Και φέτος η ΕΟΔ παρούσα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

0
47
Και φέτος η ΕΟΔ παρούσα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Με τέσσερα μέλη της εκπροσωπήθηκε και φέτος η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον αντίστοιχο οργανισμό (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορεινής Διάσωσης – International Commission for Alpine Rescue) και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εθελοντών και επαγγελματιών διασωστών από όλο τον κόσμο.

Η φετινή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 383 σύνεδροι από 37 χώρες, είχε σαν κεντρικό θέμα την αλλαγή του κλίματος και τις συνέπειες στην ορεινή διάσωση, και πραγματοποιήθηκε στο Chamonix της Γαλλίας από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου. Σηματοδότησε, μάλιστα, τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης.

Το συνέδριο αποτέλεσε, όπως και κάθε χρόνο, μια μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών όσον αφορά τις τεχνικές και τις διαδικασίες διάσωσης, όπως επίσης και χώρο συζήτησης για την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των διασωστών και την χρήση των υλικών και του εξοπλισμού. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε, επίσης, πρακτικό μάθημα (workshop) που επικεντρώθηκε στις τακτικές έρευνας και διάσωσης σε χιονοστιβάδα και στην επικοινωνία μεταξύ των μελών της κάθε ομάδας.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι η μοναδική εθελοντική οργάνωση στην Ελλάδα που είναι μέλος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ορεινής Διάσωσης και συμμετέχει ανελλιπώς στα παγκόσμια συνέδριά της τα τελευταία 12 χρόνια. Έτσι, φροντίζει τα μέλη της να είναι ενημερωμένα για όλες τις εξελίξεις στην ορεινή διάσωση και να εκπαιδεύονται σε όλες τις νέες τεχνικές στις επιχειρήσεις στο βουνό, και, ταυτόχρονα, να γνωρίζουν όλα τα νέα υλικά και τον εξοπλισμό.

Και φέτος η ΕΟΔ παρούσα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Φώτο 1

Φώτο 2

Φώτο 3

Φώτο 4

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.