Εργατικό Κέντρο: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

0
74

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Εργαζόμενοι,άνεργοι,συνταξιούχοι ,αυτοαπασχαλούμενοι και νέοι,

Την ώρα που μέτρα και ψέματα καλά κρατούν σε βάρος της ζωής της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, Εργατικά Κέντρα -Ομοσπονδίες -σωματεία και σύλλογοι αποφασίζουν συμμετοχή σε 24ωρη απεργία στις 14 Νοέμβρη ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ κάνοντας πράξη την ανάγκη αγωνιστικής απάντησης στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας και στη μετά μνημονίων εποχή!!!!.

Η μεγάλη εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό, απαιτούν την μονιμοποίηση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που πέρασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ζητάνε να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, να ξεχάσουμε κατακτήσεις χρόνων και να ζήσουμε την «κανονικότητα» της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Είναι χαρακτηριστική η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό.

Η κλαδική σύμβαση δεν ισχύει για όλους τους εργαζόμενους ,η εφαρμογή της -έστω και από τις 4 Οκτώβρη-είναι αδύνατο να ελεγχθεί από το αποστεωμένο ΣΕΠΕ και τέλος όπως αναμενόταν οι «γκρίνιες» από τους μεγαλοξενοδόχους για την εφαρμογή της ,προμηνύουν την συνέχεια του έργου…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αξιοζήλευτη ευκολία να παρουσιάζει το ψάρι-κρέας, παζαρεύει τώρα με την Κομισιον τον προϋπολογισμό ,προκειμένου να μην θιγούν τα ματωμένα πλεονάσματα. Με ισχυρό το ενδεχόμενο να εφαρμόσει νωρίτερα την μείωση του αφορολόγητου και να πέσει τσεκούρι στα λεγόμενα αντίμετρα που εξήγγειλε για να διαχειριστεί την ακραία φτώχεια, η «επόμενη» μέρα που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι το ίδιο βάρβαρη.

Η ψήφιση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου,που καθορίζει τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μεγάλης εργοδοσίας

Το υψηλό κόστος διαβίωσης που αυξήθηκε περισσότερο με κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας .

Η επιδότηση ανεργίας για χιλιάδες εποχικούς για 3 μήνες που φτάνει δεν φτάνει ούτε για ζήτω!

Τα εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Οι αυξημένες τιμές καυσίμων

Οι απαγορευτικές τιμές θέρμανσης πετρελαίου

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στα Νοσοκομεία της περιοχής

Η άσχημη κατάσταση των σχολείων μας

Είναι ορισμένες πλευρές της καθημερινότητας που ζει η πλειοψηφία του λαού μας Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και από οποιαδήποτε κυβέρνηση που υπηρετεί τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το Εργατικό Κέντρο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους ,στους τίμιους βιοπαλαιστές που βλέπουν την σήψη του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που δυσφορούν με την συνειδητή απραξία και υπονόμευση των αγώνων που καταλαβαίνουν ότι σήμερα πρέπει να οργανωθεί κάθε εργαζόμενος στο σωματείο προκειμένου να αντιπαλέψει συλλογικά την πολιτική αυτή

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για πολλοστή φορά σφυρίζει κλέφτικα στην πρόταση που κατέθεσαν δεκάδες ταξικές οργανώσεις για την κήρυξη της απεργίας και καλεί τους εργαζόμενους «να περιμένουν».

Να περιμένουν τι; Τη στιγμή που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε γαλέρες και σπάνε ρεκόρ οι μισθοί πείνας και η δουλειά λάστιχο! Αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους, έπειτα και από αυτά που αποφάσισαν στην ΕΕ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ), ότι είναι «άξιοι» εκφραστές του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή στο κατά πόσο οι εργαζόμενοι θα χάσουν και θα ξεχάσουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, και για άλλη μια φορά αποτελούν το καλύτερο στήριγμα της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης. «ΑΞΙΟΙ»!!!

Δίνουμε άμεση απάντηση ΜΑΧΗΤΙΚΗ, ΜΑΖΙΚΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός φέρνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.

Σήμερα που η κυβέρνηση μετατρέπει την χώρα μας σε μια απέραντη αμερικοΝΑΤΟϊκή βάση , εμπλέκοντας τη στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς των ισχυρών της γης

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! – ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.

  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα σεισμόπληκτα σχολειά. Ανέγερση νέου σύγχρονου συγκροτήματος

  • Στελέχωση με όλες τις ιατρικές ειδικότητες των νοσοκομείων. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού.

  • Καθολικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας με απαγόρευση κάθε επιχ/κης δραστηριότητας.

  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ .Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.

  • Να κλείσουν όλα τα hot spots. Μεταφορά και κατάθεση αιτημάτων προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα και μετακίνηση στις χώρες επιλογής και προορισμού τους. Μέχρι τότε, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης

  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

  • Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «hot spots».

  • Να απομονωθούν ρατσιστικές κι ακροδεξιές φωνές που μόνο «αίτημα» έχουν το μίσος και τον διχασμό και στην ουσία την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ