Η απίστευτη μεταμόρφωση ενός κουταβιού -Το βρήκαν ετοιμοθάνατο, έγινε ένας υγιέστατος σκύλος [εικόνες]

0
196

Στις αρχές Νοεμβρίου, ένα ζευγάρι παρατήρησε ένα παρατημένο σκύλο να περιφέρεται στους δρόμους του νότιου Τέξας. Αδύναμο, σοβαρά υποσιτισμένο, με δέρμα γεμάτο ψωριάση, το κουτάβι έχριζε βοήθειας.

Το ζευγάρι προσπάθησε να το βοηθήσει αλλά το ζώο ήταν τόσο φοβισμένο που αρνούνταν οποιαδήποτε βοήθεια.
Η Άνα είναι περίπου ενός με δύο ετώνΗ Άνα είναι περίπου ενός με δύο ετών

Η Άνα, όπως ονομάστηκε αργότερα, βρήκε επιτέλους την βοήθεια που χρειαζόταν μια εβδομάδα αργότερα και μεταφέρθηκε αμέσως σε ένα κτηνιατρείο. Οι διασώστες της διαπίστωσαν πως επρόκειτο για ένα μικρό κουτάβι ηλικίας ενός ή δύο το πολύ ετών.

Το κουτάβι έπασχε από φοβερή ψωρίαση στο σώμα και στα μάτια, όταν βρέθηκεΤο κουτάβι έπασχε από φοβερή ψωρίαση στο σώμα και στα μάτια, όταν βρέθηκε

Δεδομένου ότι η υγεία της ήταν σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, οι πιθανότητες να ζήσει η Άνα ήταν πολύ χαμηλές και ακόμη και η ιδρυτής του καταφυγίου « Rescue Dogs Rock NYC», Στέισι Σίλβερστεϊν, δεν πίστευε ότι θα τα κατάφερνε.

«Αυτό το φτωχό ζώο ήταν σε άσχημη κατάσταση όταν την πήραμε… ήταν πολύ αδύνατη, το δέρμα και τα μάτια της ήταν μολυσμένα και δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του καταφυγίου.
Το καταφύγιο δεν μπορούσε καν να καταλάβει την ράτσα τουΤο καταφύγιο δεν μπορούσε καν να καταλάβει την ράτσα του

«Είχε σοβαρό πρόβλημα ψώρας και το δέρμα της ήταν γυμνό. Δεν μπορούσες να καταλάβεις την ράτσα της και δεν μπορούσες να πεις πολλά γι’ αυτήν εκτός από το γεγονός ότι ήταν πολύ παραμελημένη» δήλωσε μία εθελόντρια στο Bored Panda. Με όλη αυτή την ζημιά που είχε υποστεί στην υγεία της και την παραμέληση που είχε υπομείνει, δεν ήταν περίεργο που η Άνα ήταν τόσο ντροπαλή και απρόθυμη.
Η Άνα όμως διέψευσε τους πάντες και μέσα σε μόλις 2 μήνες ανάκαμψε πλήρωςΗ Άνα όμως διέψευσε τους πάντες και μέσα σε μόλις 2 μήνες ανάκαμψε πλήρως

Παρά όμως τις αρνητικές προβλέψεις, η Άνα απέδειξε σύντομα ότι όλοι έκαναν λάθος. Ο σκύλος ανάκαμψε πλήρως σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα. Μόλις θεραπεύτηκαν οι ασθένειές της, έδειξε πόσο διαφορετική είναι.

«Μετά από λίγες μόνο εβδομάδες ιατρικής περίθαλψης, από το προσωπικό του κτηνιατρείου και των ανάδοχων γονιών της, η Άνα αισθάνεται πολύ καλύτερα. Το τρίχωμά της έχει επανέλθει και έχει μετατραπεί σε ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο κουτάβι» γράφει η σελίδα του καταφυγίου στο Facebook.
Τώρα πλέον είναι χαρούμενη και περιμένει με λαχτάρα την νέα της οικογένειαΤώρα πλέον είναι χαρούμενη και περιμένει με λαχτάρα την νέα της οικογένεια

Μετά την ανάρρωσή της, οι διασώστες της κατάλαβαν τελικά ότι επρόκειτο για μια μίξη Labrador Retriever. Η Άνα θα μεταφερθεί τώρα και πάλι στην Νέα Υόρκη με το καταφύγιο να ελπίζει ότι σύντομα θα βρεθεί ένα σπίτι για την φιλοξενία της.

Φωτογραφίες: Facebook / Rescue Dogs Rock NYC

Πηγή: iefimerida.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ