Πιλότοι σώθηκαν από του χάρου τα δόντια – Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ

0
652

Tο ατύχημα με το ρωσικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ (Tupolev Tu-22M3 «Backfire») που σημειώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου κατά την εξέλιξη της άσκησης Zapad 2017 καλύφθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αναπαράχθηκε σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο χθες 27 Σεπτεμβρίου 2017 ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τι ακριβώς έγινε και είναι τρομακτικό…

Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, καθώς όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο που ακολουθεί καθώς το ατύχημα θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα.

Το βίντεο δείχνει το βομβαρδιστικό να αποτυγχάνει να επιβραδύνει εγκαίρως στην αεροπορική βάση «Shaikavka», μετά την απόφαση του πληρώματος να εγκαταλείψει τη διαδικασία απογείωσης.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δεν ανταποκρίνονταν οι αισθητήρες ανίχνευσης – προσδιορισμού της ταχύτητας του αεροσκάφους.

Παρότι ενεργοποιήθηκε το αερόστατο ανάσχεσης, το βομβαρδιστικό βγήκε από τον διάδρομο και τελικά ακινητοποιήθηκε βίαια, με τα σχετικά στιγμιότυπα να κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα…

Το βίντεο αλιεύσαμε από το «Aviationist», στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι, πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό, οπότε είναι εξ ορισμού ανησυχητικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ