Τελετή απόδοσης Ιπποκρατικού Όρκου στο Ασκληπιείο παρουσία των Προέδρων των Ιατρικών σχολών Σάββατο 3μμ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

0
744

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 υπεγράφη συμφωνητικό συνεργασίας ανάμεσα στο ΔΙΙΚ, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ Αριστοτέλη Παυλίδη και τον οργανισμό Ιπποκρατικό Κίνημα (Hippocratic Movement) που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Dr Νικόλαο Καστανό.
Στο συμφωνητικό προβλέπεται η δυνατότητα αντιπροσώπευσης του ΔΙΙΚ από το Ιπποκρατικό Κίνημα σε εκδηλώσεις, συναντήσεις, συνέδρια, στην Ελλάδα και διεθνώς, στο πλαίσιο των κοινών στόχων τους και ειδικότερα την ανάδειξη, προβολή και ενδυνάμωση της Ιπποκρατικής ιδέας και της ηθικής και της δεοντολογίας στην Ιατρική επιστήμη ανά τον κόσμο.
Επίσης συμφωνήθηκε η τοποθέτηση, εντός του Ιπποκρατείου Μελάθρου, «Βιβλίου Τιμής» στο οποίο θα καταγράφονται τα ονόματα διακεκριμένων επιστημόνων πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών που έχουν υιοθετήσει τις Ιπποκρατικές αρχές, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά στην κλινική πράξη «ωφελέειν ή μη βλάπτειν» αλλά και την ηθική και τη φροντίδα του ασθενούς με στοργή (sympathy).

Στις 16 Οκτωβρίου 2019 θα επισκεφθεί το ΔΙΙΚ τηλεοπτικό συνεργείο που θα κινηματογραφήσει τους χώρους, με σκοπό τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για την Αρχαία Ελληνική Ιατρική, σε συνεργασία με την COSMOTE TV. Το συμβούλιο του ΔΙΙΚ διάκειται πάντα θετικά σε συνεργασίες με φορείς και σε προσπάθειες προβολής της Ιπποκρατικής ιδέας, σύμφωνα με τους σκοπούς του.

Στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του ΔΙΙΚ διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης», που πραγματοποιεί η ΕΠΑΨΥ, με χρηματοδότηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τη συνεργασία του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ.

Στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2019 θα διεξαχθεί, για 3η συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα συνεδρίων του ΔΙΙΚ διημερίδα με θέμα: « Η ογκολογία στην ελληνική περιφέρεια», από την Ελληνική & Διεθνή Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών .

Στις 26 Οκτωβρίου 2019, το ΔΙΙΚ, σε συνεργασία με το Δήμο Κω, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Κω και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών, θα λάβει χώρα η από πολλών ετών καθιερωμένη εκδήλωση, με τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη από τους πρωτεύσαντες Αριστούχους των επτά Ιατρικών Σχολών της χώρας. Η τελετή λαμβάνει χώρα στο Ασκληπιείο της Κω, παρουσία των Προέδρων των Ιατρικών Σχολών και Πρυτανικών Αρχών. Το ΔΙΙΚ συντονίζει και φέτος τη σημαντική αυτή που στόχο έχει τη διεθνοποίηση της ως Θεσμού. Την τελετή απόδοσης του Όρκου έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους όλες οι Αρχές του τόπου και πλήθος Ιατρών.

Την 1η Νοεμβρίου 2019 θα επισκεφθεί το ΔΙΙΚ αντιπροσωπεία από Κινέζους αξιωματούχους οι οποίοι θα ξεναγηθούν στους χώρους του Μελάθρου. Ακόμα θα υπογραφεί συμφωνητικό για συνεργασία μεταξύ του νοσοκομείου του Πεκίνου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (Beijing Chinese Medicine Hospital) και του ΔΙΙΚ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.