«Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη – Μια περιπέτεια με καγιάκ στο Αιγαίο» Πέμπτη 20:30 στο Χάνι

0
138

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΩΝ

«Ο ΦΙΛΗΤΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα πλαίσια των «Ιπποκρατείων 2019» ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ» σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού (Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.) έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του

Τζώρτζη Μηλιά

«Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη»

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ, σε συνεργασία με τον Πνευματικό Όμιλο Κώων « ο ΦΙΛΗΤΑΣ», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τζώρτζη Μηλιά «Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 20:30, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι).

Γραφείο Ενημέρωσης

Τμήματος Πολιτισμού Κω

«Το ταξίδι του Οδυσσέα για τη Σύμη – Μια περιπέτεια με καγιάκ στο Αιγαίο»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019 στο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Κω (Χάνι) και ώρα 20:30.

Τον συγγραφέα θα προλογίσει η κα Μαρία Τουλαντά-Παρισίδου. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από την κα Σμαραγδή Παρισίδου και τον συγγραφέα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για το Δ.Σ. του Π.Ο.Κ. «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ

 

 

 

 

Δώδεκα φίλοι ταξιδεύουν με καγιάκ στο Αιγαίο. Ξεκινάνε το ταξίδι τους από την Πάτμο για να καταλήξουν στη Σύμη. Στην πορεία τους αυτή, συναντούν περιπέτειες και δυσκολίες. Ένα μονόφθαλμο άγριο τράγο, μία ιδιαίτερη γυναίκα που μαγεύει τους πάντες, ένα ναυάγιο, μία σπηλιά που σε κάνει να σκέφτεσαι το θάνατο, σειρήνες, ερημικές παραλίες, κινδύνους και αίσθηση ελευθερίας. Βλέπουν τον ήλιο να δύει μεσοπέλαγα, περπατάνε σε αρχαία μονοπάτια, συνομιλούν με ένα μυστηριώδη γέρο, ερωτεύονται και πλαγιάζουν με όμορφα κορίτσια, κάνουν αναρρίχηση σε απόκρημνες ακτές, παίζουν με τη γάτα του Schrodinger και πλακώνονται στο ξύλο για μερικές μπριζόλες και δύο μπουκάλια κρασί. “Ότι δε με σκοτώνει μου φαίνεται αστείο”, τραγουδάνε φάλτσα οι ταξιδιώτες όταν γλιτώνουν παρά τρίχα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη ενώ ένα λάθος και ένας απίστευτος έρωτας, οδηγούν τον ήρωα, μόνο του πλέον, στην προσωπική του Ιθάκη, τη Σύμη. Στη Σύμη όπου αυτό που θα βρει ο σύγχρονός μας Οδυσσέας είναι οι ρίζες του, ένα πρόβλημα και μια λύση.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα …

Ο Τζώρτζης Μηλιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Παλιός πρωταθλητής του σκι, έχει ασχοληθεί πολύ με σπορ στη φύση όπως είναι η ορειβασία, το καγιάκ και η αναρρίχηση. Είναι εκπαιδευτικός (χημικός), οδηγός βουνού και έχει γράψει βιβλία που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και τα σπορ. Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Η Σύμη είναι πράγματι η Ιθάκη του και κάθε χρόνο περνάει τις διακοπές του εκεί, μένοντας στο πατρικό του σπίτι, απολαμβάνοντας τα νερά της, εξερευνώντας τα μονοπάτια της και σκαρφαλώνοντας στα απόκρημνα βράχια της.

Η συγγραφική του δραστηριότητα :

  • Ανόργανη χημεία με κόμικς, Καστανιώτης, (1989, 1991, 1995, 2001, 2005)

  • Οργανική χημεία με κόμικς, Καστανιώτης, (1991,1995)

  • Οικολογία με κόμικς, Καστανιώτης (1994)

  • Βιολογία με κόμικς, Καστανιώτης (1997)

  • Ο ναυτικός όμιλος Βουλιαγμένης και η ιστορία του θαλασσίου σκι στην Ελλάδα, Βιβλιοσυνεργατική (2003)

  • Αναρρίχηση, ένας mini τεχνικός οδηγός, ΕΟΣ Αχαρνών-MILIAS CAMPS (2005)

  • Χημεία για μαθητές Α΄λυκείου, Νέα Ευρωσπουδή (2010)

  • Ο Μακιαβέλι πάει σχολείο, Ποταμός (2011)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ