4,9 Ρίχτερ τελικά ο σεισμός στο Τουργκούτ Ρέις που ταρακούνησε την Κω

23
20816

Αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση η οποία ήταν τελικά εντάσεως 4,9 Ρίχτερ (αρχικά την έδινε 4,3)  και εστιακού βάθους μόλις  5χλμ.

Η σεισμική δόνηση συνέβη στις 19:57, ανάμεσα στην Κω και το Τουργκούτ Ρέις (14χλμ βορειοανατολικά από το Ζηπάρι) κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την Κω καθώς και στα απέναντι Τουρκικά παράλια.

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μην ανησυχείτε βρε αραχτοί, δεν ήταν μετασεισμός 4,5 ΡΙΧΤΕΡ, άγριο σεξ έκανα μα την συμβία μου.. κατά Λάμπη μεριά το επίκεντρο…

      Έτσι και αλλιώς τα τριάρια, τεσσάρια και πεντάρια τα περνάμε με πλάκα και αστεία. Ακόμα και οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν σημασία εκτός από τους Ιταλούς που με τον πρώτο σεισμό ακύρωσαν όλοι την Κω. Αυτοί ξέρουν τι πάει να πει σεισμός σε παλιά κτήρια… ενώ οι Ολλανδοί σπάνε πλάκα για την μοναδική εμπειρία….

  1. Πελάτες ξενοδοχείων πετάχθηκαν έξω.ανησύχησαν πολλοί και μερικοί δεν μπαίνουν ακόμα μέσα…πάντως ξύπνησε την ανησυχία πολλών αυτή η δόνηση,γιατί πάνω που πήγαμε να ξεχάσουμε..

  2. Η ανευθυνότητα και ο κλαμπ....δισμός σε όλο του το μεγαλείο στην Κω.

    Κτίριο που έπεσε το μισό και το υπόλοιπο κρέμεται επικίνδυνα,εννοώ το Οινοποιείο,παραχωρήθηκε για χρήση πάρκινγκ και μάλιστα καθαρίστηκε απ τα σπασμένα κομμάτια τσιμέντου, για να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερους…..τώρα περνώντας από δίπλα μετά το σεισμό 4,5 Ρίχτερ βλέπω να μην νοιάζεται κανείς…….έτσι μόνο για προληπτικούς λόγους…βγάζει μάτι και σπυριά η προκλητική εξυπηρέτηση ‘κολλητών’.Μα να μην σκέφτεται κανείς μήπως και εάν κάποιος τραυματιστεί?Μιλάμε για τόση ριμάδα αναισθησία!!!!!

  3. Region: 13 Km NNE from Kos
    Magnitude: ML 4.5
    Origin Time: 17/09/24 16:57:17 (GMT)
    Longitude: 27.3285
    Latitude: 36.9310
    Focal Depth: 11.9 Km
    NOA Seismic netwark

  4. Μην ανησυχείτε βρε αραχτοί, δεν ήταν μετασεισμός 4,5 ΡΙΧΤΕΡ, άγριο σεξ έκανα μα την συμβία μου.. κατά Λάμπη μεριά το επίκεντρο…

    Έτσι και αλλιώς τα τριάρια, τεσσάρια και πεντάρια τα περνάμε με πλάκα και αστεία. Ακόμα και οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν σημασία εκτός από τους Ιταλούς που με τον πρώτο σεισμό ακύρωσαν όλοι την Κω. Αυτοί ξέρουν τι πάει να πει σεισμός σε παλιά κτήρια… ενώ οι Ολλανδοί σπάνε πλάκα για την μοναδική εμπειρία….

    • Και όμως οι Ολλανδοί τις πρώτες ημέρες μετά τον μεγάλο σεισμό στις 21 Ιουλίου , συμφωνα με ρεπορτάζ των Ολανδικών καναλιών άλλαζαν προορισμό αντι της Κω. Ας ευχηθούμε να μην συνεχίσουν οι σεισμοί διότι δυστηχώς οι πελάτες δίνουν μεγάλη σημασία στην ασφάλειά τους, μην ξεχνάμε οτι ο φόβος δεν καταπολεμείται. Αυτό βέβαια ισχύει και για εμάς τους ντόπιους όσο και αν έχουμε εξοικιωθεί.

    • Μαύρα μεσάνυχτα!!!!! όλοι οι ξένοι φοβήθηκαν,ειδικά αυτοί που άκουσαν τις περιγραφές από επισκέπτες που το έζησαν

      Όλοι !!! κυρίως οι Σκανδιναβοί πήραν τις βαλίτσες απ τα δωμάτια και κοιμόντουσαν έξω,εκτός τους νέους που έχουν κάψει από το αλκοόλ.,γι αυτό ήρθε και ψυχολόγος Δανός για τους επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους,οι Ολλανδοί έδειχναν τις ζημιές των Ξενοδοχείων που παραδοσιακά μένουν σαν repieters ,μπες σε σάιτς αν ξέρεις,όσο για χθες σε πολλά ξενοδοχεία βγήκαν έξω μαζικά ,όσοι τον ένιωσαν και άργησαν να μπουν….Εδώ για τον καιρό προχθές με τον αέρα το έμαθαν και απορούσαν,για ένα τόσο σοβαρό και φονικό περιστατικό δεν θα ασχολούνταν?

  5. Πω, πω, πω οι ΨΕΥΤΕΣ, ξεπέρασαν και τον ΤΣΙΠρΑ... ΒΡΉΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΥΣΚΏΣΟΥΝ ΌΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ, τρώνε κουτόχορτο...

    Άκουσον, άκουσον, 41 εκατομμύρια οι ζημιές στα λιμάνια, φυσικά με το νέο κτήριο και την επέκταση του λιμανιού για τα κρουαζιερόπλοια… Ο Δεσπότης ζητά 10 εκατομμύρια για τις εκκλησίες, ο Ιμάμης 8 για Τζαμιά, «η αρχαιολογία 25, ο Έπαρχος 41 για λιμάνια και 12 για νέα σχολεία… Αλλά καραδοκεί η Ρουφάνα για καταγγελίες για να μην γίνουν νέα έργα από τον Κυρίτση…;;;;;; Θα μάθουμε ποια καταγγελία ετοιμάζεται να κάνει για μπλοκάρισμα των έργων;;; Στο τέλος ύστερα από επτά χρόνια θα δείτε που ΤΟ ΤΟΙΧΊΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΈΩΣ ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΆΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΕ ΛΕΦΤΆ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ…

  6. Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κω λίγο πριν από τις 20:00.
    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά του νησιού.
    Ανακοίνωση απο σοβαρές αθηναϊκές εφημείδες

  7. ΤΟ ΤΟΙΧΊΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΈΩΣ ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΆΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΕ ΛΕΦΤΆ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ…

    το 2100 μχ!!!!!!!!!!!!!

  8. 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
    ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ
    Ο σεισμός αυτός έγινε στα χρόνια του βασιλιά Θεοδοσίου του Μικρού (410 μ.Χ.). Και σύμφωνα με την παράδοση, κατά την ώρα της λιτανείας, στην Κωνσταντινούπολη, αρπάχτηκε στον αέρα ένα παιδί, για να αποκαλύψουν οι Άγγελοι του Κυρίου τις λανθασμένες δοξασίες των αιρετικών θεοπασχιτών.

    ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

  9. Ακόμα κουνάει και δεν ηρεμεί…
    Μήπως να προσέχουμε μήπως να πάρουμε μέτρα ασφαλείας…λεω τώρα. γιατί δεν πρέπει να πάθουμε τα χειρότερα…
    Αν δεν ήταν ο Κύριος σεισμός…???
    Αν γίνει κάτι χειρότερο ?
    Σε ελπίζουμε πως όχι.
    Μα συνήθως γίνετε ένας σεισμός μεγάλος και για καμία εβδομάδα η και λιγότερο κάνει μικρό σεισμούς και μετά τέλος.

    Εδώ κάνει 2 μήνες σεισμους και δεν ηρεμεί.. Μήπως συμβαίνει κάτι μήπως είναι προοσισμοι ..?
    Εγώ δεν κοιμαμε ήσυχος με όλα αυτά που βλέπω και ο Σεισμογράφος δεν λέει να ηρεμήσει
    Τι συμβαίνει.. κουράστηκα με με αυτά και οι τελευταίοι σεισμοί πολύ κοντά στο νησί…

    • Μα οι σεισμό λόγοι είχαν πει οτι αυτο το φαινόμενο των μετά σεισμών θα συμβεί μέχρι και τέλη Οκτώβρη….

      Βέβαια ο χθεσινος με ανησύχησε γιατί ηταν μεγαλος…αλλά ο σεισμολόγος το πρωι είπε οτι ηταν αναμενόμενο…

      Ας ελπίζουμε οτι δε θα ζήσουμε τα χειρότερα…. Και οτι οι επιστήμονες έχουν δίκιο….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ