Β’ ΕΛΜΕ: Κάλεσμα προς γονείς & κηδεμόνες για συνάντηση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

3
439

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ  ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

ΓΙΑ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ,  ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ  ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί  γονείς .

Η   νέα  σχολική  χρονιά  ξεκίνησε. Σε  λίγες  μέρες θα υποδεχτούμε  τα παιδιά  σας  στα  σχολεία . Γνωρίζουμε τις  ανησυχίες και  τους  προβληματισμούς σας για το  κατά  πόσο  η  έναρξη της  νέας  σχολικής  χρονιάς  θα  γίνει με  όρους  ασφάλειας ,  λόγω της πανδημίας. Η Β΄ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου,  έχει  ήδη  τονίσει  την  αναγκαιότητα να  εξασφαλιστούν  όλοι  οι  όροι  και  οι  προϋποθέσεις της  ασφαλούς λειτουργίας  των  σχολείων για  μαθητές  και εκπαιδευτικούς.   Κόντρα σε  αυτή  την  απαίτηση – αναγκαιότητα , η κυβέρνηση  τις τελευταίες μέρες, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπαθεί να παρουσιάσει μία πλαστή εικόνα κανονικότητας σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, μέσα μάλιστα στην περίοδο της πανδημίας με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.   Πώς θα διασφαλιστεί ο αριθμός των 15 μαθητών ανά τμήμα που συστήνουν οι επιστήμονες  με μόλις 21.065 προσλήψεις αναπληρωτών όταν  την προηγούμενη  σχολική  χρονιά  είχαν  προσληφθεί  42500 ; Όταν η  αντιμετώπιση της  πανδημίας  δημιουργεί αυξημένες  ανάγκες ; Σε μια χρονιά μάλιστα που τα κενά είναι πολύ περισσότερα από πέρσι, αν λάβουμε υπόψη και τις 3.500 περίπου συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών;

Από  την άλλη ,  εξακολουθεί  να  υπάρχει  σε  μεγάλο  βαθμό και  να  οξύνεται σε  καιρό  πανδημίας  το  πρόβλημα  της  σχολικής στέγης.  Υπάρχουν  σχολεία  που  δεν  έχουν  επαρκή  αριθμό  ακόμη και  για  τα  25αρια   τμήματα,  υπάρχουν  αίθουσες  -κλουβιά  που  θα  στοιβαχθούν  στην κυριολεξία  μαθητές.

Από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς  η  Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  είχε  αναδείξει τα συγκεκριμένα αιτήματα για την εξεύρεση σχολικών αιθουσών, την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και οι μαθητές να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον  χωρίς  να  διατρέχει  κίνδυνο  η  υγεία  τους.

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι  να στριμώχνει μαθητές σε κοντέινερ, να ψηφίζει την αύξηση του αριθμού των μαθητών μέχρι και τους 27 ανά τμήμα, . Η  μάσκα,   το  παγουρίνο και  η  ατομική ευθύνη  μικρών παιδιών ,  δεν απαλλάσσει από τις  τεράστιες  ευθύνες  του το κράτος ,  που  διαμορφώνει  προϋποθέσεις για ακόμα πιο επικίνδυνο συγχρωτισμό στα σχολεία, τη χρονιά που ξεκινάει.

Η κυβέρνηση, έστω και τώρα, έχει ευθύνη να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα που προτείνουν γονείς και εκπαιδευτικοί, να εξασφαλίσει την ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ευθύνη να  πάρει  και  ο  Δήμος  για  τη  σχολική στέγη . Όλα  τα προηγούμενα  χρόνια ,  σε  όλες τις  δημοτικές  αρχές που  διοίκησαν  το  δήμο ,  η   Β΄ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου  έθετε  τα προβλήματα ,  ζητούσε   σύγχρονη και ασφαλή  σχολική  στέγη  για  τους  μαθητές  του νησιού. Η πολύ  άσχημη κατάσταση  που  υπάρχει  σήμερα ,   κραυγάζει ότι  διαχρονικά υπήρξε  τεράστια υποτίμηση αυτής  της  ανάγκης  

  Διεκδικούμε εδώ και τώρα   από την Κυβέρνηση ,  το  Δήμο , το Υπουργείο Παιδείας:

  • Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων , ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο
  • Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για  την κάλυψη  των  κενών  που  θα  δημιουργηθούν  από  τις   σχετικές  άδειες  που  θα  δοθούν.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ.)
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στις σχολικές τάξεις. Το υπουργείο παιδείας  να  εξαγγείλει επιπλέον  διορισμούς εκπαιδευτικών που  θα  καλύψουν  τις  μορφωτικές ανάγκες  μαθητών  που λόγω  της  πανδημίας  θα  παραμένουν  σπίτι  τους .

Είμαστε  σε  αγωνιστική  ετοιμότητα !!!

Σας  καλούμε  σε  συζήτηση  την  Τετάρτη  9  Σεπτεμβρίου , στο   1ο  Γυμνάσιο  Κω  ,  στις 12.30΄ μ.μ.,   για  να  συντονίσουμε τα αγωνιστικά μας βήματα ,  για  να  απαιτήσουμε  δυναμικά  αυτό  που  αξίζει  στα  παιδιά  σας  , στους μαθητές μας

 

                                                   ΤΟ  Δ.Σ.  ΤΗΣ  Β΄ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ,ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ,ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΠΕΡΓΙΕΣ,ΜΕΤΑ »ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ,ΜΕΤΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ,ΜΕΤΑ 3ΜΗΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΑΙ 5ΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ,ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΡΓΙΕΣ,ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΚΛΠ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ;ΑΛΟΙΜΟΝΟ.

  2. Νίκο έχουν μόνο δικαιώματα, υποχρεώσεις όχι. Α ρε βούρδουλα που θέλετε οι περισσότεροι….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ