Εργατικό Κέντρο: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 Μάη 2018!

1
515

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

‘Εδρα:Κως-Πορφυρίου 21 ΤΚ 85300 Τηλ-Φαξ 2242022394 email:ekvsd@otenet.gr

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 Μάη 2018!

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση dhras.gr

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες της περιοχής μας, να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργιακή μάχη στις 30 Μάη. Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα!

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! Θέλουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ό,τι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής» εποχής, αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Τρανταχτό παράδειγμα ο κλάδος του τουρισμού που, λειτουργώντας ως λαγός και για τους υπόλοιπους, θησαυρίζει χωρίς σταματημό τους μεγαλοεπιχειρηματίες ενώ εξασφαλίζει μισθούς πείνας των 586 & 511 ευρώ στους εργαζόμενους, με υποχρεωτικές απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία και ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Ακούμε συνέχεια για την περιβόητη επιστροφή στην ομαλότητα. Αυτό άραγε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας; Σημαίνει μήπως επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν τσιμπάμε στο παραμύθι τους! Γνωρίζουμε καλά πως δεν πρόκειται να σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη – ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας. Το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής – λαϊκής κατοικίας.

Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούν να την κρύψουν όσες φιέστες και να στήσουν ανά την Ελλάδα. Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα, προστίθενται στα ήδη βαριά μέτρα που έχουμε στις πλάτες μας. Είναι οι ίδιοι που  δεν διστάζουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν’ αναβαθμίσουν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μάς εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) με “σημαία” τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, προσπαθούν να επιβάλουν τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας για να τα παλέψει ο φτωχός λαός! Έστησαν και μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για “την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, να διαδηλώσουν δηλαδή με τα αιτήματα και το πλαίσιο του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ, των μνημονίων και της κυβέρνησης. Και αυτό το ονομάζουν «εθνικό σχέδιο»!

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας! Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της «μεταμνημονιακής εποχής» που αναφέρει στις «αναπτυξιακές» φιέστες η κυβέρνηση.

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας! Με όπλο την οργάνωση στα ταξικά σωματεία και τη συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, παλεύουμε για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Αγώνας – οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ 2018!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30 π.μ.!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΤΗΛ.22420-27936 ΦΑΞ.22420-22394

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ 2018

ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10:30Π.Μ

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε, η θερινή σεζόν ξεκίνησε.

Μπήκες και φέτος στο «χορό» της τουριστικής περιόδου, που όπως όλα τα τελευταία χρόνια έτσι κι αυτή τη χρονιά, όλοι οι δείκτες δείχνουν πως θα υπάρχουν νέα ρεκόρ κερδών για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού–επισιτισμού..

Αυτό που όμως κανείς δε σου λέει, αλλά το ξέρεις γιατί το ζεις καθημερινά είναι πως τα περισσότερα κέρδη αυτών σημαίνουν…..

  • λιγότερα δικαιώματα για εμάς

  • μειώσεις μισθών

  • περισσότερες ώρες δουλειάς

  • συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους

  • εξαντλητική εργασία

  • εργατικά ατυχήματα και πολλά ακόμη.

Αυτή είναι άλλωστε και η ανάπτυξη που τόσο «απλόχερα» η κυβέρνηση υπόσχεται!

Συνάδελφοι, βλέπουμε πως ο καθένας από μας δουλεύει σε μεγάλους χώρους με πολλούς εργαζόμενους και παρόλα αυτά αισθανόμαστε μόνοι. Ενώ, όλοι μας οι συνάδελφοι, αυτοί που δουλεύουμε μαζί νύχτα-μέρα, ζουν τα ίδια με μάς, έχουν τα ίδια προβλήματα, ο καθένας από μας διστάζει, φοβάται, ντρέπεται να συζητήσει για την κατάστασή που ζούμε, να μιλήσει με τους συναδέλφους του για το πως να παλέψουμε ενάντια σε αυτά που μας χτυπάνε.

Βλέπουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή να καταφτάνουν στα μεγάλα ξενοδοχεία εργαζόμενοι όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και ειδικοτήτων που θα βρεθούν ισάξια κάτω από τον εφιάλτη της τουριστικής περιόδου και παρόλα αυτά επιτρέπουμε να μας διαχωρίζουν με βάση την ηλικία σε παλιούς και νέους, με βάση την εθνικότητα σε ξένους και ντόπιους. Βρίσκουν τρόπους να μας διαχωρίζουν ακόμα και με άτυπες κατηγορίες ανάλογα το πόστο και την ειδικότητά μας!!

Μας θέλουν χωρισμένους γιατί μας φοβούνται ενωμένους!!

Να μη τους κάνουμε τη χάρη..

Αυτή η απεργία είναι μια ευκαιρία να κάνουμε το βήμα, να πάμε κόντρα σε αυτούς που μας καλούν να συνεχίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε με συνθήκες γαλέρας..

Να πάμε κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ που μας καλούν να παλέψουμε για τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών…

Το πλαίσιο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι μακριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια να μας αλυσοδέσουν πίσω από το άρμα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, καθηλώνοντας τους μισθούς και τα δικαιώματά μας στα τάρταρα.

Η πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού υπέγραψε Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΚΣΣΕ) με κατάργηση στην πράξη του κεκτημένου δικαιώματος των εργαζομένων σε 5νθήμερη και 8ωρη δουλειά!!!

Νομιμοποίησαν με την υπογραφή τους κάτι που ως τώρα οι εργοδότες τραμπουκίζοντας και εκβιάζοντας εφάρμοζαν στην πράξη παράνομα!!!

Όσο και να προσπαθούν να το πετύχουν, εσύ δεν είσαι μόνος!!

Έχεις δίπλα σου το Σωματείο σου που παλεύει για τα δικαιώματά μας, που συσπειρώνεται με το ΠΑΜΕ και βάζει αιτήματα και διεκδικήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας. Που πάει κόντρα σε αυτούς που μας λένε ότι πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ να πληρωνόμαστε με 586€ μεικτά, να δουλεύουμε πάνω από 8 ώρες κάθε μέρα χωρίς ρεπό….

Έλα μαζί μας…

Διεκδικούμε κατοχύρωση Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, υποχρεωτικών για όλους, χωρίς κανένα διαχωρισμό των εργαζομένων, με ανάκτηση όλων των απωλειών, όλων μας των δικαιωμάτων. Παλεύουμε για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για στήριξη και προστασία των ανέργων και των εποχικά εργαζόμενων.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Αγώνας – οργάνωση η επιλογή μας!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΆΗ 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αρ. πρωτοκόλλου: 29/24-05-2018

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ!

Απεργούμε γιατί:

  • Η αδιοριστία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά. Οι αναπληρωτές θα εξακολουθούν να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ μας κοροϊδεύει κατάμουτρα με υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς σε …βάθος χρόνου.

  • Γιατί είναι δικαίωμα των μαθητών μας να έχουν τους δασκάλους τους από την αρχή της χρονιάς.

  • Γιατί το Υπουργείο μας εμπαίζει προκλητικά όταν ονομάζει “υποστηρικτικές δομές” το ν/σ που διαλύει ακόμα και τις στοιχειώδεις δομές υποστήριξης.

  • Γιατί η στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων είναι άμεση ανάγκη. Σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν τμήματα ένταξης, τάξεις υποδοχής, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που την χρειάζεται. Η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών να γίνεται μέσα στο σχολείο και όχι να είναι πανάκριβο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες.

  • Γιατί είναι απόλυτη ανάγκη σήμερα να υπάρξει άμεση μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα και ενισχυτική διδασκαλία από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολείου σε γυμνάσια και λύκεια.

  • Γιατί δεν δεχόμαστε τη δαμόκλειο σπάθη της αντιδραστικής, τιμωρητικής αξιολόγησης.

  • Γιατί δεν θέλουμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας τις αντιδραστικές αξίες ενός σάπιου συστήματος που έχει για ευαγγέλιο την ανταγωνιστικότητα και τον ατομισμό.

  • Γιατί η μάθηση δεν προάγεται με τον εκπαιδευτικό να γίνεται λάστιχο, με αντιεπιστημονικές αναθέσεις και ενοποιήσεις μαθημάτων, κλάδων και ειδικοτήτων που μόνο στόχο έχουν τη δραστική περικοπή θέσεων εργασίας.

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, ΕΕ και ΔΝΤ προωθούν αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που αποδομούν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, ενώ η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ προβάλλει την αυτονομία της σχολικής μονάδας και τη λειτουργία της με όρους επιχείρησης.

Θέλουν να μας πείσουν πως ό,τι έγινε, έγινε. Όχι μόνο να αποδεχτούμε τη μίζερη πραγματικότητα που μας επιβάλλουν αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος μας, αλλά και να αγωνιστούμε για τους στόχους τους. Να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου, να γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας για να εξυπηρετήσει το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής. Μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, οι οποίες φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Στις 30 Μάη βγαίνουμε στο δρόμο, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: ο δρόμος του ΑΓΩΝΑ!

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Ακύρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

  • Κατάργηση του αυταρχικού θεσμικού πλαισίου της κάθε είδους αξιολόγησης.

  • Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Στην ΚΩ, πλ. Ελευθερίας 10:30 π.μ.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος Ο γραμματέας

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 30ης ΜΑΗ

Εργαζόμενη και άνεργη, αυταπασχολούμενη της πόλης και της υπαίθρου

νέα μητέρα, μαθήτρια, συνταξιούχε

Απευθυνόμαστε σε σένα που ασφυκτιάς από την ανασφάλεια

  • αφού ο μισθός σου δε φτάνει να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας σου,

  • αφού η σκληρή καθημερινότητα σε φορτώνει με υποχρεώσεις λόγω της υποβάθμισης, της εμπορευματοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, παιδείας και πρόνοιας,

  • αφού η φοροληστεία και οι ασφαλιστικές εισφορές σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό σου, αν είσαι αυταπασχολούμενη ή αγρότισσα

  • αφού ετοιμάζεσαι να δεις νέες μειώσεις στην ήδη κουτσουρεμένη σου σύνταξη αν είσαι συνταξιούχος

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε καλεί στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.

Συμμετέχουμε όλες στην απεργία της 30ης Μάη δίνοντας τη δική μας αγωνιστική απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν όλα αυτά που μας ανήκουν.

Τη στιγμή που τσακίζουν καθημερινά τις ζωές μας, η κυβέρνηση μας καλεί να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην περιβόητη “δίκαιη ανάπτυξη”!

Η “δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει για μας: πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, εργασία χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, απολύσεις εγκύων.

Σημαίνει μονιμοποίηση των εκβιασμών με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες. Σημαίνει δουλειά με τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και τους υποκατώτατους μισθούς για τις νέες γυναίκες,

Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει τελικά ότι οι δικές μας θυσίες γίνονται το λίπασμα για να ανθίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Σ’ αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα μας καταδικάζει να ζούμε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στη “μεταμνημονιακή εποχή” θα είναι εδώ ο αντεργατικός, αντιλαϊκός οδοστρωτήρας των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί με τα συγχαρητήρια που παίρνει από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Από κοντά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ

που επιδιώκουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες πίσω από τους στόχους των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλεμπόρων. Τα “αιτήματα” που βάζουν για την 30η Μάη είναι κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

Αυτοί όμως που κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών σε συνθήκες ειρήνης είναι οι ίδιοι που τους στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθούν για τα συμφέροντά τους. Γι αυτό και η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας. Γι αυτό και βάζει εμάς να αιμορραγούμε για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και τους εξοπλισμούς.

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα , νέα μητέρα,

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου, της απομόνωσης και της απογοήτευσης που μας κρατάει μακριά από την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

Η συλλογική αγωνιστική μας δράση σε συμπόρευση με εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων, αγροτικούς συλλόγους, φοιτητικούς συλλόγους αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.

Απαιτούμε :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

    • Καμιά απόλυση εγκύου.

  • Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα.

  • 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.

  • Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-ΓΝ ΛΕΡΟΥ Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ ΛΕΙΨΩΝ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία στις 30 Μαιου απευθύνει η Ε.Ι.ΘΕ.Λ που πραγματοποίησε Γ.Σ στις 24/5/2018 .

Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν .Χαμένοι θα είναι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, αν δεν αγωνιστούμε. Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα παγκινητοποιησης για την επιτυχία της Απεργίας, καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ,στους ΟΤΑ ,στην Παιδεία ,στην Υγεία ,σε συστρατευση με όλους τους άλλους εργαζόμενους ,συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα ,που δέχονται την επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο. Να μπουν μπροστά οι ανάγκες μας. Αφήνοντας πίσω την λογική του μικρότερου κακού, τις χαμηλές απαιτήσεις ,την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια . Δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική προσπάθεια για καλλιέργεια  ψεύτικων προσδοκιών ,εθισμού σε χαμηλές απαιτήσεις ,την ανασφάλεια και τον φόβο .Η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους να αξιολογήσουν και να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό –εργοδοτικό συνδικαλισμό ,την απεργοσπαστική του δράση κ  την στήριξη του στις αντεργατικές πολιτικές .Να βάλουν μπροστά τα ταξικά τους συμφέροντα και να αγωνιστούν .

Καλούμε ,ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας μας σε μαζική συμμέτοχη στην Απεργία .

Να απομονώσουν τον εργατοπατερισμό ,την αντίδραση ,που λειτούργει σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και εξευτελίζει το θεσμό του συνδικαλιστή ,που συνειδητά ,εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, ανάγει την απεργοσπασία σε ιδεολογία .

Συνάδελφοι, η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει  τέλος . Ενώ ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ,ότι οι΄’ χελώνες  πετανε’’,με την δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια (ενώ παραμένουν όλοι οι μνημονικοί νόμοι που θα έσχιζε και προστίθενται νέοι) την ‘’ δίκαιη ανάπτυξη’’ κ.λ.π . Προσπαθούν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη , δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί  φθηνούς εργαζόμενους ,με ανεπαρκείς παροχές Υγείας ,με πετσοκομμένες συντάξεις στο ύψος  προνοιακων  επιδομάτων .

Όποια πτυχή της ζωής μας και αν κοιτάξουμε ,θα δούμε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που κλιμακώνονται και καταργούν δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και αίμα ,με αγώνες  δεκαετιών .

Ορυμαγδός  μέτρων  ενάντια στο εισόδημα μας ,με μειώσεις  μισθών ,αύξηση της φορολογίας ,χαράτσια κ.λ.π  Η Ένωση ,σε όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα, έδρασε αποφασιστικά και με τοπικές κινητοποιήσεις και θα συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση εντείνοντας τους αγώνες της .

Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συμμέτοχη στην Απεργία στις 30/5/2018. Διαφορετικά  αποδυναμώνουμε μόνοι μας ένα σοβαρό όπλο που διαθέτουμε.

Θέλουν να σαρώσουν, ότι έχει απομείνει από μισθούς ,συντάξεις και  δικαιώματα ,στο όνομα της ‘’δίκαιης  ανάπτυξης ‘’

Σηκώνουμε λοιπόν την Σημαία των δικών μας αναγκών και των δικών μας διεκδικήσεων .

·         Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών.

·         Κλαδική συμφωνία όπως την προωθεί η Ομοσπονδία( ΟΕΝΓΕ )

·         Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας 5 ημερο-6 ωρο 30 ωρο με μια εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα . Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθέτει το χρόνο εργασίας .

·         Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις .Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός ,κανείς εργαζόμενος συμβασιούχος .

·         Ένταξη στα Β.Α.Ε

·         Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα .

·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

·         Κατάργηση των αντεργατικών –αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων .

·         Επαναφορά  υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε

·         Κατάργηση ΕΝΦΙΑ,των  χαρατσιών ,της φοροληστιας .

Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας –Πρόνοιας  Υψηλού επιπέδου με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Να δώσουμε απάντηση στα προκλητικά παραμύθια και την εικονική πραγματικότητα που μας σερβίρουν .

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ .ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ . Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ –ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ .

Δ.Σ.    Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. νομίζω οτι η εργασία και τα αγαθά της είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για μια κοινωνία που θέλει να πιστεύει οτι θα περιορίσει την φτώχεια, την ανεργία, τις κοινωνικές ανισότητες και την εκμετάλλευση.
    Ομως. Με βόλτες και …να δώσουμε το μήνυμα (που δεν φτάνει συνήθως) αυγά δεν βάφονται.
    Οι τρόποι που διεκδικούμε μια θέση στον ήλιο ποτέ δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι, απεναντίας είναι παραγγελία μέτριας αντίδρασης απο τα απάνθρωπα (επειδή κοιτούν την τζέπη τους και όχι …και τη δική μας) αφεντικά.
    Η σοβαρότητα για όσους πιστεύουν σε κοινωνικούς αγώνες ΒΑΣΙΜΑ, ξεκινά απο την συλλογική λήψη απόφασης πρίν βγούμε βόλτα να φωνάξουμε…»Στην πάντα να περάσει η παρέα μας».
    Μέτρο χωρίς αποτέλεσμα, μάλλον αντίμετρο φαντάζει…
    μετά τιμής ( + 17% ΦΠΑ).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ