Κάτι που δεν ξέρατε για τις κονσέρβες τόνου που αγοράζετε από τα σούπερ μάρκετ

0
751

Πολλές φορές έχετε βρεθεί στο δίλημμα τι να επιλέξετε, τόνο σε νερό ή λάδι; Ποιο είναι τελικά πιο υγιεινό για να το συνοδεύσετε με τη σαλάτα σας;

Ο τόνος σε κονσέρβα είναι από τους πιο διαδεδομένους τύπους ψαριού παγκοσμίως. Είναι σχετικά οικονομικός, αντέχει για πολύ καιρό και είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης ειδικά για τους αθλητές και όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Το ερώτημα ποιο είδος κονσερβοποιημένου τόνου είναι καλύτερο – στο λάδι ή στο νερό – είναι ως επί το πλείστον ζήτημα προσωπικής προτίμησης.

Ωστόσο, η κάθε μία επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. 

Για παράδειγμα, αν θέλετε να κάνετε μια πιο διαιτητική επιλογή, τότε ο τόνος σε νερό είναι προτιμότερος καθώς περιέχει λιγότερες θερμίδες. Γι΄ αυτό άλλωστε τον συνιστούν οι διαιτολόγοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο τόνος σε νερό έχει περίπου 144 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια σε σύγκριση με τον τόνο σε λάδι που έχει 198 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Ο τόνος σε νερό περιέχει 2,5 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα, ενώ ο τόνος σε λάδι παριέχει 6,8 γραμμάρια λίπους.

Παραδοσιακά, ο κονσερβοποιημένος τόνος συσκευάστηκε σε λάδι και όχι σε νερό.

Ομως με την εμφάνιση της νέας τάσης για σωστή διατροφή και ευεξία, ο κονσερβοποιημένος τόνος στο νερό έκανε την εμφάνισή του.

Ενα λοιπόν μεγάλο μειονεκτήμα για τον κονσερβοποιημένο τόνο που συσκευάζεται σε λάδι είναι ο αριθμός θερμίδων ανά κονσέβρα. 

Βέβαια, ο τόνος σε λάδι έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα και ίσως αξίζει να παραβλέψετε τις θερμίδες. Ο τόνος σε λάδι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το ψάρι από την οξείδωση που μπορεί να συμβεί μέσα στην κονσέρβα από την επαφή με το μέταλλο. 

Οπότε αν θέλετε να γλιτώσετε εν μέρει τις θερμίδες, μπορείτε να ξεπλύνετε ελαφρά τον τόνο και να συμπληρώσετε όσο θέλετε εσείς λάδι από το δικό σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ