Το Εθνικό Πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES ταξιδεύει στην Κώ

0
239

Ο ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, υλοποιούν το εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδειάς, Έρευνας και Θρησκευμάτων πρόγραμμα »KIDS SAVE LIVES», εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Η συνέχεια του προγράμματος αυτού θα βρει τους εθελοντές εκπαιδευτές μας στην Κω.

Την ερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 5 εκπαιδεύτριες μας θα «ταξιδέψουν»  280 μαθητές, στον όμορφο κόσμο των Πρώτων Βοηθειών και της Αναζωογόνησης! Θα τους μεταδώσουν με το ιδιαίτερο τρόπο τους, τις γνώσεις αυτές που ήδη 10.000 μαθητές όλης της χώρας έχουν διδαχθεί για να γίνουν οι «διασώστες» του αύριο. Για τρεις μέρες το 2ο Γυμνάσιο στην Κω θα γίνει η πηγή έμπνευσης για τους γονείς, τους καθηγητές και τους φίλους των μαθητών καθώς μέσα από το δια δραστικό τρόπο εκπαίδευσης θα μάθουν και θα πιστέψουν πως με την κατάλληλη γνώση και την ψυχραιμία μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Για την υλοποίηση αυτής της εκπαίδευσης έγινε προσπάθεια μηνών και επικοινωνίας με την Αξιότιμη Κα Μαρίνα Μπέττα, Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Κω. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο οποίος με ιδίους πόρους κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής. Το Ξενοδοχείο KOS HOTEL JUNIOR SUITES και το γυμναστήριο DAVIDS FITNESS STAR μας παραχώρησαν δωρεάν προς χρήση τα στρώματα για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την πολύτιμη βοήθειά τους και τους εγγυόμαστε πως αυτή η προσφορά τους είναι ένα δώρο ζωής στα ίδια τα παιδιά. Ευελπιστούμε να σας έχουμε συμπαραστάτες και στις μελλοντικές δράσεις μας.

Η διδασκαλία των παιδιών στα Ελληνικά σχολεία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση ενός μεγάλου πληθυσμού, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών – ανανηπτών οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά σε μια κατάσταση ανάγκης μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και των υπηρεσιών διάσωσης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                      

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ,

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ KIDS SAVE LIVES—ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΩ,

KOS HOTEL JUNIOR SUITES,

DAVIDS FITNESS STAR

kidssavelives.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ