Το ΧοροΚώς στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελιάς, TED Bodrum College, Τουρκία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
224

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος ΧοροΚώς προσκλήθηκε να συμμετέχει στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελιάς στο Bodrum της Τουρκίας (02-04.11.2018). Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το TED Bodrum College στο οποίο εντάσσεται διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών ηλικίας 14 έως 16 ετών. Περιελάμβανε φιλοξενία των επισκεπτών μαθητών, δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου με θέμα την ελιά, ομιλίες υπεύθυνων διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καταξιωμένων εμπειρογνώμων του ελαιολάδου, με κορύφωση την παρουσίαση του θέματος της ελιάς από τους μαθητές της κάθε χώρας. Οι χώρες που συμμετείχαν, πέραν της διοργανώτριας, ήταν η Ισπανία, η Ιταλία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ταϊλάνδη και η Ελλάδα.

Η ομάδας μας παρουσίασε το θέμα της ελιάς με μήνυμα «Η ψυχή αυτού του δέντρου αξίζει το σεβασμό μας. Είναι καθήκον μας να το παραδώσουμε στα παιδιά μας». Το κοινό που απευθυνθήκαμε ήταν πολυεθνικό και γι’ αυτό αξιοποιήθηκαν παραστατικές μορφές τέχνης. Φέτος, επιλέξαμε από την πλούσια πνευματική μας κληρονομιά το μύθο της Αθηνάς και του Ποσειδώνα που αποτέλεσε αρχή για τη βλάστηση της ελιάς κατά την ελληνική μυθολογία. Χαρακτηριστικό ενός μύθου είναι ο συνδυασμός ανθρώπινου και θεϊκού στοιχείου. Στη συγκεκριμένη παράσταση, ο συνδυασμός αυτός επιτεύχθηκε μέσα από τον απόλυτο συγχρονισμό ερμηνευτών, οπτικών εφέ και επιβλητικής μουσικής. Τέλος, σε μια διαδραστική ατμόσφαιρα το κοινό εντάχθηκε σε ένα ελληνικό γλέντι όπως ταιριάζει στην κουλτούρα μας!

Ο στόχος αυτής της αποστολής επιτεύχθηκε. Ο μύθος μας, η ιστορία μας και η παράδοσή μας έγιναν ένα κράμα για να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να προχωρήσει στο αύριο με σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε μια παγκόσμια κοινωνία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Χατζηπέτρο για την προσφορά προϊόντων του ως δώρο στους οικοδεσπότες.





 











ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ