Μαθητές 2ου ΓΕΛ Κω: Αποχή από τα μαθήματα και πορεία στο κέντρο της πόλης αύριο για το νέο Λύκειο

0
914

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου χαιρετίζει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του 2ου Λυκείου Κω για αποχή από τα μαθήματά τους και πορεία στο κέντρο της πόλης, την Δευτέρα 29 Οκτώβρη, με αφορμή τόσο το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Βουλή, αλλά και τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο νησί μας.

Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος αφού τάσσεται εναντίον ενός νομοσχέδιου που στόχο έχει να αυξήσει τους φραγμούς και τα εμπόδια που συναντούν οι μαθητές. Ένα νομοσχέδιο που τους στερεί την αναγκαία γενική γνώση που έχουν ανάγκη για το μέλλον τους, που διπλασιάζει το άγχος, το στρες και την παπαγαλία μπροστά σε 2 πανελλαδικές εξετάσεις (τόσο για το απολυτήριο τους, όσο και για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) και που καλεί τους γονείς τους να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των φροντιστηρίων.

Καλούμε την εργατική οικογένεια που για πολλοστή φορά γίνεται δέκτης κούφιων υποσχέσεων για την μόρφωση των παιδιών της να στηρίξει τον αγώνα τους, να σταθεί στο πλευρό τους.

Να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των μαθητών και να διαδηλώσουν μαζί τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Να βρωντοφωνάξει το δίκαιο αυτό αίτημα και στην Απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Νοέμβρη 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ