«Μάθε που Ψηφίζεις» με ένα κλικ

0
1042

ή με ένα τηλεφώνημα…

Μια «ανάσα» απομένει πλέον για τις διπλές εκλογές της Κυριακής, 26ης Μαΐου, και οι μηχανισμοί του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα.

Οσοι δεν γνωρίζουν -ή θέλουν απλώς να βεβαιωθούν- σε ποια εκλογική περιφέρεια και κέντρο είναι καταχωρισμένοι μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις», που έχει θέσει σε λειτουργία το ΥΠΕΣ.

Το «Μάθε που Ψηφίζεις» βρίσκεται σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Τα στοιχεία που ζητούνται είναι ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός (Ε.Ε.Α.), το ονοματεπώνυμο, τα ονόματα πατρός και μητρός και το έτος γέννησης.

Οσοι δεν γνωρίζουν τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό μπορούν να συμπληρώνουν μόνο τα υπόλοιπα στοιχεία (το όνομα μητρός είναι προαιρετικό).

Η εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις»


Ο τηλεφωνικός αριθμός του ΥΠΕΣ

Οσοι δεν… κατέχουν τα του διαδικτύου και της τεχνολογίας έχουν μια ακόμη εναλλακτική για να μάθουν πού ψηφίζουν στις προσεχείς εκλογές.

Πρόκειται για το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο απαντά στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Το ΥΠΕΣ καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν πρώτα την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις εκλογές και να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο μόνο σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.