Ανοιχτή ευχετήρια επιστολή στον νέο Δήμαρχο της Κω

16
1420

Αγαπητέ Δήμαρχε κ. Θεοδόση Νικηταρά.

Θα ήθελα να σου ευχηθώ από καρδιάς, επιτυχία στα μεγάλα καθήκοντα σου, ως νεοεκλεγέντος Δημάρχου, του ιστορικού νησιού μας.

Παράλληλα η σαραντάχρονη πείρα μου στην δημοσιογραφία, μου επιτρέπει να έχω αποστάγματα και συμπεράσματα, για την υπεύθυνη και βαριά θέση των Δημάρχων.

Εκλέχτηκες από την αγάπη και την ελπίδα του λαού, ώστε να προσπαθήσεις να αλλάξεις μαζί με τα πρόσωπα και τις διάφορες καταστάσεις. Η δύναμη σου λοιπον είναι η αγάπη του λαού σου, για αυτό να τον τιμήσεις. Να μην ξεχωρίσεις επίσημους και ανεπίσημους πολίτες, να τους αγκαλιάσεις όλους, όχι μόνο τον εαυτό σου και τους δικούς σου, αλλά όλους.

Να σταθείς διακριτικά και ταπεινά, απορρίπτοντας προσβλητικές επισημότητες και κούφιες προβολές, αλλά να βρίσκεσαι πάντα ανάμεσα στους πολίτες και σίγουρα θα ξεχωρίζεις και θα λάμπεις με την σεμνότητα και ταπεινότητα σου και όχι με τους υπερφίαλους εγωισμούς.

Να θυμάσαι ότι κλήθηκες να αναλάβεις ένα δύσκολο και βαριά υπεύθυνο έργο, χωρίς να ακυρώνεις το έργο των προκατόχων σου, που περιλαμβάνει δυο μέρη. Αφ ενός μεν, θα πρέπει να αφουγκράζεσαι τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και αν μπορείς να βρίσκεις λύσεις. Αφετέρου δε, έχεις να διαχειριστείς ένα κατάλογο των κοινών προβλημάτων όλου, του νησιού μας. Φυσικά καλείσαι να τα λύσεις όσο σου το επιτρέπουν οι οικονομικοί δυνάστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο πενιχρός κορβανάς της Κυβέρνησης και του Δήμου. Αγαπητέ κ. Θεοδόση, γνωριζόμαστε από παιδιά στο θρυλικό και ιστορικό ορεινό χωριό Ασφενδιού, όπου χρημάτισε ως κοινοτάρχης επιτυχώς ο αείμνηστος πατέρας σου Αντώνης Νικηταράς.

Στο ίδιο θρανίο για έξι χρόνια με τον αδελφό σου Κωνσταντίνο και στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, ατελείωτα τα παιχνίδια, με τις αξιαγάπητες αδελφές σου. Ήμασταν τότε όλα τα παιδιά μια παιδική αγαπημένη παρέα.

Γνωρίζουμε ότι όποιες προσπάθειες και να κάνεις, η αντιπολίτευση θα τις επικρίνει. Ελπίζουμε καλοπροαίρετα, αυτός θεωρεί ότι είναι και ο ρόλος της. Υποσχέθηκες εποικοδομητική, αγαστή συνεργασία, με όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και πρέπει να προσπαθήσεις να το εφαρμόσεις στην πράξη. Όχι μόνο λόγια αλλά έργα.

Τα προβλήματα του νησιού μας πολλά και διάφορα, από θέματα ζημιών του τελευταίου μεγάλου σεισμού, σε θέματα καθαριότητας κυκλοφοριακής συμφόρησης, φροντίδας του περιβάλλοντος, τουριστικών αναγκών και προβολής της Ιπποκρατικής ιστορικής ιδέας και παρουσίας, όπως τα ανέφερες στον πρόσφατο λόγο σου. Θέλω να ελπίζω, όπως όλοι οι κάτοικοι της Κω, ότι έχεις τα νιάτα, τις γνώσεις, τα προσόντα, την πολιτική βούληση, την σεμνότητα και πολύ ικανούς συνεργάτες, να μειώσεις αν όχι να εξαλείψεις πολλά από αυτά τα προβλήματα. Κλήθηκες να υπηρετήσεις τον λαό, γιατί βγήκες από τον λαό, που περιμένει έργα, ώστε οι υποσχέσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πράξεις. Άλλωστε σου το έδειξε από την πρωτοφανή υπεράριθμη παρουσία του στην τελετή της ορκωμοσίας. Αν είσαι δίκαιος και σωστός θα το επαναλάβει, με την προτίμηση της ψήφου του ξανά στο πρόσωπό σου.

Και να θυμάσαι τέσσερα χρόνια δεν είναι αρκετά είναι όμως σημαντικά για να αφήσεις την σφραγίδα σου και ανεξίτηλα τα ίχνη σου σε ένα ανηφορικό, ακανθώδη και δύσβατο δρόμο, κάνοντας πράξεις τα λόγια και προχωρώντας με το ρητό. ‘Ισχύς μου η αγάπη του λαού μου.’ Σου εύχομαι υγεία, δύναμη και αντοχή, στα δύσκολα μονοπάτια της Δημαρχίας της Κω.

Καλή επιτυχία.

Με εκτίμηση Ξανθίππη Αγρέλλη

Κως 26/8/2019

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. όλα σας τα όνειρα θα γινουν πραγματικότητα. Απο εδω και πέρα θα κάθεστε παντα πρώτη σειρα σε γιορτες και πανηγύρια. Υπαρχει θεος.

  2. Αγαπητέ νέε δήμαρχε της Κω, σου εύχομαι καλή δύναμη και κάτσε να δεις την ταινία «τα παράπονά σας στον δήμαρχο», ιταλικής παραγωγής, για να καταλάβεις (που σίγουρα ξέρεις) τι έχεις να αντιμετωπίσεις…..την παράνοια σε όλο της το μεγαλείο !
    Καλό κουράγιο και ελπίζω να πράξεις υπέρ της κοινής λογικής !

    • Και η καλύτερη ευχή..να πράξει υπέρ της κοινής λογικής και της πραγματικής ανάγκης του νησιού!!!να μην υπολογίσει αντιδράσεις συμφερόντων. να μη εξωφλησει γραμμάτια προεκλογικά…να αλλάξει νοοτροπίες του τύπου έχω μέσον…..να αλλαξει την Κω!!!δύσκολο μεν εφικτο δε!!!και υποθέτω στους περισσότερους αρεστό!!!

    • ναι ρε, που να παρει.
      Γιατι να μην γνωριζόμασταν, γιατί μάινε γκόττε.
      Πάλι τόσα χρόνια στον λάκκο ;

  3. Οι ανοικτές επιστολές γράφοντα και δημοσιοποιούνται όταν υπάρχει διαμαρτυρία. Οι επιστολές συγχαρητηρίων δίδονται ιδιαιτέρως.

  4. ΠΡΟΣ ΑΝΤΕ Κ ΞΑΝΘΙΠΠΗ . ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ . ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΤΙ ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ;; ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΙΣΟΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ .. ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ .!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!

    • να βάλουν μονο μια σειρα με καρέκλες, να καθίσετε ολοι πρώτη θέση.

    • …. το δηλητήριο το στάξατε πρώτα εσείς προεκλογικά όταν σχολιάζατε εδώ μέσα ότι εύχεστε να μη βγει ο Κυρίτσης, επειδή δε σας άφησε να καθήσετε στο τραπέζι του ως επίσημη.

  5. Είναι γνώστης , έμπειρος ,ικανός και πάνω απ΄όλα αγαπάει το νησί του! Καλή επιτυχία στο έργο σου Θεοδόση!!

  6. Ο κάθε λογικός πολίτης εύχεται,αλλά έρχονται δύσκολες ημέρες.

    Πολλοί απορούν γιατί δεν έχουν γράψει ακόμα οι Tour Operators για το θέμα που επιμελώς αποκρύπτεται.
    Κάποιοι συμπλίτες μας τραβούν τα πάνδεινα με τους μετανάστες βραδινές ώρες μέχρι ξημερώματα και μάλιστα κάποιοι απ αυτούς έχουν χρεωκοπήσει λόγω Κτηματικής.Το τι αναγκάζονται να καθαρίσουν είναι απίστευτο.
    Κοιτάξτε τι έγινε σήμερα Λέσβο.
    https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/apovasi-metanaston-sti-lesvo-pano-apo-500-metanastes-me-13-varkes-katefthasan-sto-nisi/2861979/
    Χθες Καλούα βγήκαν έξω και κανένας δεν πήρε χαμπάρι.Ένα χάος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ