Μάινα Gastro Bar: Τοπική Γαστρονομία (ΔΕΙΤΕ ΜΕΝΟΥ – Πέμπτη 19:00-22:30)

1
1406

 

  1. Τοπική Γαστρονομία. Ας γίνει το όραμα πραγματικότητα.

Οι νέες τουριστικές τάσεις που εμφανίζονται, φανερώνουν μια στροφή από το μαζικό, απρόσωπο τουρισμό, προς έναν τουρισμό επιλεκτικό, με σεβασμό στον τοπικό πλούτο, πολιτισμό και το περιβάλλον, αναζητώντας πλέον ψυχαγωγικές – πολιτιστικές δραστηριότητες και γαστρονομικές απολαύσεις. Η αναβάθμιση του γαστρονομικού προϊόντος, θα διαφοροποιήσει σταδιακά τους επισκέπτες και θα έχει τα ανάλογα θετικά οικονομικά αποτελέσματα σε όλες τις βαθμίδες παραγωγής – μεταποίησης και διάθεσης του προϊόντος. Η Κω είναι ένας πολύ καλός προορισμός που θα μπορούσε να έχει επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, αναπτύσσοντας την τέχνη της γαστρονομίας. Το νησί όπως αναφέρθηκε έχει μια γαστρονομική ιστορία από την αρχαιότητα και καλά δομημένη από τον Ιατροφιλόσοφο Ιπποκράτη. Γαστρονομία με απόλυτες ισορροπίες πρώτων υλών, φυσικών αρωματικών «φαρμακευτικών» φυτών που λειτουργούν καταλυτικά στην υγιεινή της διατροφής. Στην διατροφική αλυσίδα των κατοίκων υπήρχαν και υπάρχουν όλα εκείνα τα «στοιχεία» – τρόφιμα που μπορούν να εξασφαλίσουν μια πρωτοποριακή γαστρονομική πορεία βασισμένη στις Ιπποκρατικές δομές. (όμως αυτό θα το αναλύσουμε αργότερα). Τώρα ας εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό όλων.

Σκοπός και στόχος το 2019 όλοι μαζί να ανεβάσουμε τον πήχη της γαστρονομίας ψηλά καθορίζοντας ταυτόχρονα πρωτόγνωρες δράσεις.

Και ας μου επιτραπεί να παραφράσω το απόφθεγμα του Αθήναιου και να πω πως «Τοιούτον ο θαυμασμός ούτος του λόγου οικονόμοι Κώοι μάγειροι ήδιστον λογόδειπνον εισηγούνται».

(Αθήναιος, Δειπνοσοφισταί, Ι,b).

Πιστεύω πως όλοι οι χώροι εστίασης πρέπει να προσκαλέσουν τον κόσμο να του προσφέρουν ποιοτικό φαγητό, σε γεύματα ή δείπνα, που μέσα από τις γεύσεις και πιθανών μέσα από συζητήσεις και αναλύσεις κειμένων, να προκύψουν γαστρονομικές περιπλανήσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με ζητούμενο την ιστορία της καταγραφής των φαγητών, του κρασιού και των γευστικών προτιμήσεων των ανθρώπων.

Θα αναζητήσουμε και θα επαναφέρουμε όχι μόνο το ίδιο το φαγητό και την ιστορία του αλλά και τον γαστρονομικό πολιτισμό κάθε εποχής του νησιού όπως έχει καταγραφεί από τους ανθρώπους του.

Οι αρχιμάγειροι του νησιού και οι συνεργάτες τους, έχουν μια άριστη επαγγελματική κατάρτιση που μπορούν να στηρίξουν όλες αυτές τις δράσεις και όχι μόνο, αρκεί η τοπική πολιτεία να τους στηρίξει και να αφουγκραστεί τον λόγο τους. Να τους εμπιστευθεί και να τους δώσει χώρο να δημιουργήσουν.

Εμείς στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Caravia και συγκεκριμένα στο Μάινα Gastro Bar, κάνουμε το πρώτο κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία και είμαστε έτοιμοι να αφουγκραστούμε κάθε γαστρονομική επιθυμία. Το πρώτο κάλεσμα θα είναι την Πέμπτη στις 02/08/2018 από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 1030 και στην παρέα μας θα είναι και ο γνωστός και αγαπητός σε όλους Θανάσης Πουλιού με το σαξόφωνό του.

Η πρώτη μας πρόταση είναι:

ΜΕΝΟΥ

Καλωσόρισμα με αυγά ανακατεμένα με ντομάτα, κολοκυθάκια και μαϊντανό. Κέρασμα με παγωμένο κρασί.

**

Ωμοτάραχον Τόνου αλιευμένου στην Κω στον καιρό του, με αλάτι των βράχων.

***

Σαλάτα με πράσινα λαχανικά και συκωτάκια κότας απ’ τον Μαργιέ τηγανητά με ελαιόλαδο και φυσικό χυμό λεμονιού

***

Σφηνάκι με σούπα του κάμπου.

****

Χειροποίητα Πιταρίδια με ντομάτα, «Τσιγαρίδες» λεπτοκομμένες στο χέρι βασιλικό και τρούφα.

****

Σορμπέ με δυόσμο.

***

Μοσχαρίσια κώτικη μπριζόλα στο Mibrasa M/R με βούτυρο μυρωδικών πατάτες τηγανιτές και λαχανικά του κήπου.

Η

Μοσχαρίσια κώτικη μπριζόλα σοτέ με κρασί και πιπεράτη σάλτσα. Πατάτες τηγανιτές και λαχανικά του κήπου.

**

Καπνιστό τυροβολάκι του Γιάννου με σταφύλια, θυμαρίσιο μέλι, κριτσίνια και ξηρούς καρπούς στο τραπέζι.

*

Γλυκό με σοκολάτα και φρούτα.

Ειδική Τιμή 28 /άτομο.

Τηλέφωνο για κρατήσεις 22420 41291

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. μακαρι να το κανετε συχνα αυτο το καλεσμα,για να μπορουμε να ερχόμαστε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ