Η παρουσίαση των βιβλίων ΟΜΙΛΙΕΣ και ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ της Μαρίας Κλ. Χατζηνικολάου στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών

0
4386

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαίου 2024 και ώρα 19.00 η παρουσίαση των βιβλίων ΟΜΙΛΙΕΣ και ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ της δημοσιογράφου – επιχειρηματία Μαρίας Κλ. Χατζηνικολάου στη ΠΕΛ (Γερανίου 41 – Ομόνοια).

Οι προσκεκλημένοι έφθασαν από νωρίς στο χώρο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να περιεργαστούν με την ησυχία τους τα βιβλία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Γιάννη Φιλιππάκη , κοσμήτωρα της ΠΕΛ , ο οποίος ανέφερε: «Ευχαριστώ όσους βρίσκονται σήμερα κοντά μας. Η ΠΕΛ στηρίζει πάντα τους συγγραφείς , τα μέλη της και όσους αγαπούν το καλό βιβλίο».

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και εκδότης των βιβλίων κ. Εύμολπος Τσάμης: « Στην σημερινή εποχή , που ο κόσμος τρέχει στα γήπεδα και η βία ανθίζει σε όλες τις μορφές της , είναι σημαντικό να παραμείνουμε κοντά στους χώρους πολιτισμού και να καλλιεργήσουμε τη γραφή και την προώθηση των βιβλίων. Η Μαρία Χατζηνικολάου παραδίδει στο κοινό, σήμερα δύο βιβλία που διαβάζονται απνευστί και την συγχαίρω για την αξιόλογη προσφορά της».

 

ACAPAR4 Copy

κ. Εύμολπος  Τσάμης

 

Η συντονίστρια της βραδιάς , συγγραφέας -διανοήτρια κ. Παναγιώτα Μπλέτα παρασυρόμενη από τον θαυμασμό της για το πρώτο βιβλίο της κ. Μαρίας Χατζηνικολάου «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ» ξεκίνησε να το αναλύει ,έως ότου η δημοσιογράφος πάντα χαμογελαστή και με το δικό της χιούμορ, να της επισημάνει το λάθος και να την παροτρύνει να πει δύο λόγια για το βιβλίο ΟΜΙΛΙΕΣ.

«Το βιβλίο «ΟΜΙΛΙΕΣ» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα φιλοσοφικά θεμέλια της κοινωνικής αλληλεγγύης έως τις παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων που εμβαθύνουν σε κοινωνικά, υπαρξιακά, πολιτιστικά, ιστορικά και θρησκευτικά θέματα. Το περιεχόμενο του βιβλίου χρησιμεύει όχι μόνο ως παρουσίαση διαφόρων λογοτεχνικών έργων αλλά και ως αντανάκλαση του πολιτιστικού και φιλοσοφικού λόγου που κυριαρχεί στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.»

 

ACAPAR1 Copy

 

 

ACAPAR7 Copy

 

κ. Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου – κ. Σάγια Τσαουσίδου

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Σάγια Τσαουσίδου ,πρόεδρος της διεθνούς ένωσης ευρωπαίων δημοσιογράφων η οποία είπε: «Την Μαρία Χατζηνικολάου τη γνώρισα πριν αρκετά χρόνια όταν έγινε μέλος μας και από την αρχή μου έκανε εντύπωση πόσο έξυπνο και συγκροτημένο άτομο είναι. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γραφτεί και να εκδοθεί ένα βιβλίο στις μέρες μας. Τα καλά βιβλία πρέπει να ανταλλάσσονται για να μπορούν να τα διαβάσουν περισσότεροι άνθρωποι. Οι δημοσιογράφοι έχουν φωνή και το χάρισμα της πένας».

Ο κ. Γιάννης Τσούτσιας, ποιητής, μέλος της ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών , που αντικατέστησε τον κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλο ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό, είπε «Η ποίηση της Μαρίας Χατζηνικολάου δίνει πνοή, δίνει ελπίδα. Έχει γλαφυρότητα και σαφήνεια ».

 

ACAPAR9 Copy

κ. Ιωάννης Διακοβασίλης, κ. Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου, κ. Νίνα Διακοβασίλη, κ. Τζένη Βλαχώνη

 

Ο τέταρτος ομιλητής της εκδήλωσης κ. Λεόντιος Πετμεζάς, κριτικός λογοτεχνίας και λογοτέχνης ανέφερε: « Η ποιήτρια Μαρία Χατζηνικολάου στο βιβλίο της ’’ ΠΟΙΗΤΙΚΉ ΣΥΛΛΟΓΗ ’’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ κινείτε ρυθμικά σε ένα εκμαγείο ιδεών με ποικίλα και ευθυτενή πλαίσια που της επιτρέπουν να ακολουθεί διόδους πέρα από τα υπάρχοντα φυλασσόμενα σχέδια των αναδρομών.
Η καθαρότητα των συλλήψεων της στηρίζεται στην αυθεντικότητα της απολυτότητας . Με δεξιότητα στην κάθε ποιητική συναλλαγή παραθέτει ένα διακριτικά απερίσπαστο οίστρο με τις εμβαθύνσεις και τις προδιαγραφές της ακέραιας ανωτερότητας στον οποίο οι παρεκκλίσεις της τέμνουσας υπερουσιότητας οδηγούν επίμονα στο άφθαρτο και στο ανατρεπτικό κρεσέντο της στοιχειώδους ανασυγκρότησης. Παρατηρώντας τα εμβληματικά περιβλήματα της ανακαλύπτουμε την συνεργασία που ενυπάρχει στην θεματική . Με πρωτοτυπία και αισθαντική ευρηματικότητα κινείται σε μια ευρεία γκάμα λύσης των ζητήσεων, των φιλοσοφημένων περιστατικών και των πεπραγμένων επί παντός επιστητού. Στα κείμενα της κυριαρχεί το αίσθημα και η αναφορά που ενέχει την διάχυτη ευαισθησία. Δημιουργεί ένα φόντο αποκαλύψεων στο οποίο έξυπνα αναμιγνύει την έμπνευση με τα στοιχεία της άμεσης αναφοράς . Καθορίζει ενδυναμώσεις και ανακυκλώσεις σκέψεων με τοποθετήσεις και εμβόλιμες συγκροτήσεις ».

 

ACAPAR8 Copy

κ. Μάνος Αξιώτης – κ. Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου

 

Η δημοσιογράφος – επιχειρηματίας Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου συγκινημένη ανέφερε στην ομιλία της « Ευχαριστώ ολόψυχα το εκλεκτό πάνελ και τη ΠΕΛ. Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω σε ότι αφορά την ελευθερία του τύπου. Ας προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αφήσουμε στο περιθώριο και να αντισταθούμε σ΄ αυτούς που διχάζουν , που καταστρέφουν ζωές με τεχνητούς τρόπους, που καλλιεργούν τη δυναμική του αποκλεισμού και που για το χρήμα κάνουν τα πάντα. Ευχαριστώ ακόμη τους γονείς μου Κλεόβουλο και Βασιλική Χατζηνικολάου που με ενέπνευσαν για το βιβλίο ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ και με έμαθαν στη ζωή να κοιτάω ψηλά».

 

ACAPAR10 Copy

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο κ. Λευτέρης Τζόκας, ο κ. Τάσος Μακράτος, η κ. Τζένη Βλαχώνη, η κ. Ελένη Κασσελάκη, ο κ. Σταμάτης Φίφης, ο κ. Νήκος Παναγιωτάρας, η κ. Νίνα Διακοβασίλη , ο κ. Μάνος Αξιώτης κ.α

 

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκδήλωση

 

 

 

Πηγή: https://www.mcnews.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ