Έφαγαν ωμές σαρανταποδαρούσες και ακολούθησε ο εφιάλτης τους! Αυτό που βρήκαν στον εγκέφαλό τους…

0
317

Η 78χρονη γυναίκα και ο 46χρονος γιος της από την πόλη Guangzhou της Κίνας, υπέφεραν από παραλυτικούς πονοκεφάλους και από ακαμψία στον αυχένα, αφού έφαγαν ωμά τα αηδιαστικά για εμάς έντομα.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, οι σαρανταποδαρούσες είναι ευρέως διαδεδομένες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ωστόσο μόνο αποξηραμένες ή θρυμματισμένες, καθώς περιέχουν ένα παράσιτο Angiostrongylus cantonensis, το οποίο μπορεί να εισέλθει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει φλεγμονή.

Ο 46χρονος πρόσφερε στη μητέρα του να φάει ωμές σαρανταποδαρούσες που είχε αγοράσει από ένα τοπικό μπακάλικο, καθώς πίστευε ότι βοηθούν στα κρυολογήματα.

Αντί ωστόσο να προστατέψουν τους δύο Κινέζους, οι σαρανταποδαρούσες προκάλεσαν και στους δύο εξάντληση, αλλά και νοητικές βλάβες, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ευτυχώς, έπειτα από 15 ημέρες θεραπείας με αντιπαρασιτικά φάρμακα και ορμονοθεραπεία και οι δύο ασθενείς ανάρρωσαν.

Οι εξετάσεις έδειξαν μια προνύμφη (κάμπια) του παράσιτου στον εγκέφαλο της γυναίκας και μία στο δεξιό πνεύμονα του 46χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θεωρείται η πρώτη φορά που καταγράφεται περιστατικό κατά το οποίο άνθρωποι προσβλήθηκαν από παράσιτο σαρανταποδαρούσας, το οποίο έχει συνδεθεί με ωμά σαλιγκάρια και βατράχια.

«Δεν ακούμε συνήθως για ανθρώπους που τρώνε ωμές σαρανταποδαρούσες, αλλά φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι πίστευαν ότι θα κάνει καλό στην υγεία τους. Αντιθέτως τους έβλαψε» τόνισε χαρακτηριστικά ένας θεράπων γιατρός τους, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του αγόρασαν 20 σαρανταποδαρούσες από το ίδιο κατάστημα που τις είχαν αγοράσει και οι ασθενείς για να τις εξετάσουν.

Εντόπισαν το παράσιτο σε 7 από αυτές…

Το παράσιτο αυτό μπορεί να μεγαλώσει στον εγκέφαλο πριν μεταφερθεί στους πνεύμονες μέσω αρτηριών. Τα «ενήλικα» σκουλήκια εντοπίζονται στους πνεύμονες, με τα θηλυκά να γεννάνε μέχρι και 15.000 αυγά την ημέρα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ