianna. Δείτε τη συνταγή για παέγια με θαλασσινά και λουκάνικο ΕΔΩ.

14. Ελλάδα – Παστίτσιο
Μπορείτε να σκεφτείτε τίποτα καλύτερο για τις ημέρες που νοιώθετε ότι θέλετε ένα πιάτο σπιτικό φαγητό που θα σας φτιάξει τη διάθεση; Εντάξει, ίσως τα μακαρόνια με κιμά ή τα κεφτεδάκια της μαμάς. Πάντως κάτι με κιμά, σίγουρα… Δείτε τη συνταγή για κλασικό παστίτσιο ΕΔΩ.

15. Μαρόκο – Shakshouka
Ένα πιάτο με τηγανητά αβγά μας είχε λείψει έως τώρα στη λίστα και ευτυχώς έρχεται το Μαρόκο να μας αποζημιώσει με τη δική του πληθωρική εκδοχή, που θέλει τα αβγά να τηγανίζονται μέσα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας με πιπεράτη γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

16. Ουγγαρία – Σούπα Γκούλας
Η παραδοσιακή σούπα «Γκούλας» από την Ουγγαρία έχει ρίζες στον Μεσαίωνα και φτιάχνεται με μοσχαράκι και ποικιλία λαχανικών. Η τέλεια πρόταση για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, δηλαδή. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

17. Σουηδία – Κεφτεδάκια
Η σουηδία είναι διάσημη για τα κεφτεδάκια της που φτιάχνονται όχι με δύο ή τρία διαφορετικά κρέατα -συνήθως χοιρινό και μοσχαρίσιο. Σερβίρονται δε με μια κρεμώδη λευκή σάλτσα από ζωμό δεμένη με αλεύρι και συνοδεύονται από μαρμελάδα μούρων και βραστές πατάτες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

18. Ινδία – Πίτες naan
Οι μαλακές πίτες naan που ψήνονται σε φούρνο tandoori είναι το ψωμί της Ινδίας και είναι ιδανικό για ατελειώτες βούτες στα παραδοσιακά ινδικά πιάτα, που με την πικάντικη γεύση τους μας ξεσηκώνουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση στο λεπτό.

19. Ουκρανία – Borscht
Ξινή παραδοσιακή σούπα που στην Ουκρανία αποτελεί διαχρονική αξία και περιέχει φρέσκα παντζάρια, μοσχαρίσιο ποδαράκι, κρεμμύδια, καρότα, πατάτες, λάχανο, άνηθο και sour cream. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

20. ΗΠΑ – Mac n Cheese
Το αγαπημένο comfort food της Αμερικής δεν είναι άλλο από κοφτό μακαρονάκι που μπαίνει στο φούρνο με μπεσαμέλ και μπόλικο τυρί και γίνεται απίστευτα νόστιμο! Συνήθως το φτιάχνουν με τσένταρ, εμείς όμως σας έχουμε μια ακόμη καλύτερη συνταγή με 4 ελληνικά τυριά, που θα σας κλέψει την καρδιά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

olivemagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.