Προβολή ΚΙΛΕΚΩ ‘’ Ο Γάλλος Υπουργός’’ Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Χάνι

0
861

Ο ΔΟΠΑΒΣ και η Κινηματογραφική Λέσχη Κω στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2020 διοργανώνουν προβολή του βραβευμένου με Σέζαρ φιλμ ‘’ Ο Γάλλος Υπουργός’’ την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κω.

Το φιλμ προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ του Saint- Sebastien το 2013 ενώ προτάθηκε και στα βραβεία Cesars το 2014 όπου και κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του 67χρονου Niels Arestup.

 

Γραφείο Ενημέρωσης

Τμήμα Πολιτισμού

Ο Αλεξάντρ Τεγιάρ ντε Γουόρμς είναι ένας άντρας με σθένος που αρέσει στις γυναίκες και είναι παρεμπιπτόντως υπουργός Εξωτερικών στη χώρα του Διαφωτισμού: τη Γαλλία. Ο Αρθούρ Βλάμινκ, ένας νέος πανεπιστημιακός που προετοιμάζει το διδακτορικό του, προσλαμβάνεται στο υπουργείο. Πρέπει να γράφει τους λόγους του υπουργού, αλλά επιπλέον πρέπει να μάθει να συντάσσει λόγους με την ευαισθησία και την αίγλη του πρίγκιπα…

Το φιλμ προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Saint-Sébastien το 2013 ενώ προτάθηκε και στα βραβεία Césars το 2014 όπου και κέρδισε το Σεζάρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του 67χρονου Niels Arestrup (υποδύεται τον δημόσιο υπάλληλο Claude Maupas που ουσιαστικά κάνει κουμάντο στο υπουργείο).


Κινηματογραφική Λέσχη Κω

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ