ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Τρύγος: Ξενάγηση στα οινοποιεία Χατζηνικολάου και Χατζηεμμανουήλ | Σ. Χατζηνικολάου: Πως διασώθηκε η παλιά ποικιλία του Κώτικου μαύρου σταφυλιού

0
1485

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Το μάζεμα των σταφυλιών, ο τρύγος, είναι σίγουρα μια από τις πλέον σημαντικές στιγμές της ετήσιας οινοπαραγωγικής δραστηριότητας. Στιγμή χαράς για τους καρπούς των κόπων του αμπελουργού, αλλά και λήψης σημαντικών αποφάσεων, ιδιαίτερα όταν ο ήλιος μεταβάλλει τη χημική σύσταση της ρώγας από μέρα σε μέρα, αν όχι από ώρα σε ώρα.

Με την ευκαιρία της πολύ ξεχωριστής αυτής παραγωγικής διαδικασίας ξεναγηθήκαμε στα φιλόξενα οινοποιεία του κ. Χατζηνικολάου στη Μεσαριά (ο οποίος μας μίλησε αναλυτικά για τη διαδικασία αυτή και ιδιαίτερα για τη διάσωση της παλιάς ποικιλίας του Κώτικου μαύρου σταφυλιού «μαυροθήλυκο») και στην συνέχεια στο οινοποιείο του κ. Χατζηεμμανουήλ στο Ζηπάρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ