ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με θερμά χειροκροτήματα & πλούσιο προβληματισμό η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Σανούλη στο Χάνι – Η αληθινή τέχνη λάμπει όταν γινόμαστε ξανά παιδιά

0
4402

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσίασε, προβλημάτισε θετικά και καταχειροκροτήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Σανούλη με τίτλο:

«Ο Αυτοσχεδιασμός στη Μουσική,στην Τέχνη,στη Ζωή»

από τις εκδόσεις Φυλάτος, απόψε στο Λαογραφικό μουσείο Κω (Χάνι).Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Δράσεις ΔΡΕΠΠΟ (Δράσεις Επικοινωνίας Παιδείας Πολιτισμού) ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ στο πλαίσιο των ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΩΝ 2017 και την παρουσίαση του βιβλίου έκανε με τον πολύ περιεκτικό και σημειολογικό λόγο του ο Μηνάς Χατζηαντωνίου, για να εμβαθύνει στην συνέχεια ο ίδιος ο συγγραφέας, Δημήτρης Σανούλης.

 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ο αυτοσχεδιασμός είναι να έχεις το ψυχικό σθένος να πας από την μια νότα στην άλλη, από την μια λέξη στην άλλη χωρίς μπλοκαρίσματα ώστε να υπάρχει μια αδιάλειπτη και αδιάκοπη ροή που μέσα από αυτήν θα φανερωθεί το βάθος της απλότητας, η δημιουργία, η έμπνευση, η αλήθεια.
Δεν κάνεις τέχνη μόνο με την τεχνική αλλά μέσα από το «πεδίο, το φάσμα» της τεχνικής σε συνδυασμό με την διάθεση για παιχνίδι,με αγάπη έχοντας ταυτόχρονα επίγνωση, θέληση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο.
Δεν βρίσκεις εσύ την τέχνη. Επειδή αναζητάς χωρίς «ΕΓΩ», χωρίς σκοπό, χωρίς ιδιοτέλεια έρχεται η τέχνη και σε βρίσκει.

 Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1975. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια. Παίζει πιάνο, αρμόνιο, ακορντεόν.

Στο βιβλίο του αυτό μιλάει για την μουσική, το θέατρο , την

ζωή, την τέχνη γιατί και η ίδια η ζωή μας είναι μία μορφή τέχνης .

Μια διαφορετική προσέγγιση μέσα από τα μάτια του συγγραφέα που δίνει απαντήσεις και αφήνει ελεύθερα περιθώρια για σχολιασμό και σκέψεις για το τι είναι η αληθινή τέχνη, ο αυτοσχεδιασμός στην τέχνη και στην ζωή, ποιος και τι είναι ο αληθινός και γνήσιος καλλιτέχνης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος. fylatos.com, σε επιλεγμένα μεγάλα βιβλιοπωλεία Αθήνας , Θεσσαλονίκης, Πάτρας.

Στην Κω διατίθεται από το βιβλιοπωλείο ΕΚΦΡΑΣΗ – ΣΠΥΡΟΥ ΚΛΑΔΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΤΗΛ. 2242024351

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ