Δράσεις Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αντιμάχειας “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” 2015-2017

1
911
ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” 2015-2017

Στα πλαίσια συμπλήρωσης δύο ετών από την τελευταίες αρχιαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. του συλλόγου,ο σύλλογος παραθέτει τις δράσεις του :

2015: Λήξη εκπαιδευτικής περιόδου 2015 με παρουσίαση όλων των χορευτικών τμημάτων με χοροδιδάσκαλο τη κ.Διονυσία Πάτσα

Συμμετοχή Τμήματος ενηλίκων στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών (Ιαλύσεια 2015) με χοροδιδάσκαλο τον κ. Ιωάννη Μαστόρο

Συμμετοχή Τμήματος ενηλίκων στο παραδοσιακό Αντάμωμα στα πλαίσια των θερινών Ιπποκρατείων (Σεπτέμβριος 2015)

Παρουσίαση Χορευτικής ομάδας στην Ένωση Κώων Αθήνας σε εκδήλωση για τα βάρβαρα

Χριστουγεννιάτικο παζάρι με παρασκευή παραδοσιακών μαρμαριτών (Δεκέμβριος 2015)

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με παραμύθια στην προσχολική και σχολική ηλικία

2016:Θεατρική παράσταση με τίτλο:”Ο Κοντοσταύλης και η κρίση”

Παρουσίαση Χορευτικής ομάδας στην Ένωση Κώων Αθήνας σε εκδήλωση για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

Συμμετοχή Τμήματος ενηλίκων σε Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών(Κρεμαστή 2016)

Παρουσίαση χορευτικού και θεατρικού στο 21ο Φεστιβάλ Σουλίου Πατρών με θέμα “Τα δρώμενα του Γάμου” Επανέκδοση CD με τίτλο “Θυμάμαι περαζούμενα,θυμάμαι περασμένα” με τον Γιάννη Χατζηδημήτρη και έκδοση CD με τίτλο “Ήρθεν η ώρα η καλή” με παρουσίαση του σε χοροσπερίδα μας στο κέντρο Φαντασία Εκδήλωση προσχολικής ηλικίας όπου παιδιά παρουσίασαν το έθιμος του Λαζάρου(Απρίλιος 2016).

Τελική γιορτή για το κλείσιμο σχολικής περιόδου με παρουσίαση μαθητών και ενηλίκων (Ιούνιος 2016)

Παρουσίαση παιδικών τμημάτων σε πανηγύρι στα Εισόδια της Θεοτόκου (Νοέμβριος 2016)

Συμμετοχή Τμήματος Ενηλίκων στο παραδοσιακό Αντάμωμα(Σεπτέμβριος 2016)

Χριστουγεννιάτικο παζαρι με παρασκευή μαρμαριτών (Δεκέμβριος 2017)

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τα μικρά τμήματα (Δεκέμβριος 2016)

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατα το διάστημα αυτό ο Σύλλογος συνέχισε τη διοργάνωση με τη αναπαράσταση ζωντανής Φάτνης στην Αντιμάχεια όπως επίσης τη γιορτή Βοσκού και το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Περιαλίτη (Ιούλιος και Αύγουστος 2015 και 2016).Επιπρόσθετα ο Συλλόγος πήρε μέρος σε παρελάσεις εθνικού χαρακτήρα με χορευτικά τμήματα αλλά και σε παρελάσεις με αποκριάτικο χαρακτήρα{περαντζάδα με τοπικά,πολιτιστικά έθιμα και δρώμενα(κοκκάλα,λιγγέρι,αποκριάτικα παιχνίδια),Εκδήλωση Τσικνοπέμπτης με χορευτικά τμήματα Ενηλίκων και παιδικών μεικτά}

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με παράσταση του Καραγκιόζη(Μάρτιος 2017)

Επίσης έχουμε την ίδρυση εργαστηρίου Υφαντικής με υπεύθυνη την κ.Διονυσία Διψελλά ενώ συνεχίζεται το Τμήμα Ζωγραφικής με υπεύθυνο τον κ.Μανώλη Καραναστάση.Σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΕ.Μ και την “ΑΡΓΩ” ο σύλλογος θα εκδώσει CD με ηχογράφηση του 1971 και καταγραφή ανέκδοτου υλικού με θέμα το χορό και τη μουσική

Πάγια θέση του Συλλόγου είναι η αξιοποίηση πατρικών σπιτιών των αδερφών Σαρρή,αφού με την εποπτεία του,με δικές του δαπάνες και πρωτοβουλία αναστηλώθηκε μερικώς το πατρικό τους σπίτι.Φιλοδοξία του Συλλόγου είναι στο χωρο εκείνο η δημιουργια ενος Μουσείου της Ιστορίας της μουσικής παράδοσης του τόπου μας.Γι ‘ αυτο το σκοπό ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει τη συλλογή παλαιών μουσικών οργάνων.Π.χ βιολί Γ. Σακέλλη,κώτικο λυράκι Β.Καλλωνά ,λαούτο Γ. Κιλιμάτου,2 πηναύλια Αν. Τσατσακλά και με έξοδα του Συλλόγου στάλθηκε στην Αθήνα για συντήρηση το λυράκι του Ιωάννη Καντούνια…

Λειτουργία χορευτικών τμημάτων με υπέυθυνη προσχολικής και σχολικής ηλικίας την κ.Διονυσία Πάτσα και τμήματος ενηλίκων με υπεύθυνο τον κ.Ιωάννη Μαστόρο..

Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας και την ενορία των Αγίων Αποστόλων για την παραχώρηση των αιθουσών για τις δράσεις του Συλλόγου..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.