Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που επιβίωσε 382 ημέρες χωρίς φαγητό

2
491

Η νηστεία για περισσότερο από ένα χρόνο πιθανότατα να ακούγεται μη ρεαλιστικό, αν όχι εξωπραγματικό, ωστόσο ένα παλιό ιατρικό περιοδικό προσφέρει επιστημονική απόδειξη ότι κάποτε υπήρξε άνθρωπος που όχι μόνο δεν έφαγε τίποτα για 382 ημέρες, αλλά έζησε για να αφηγηθεί την ιστορία του.

Στην έκδοση του 1973 ενός ιατρικού περιοδικού μεταπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής, δημοσιεύθηκε η απίστευτη ιστορία του 27χρονου «εξαιρετικά παχύσαρκου» άνδρα από τη Σκωτία, ο οποίος σταμάτησε να τρώει για συνολικά 382 μέρες, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να χάσει βάρος.

Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει συνολικά 125 κιλά και να ζυγίζει 81 κιλά, ενώ πριν την «απεργία πείνας», το βάρος του ήταν 206 κιλά. Σύμφωνα με τους γιατρούς του University of Dundee School of Medicine στη Βρετανία, το βάρος του άνδρα παρέμεινε σταθερό στα 88 κιλά, για πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την τουλάχιστον ασυνήθιστη αυτή «δίαιτα».

«Πριν μερικά χρόνια ένας εξαιρετικά παχύσαρκος άνδρας προσήλθε για θεραπεία. Αρχικά, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να παρατεταμένη νηστεία, όμως από τη στιγμή που προσαρμόστηκε τόσο καλά και σε συνδυασμό με την αγωνία του να φτάσει στο ιδανικό βάρος, η νηστεία συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να αποτελεί την πιο μακροχρόνια νηστεία μέχρι σήμερα (σ.σ. Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, 1971)», έγραψαν τότε οι γιατροί, κατά τη δημοσίευση της υπόθεσης.

Ο άνδρας δεν έφαγε καθόλου στερεά τροφή καθώς η καύση του λίπους του σώματός του κάλυπτε τις ενεργειακές του ανάγκες και παρόλο μετά από ένα σημείο, παρουσίασε συμπτώματα υπογλυκαιμίας, οι γιατροί κατάφεραν με την κατάλληλη αγωγή να τον κρατήσουν υγιή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δεν είναι HOAX του fb. Angus Barbieri λέγεται και υπάρχουν αρκετές αναφορές στον internet. Ήταν κάτω από ιατρική παρακολούθηση, έπαιρνε βιταμίνες και ηλεκτρολύτες και έπινε ποτά με μηδενικές θερμίδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ