Ο Μάνος Πόγιας είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της παραδοσιακής μουσικής στην Κω

1
7005
Μάνος Πόγιας Ι Το όνομά του, είναι ταυτισμένο με τη μουσική μας παράδοση
Ο Μάνος Πόγιας είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της παραδοσιακής μουσικής στην Κω. Ο κ.Μάνος Πόγιας είναι αυτοδίδακτος κι είχε δίπλα του τον πατέρα του.
Ασχολήθηκε από την ηλικία των 15 ετών , με το ακορντεόν, το σαντούρι και το παραδοσιακό τραγούδι. Συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς καλλιτέχνες του νησιού μας και είναι πάντα δίπλα στη νέα γενιά.
Με αδιάκοπη προσπάθεια, κατάφερε στη μακρά διαδρομή του,  με αγάπη, μεράκι και αξιοζήλευτη δύναμη, να διασώζει τα ακούσματα του τόπου μας και να μας κάνει κοινωνούς της παραδοσιακής μουσικής του νησιού μας.
Ως μουσικός, παίζει ακορντεόν και σαντούρι, τραγουδιστής με ιδιαίτερη χροιά φωνής και φωνητικές ικανότητες αλλά και στιχουργός-συνθέτης, με πρόσφατο  τραγούδι, το «Μέρα Νύχτα στ’ ακρογιάλι»  για το οποίο κυκλοφορεί και ένα εξαιρετικό βίντεο κλιπ.
Συντελεστές Video clip
Συμμετείχαν:
ΒΙΟΛΙ : ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΓΛΟΥ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ: ΜΑΝΟΣ ΠΟΓΙΑΣ
ΜΠΑΣΟ : ΣΑΚΗΣ ΠΙΛΑΤΟΣ
ΤΟΥΜΠΕΡΛΕΚΙ : ΑΡΓΥΡΩ ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΥ
ΛΑΟΥΤΟ : ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΠΑΪΩΆΝΝΟΥ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΡΑΧΝΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ : MKSTUDIO PRODUCTION (ΜΙΚΕΣ ΚΟΥΛΙΑΣ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ – DRONE : ΕΛΙΝΑ ΠΕΤΡΑΚΗ
 Τα γυρίσματα έγιναν στην οικεία του Μιχαήλ Κασσίου του Σκεύου.
 Χόρεψαν οι: Μάνος Χατζηνικολάου και Ελευθερία Οικονόμου .

Πηγή: https://www.kostv.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σύμφωνο απόλυτα με την ανάρτηση αλλά λυπάμαι που θα το αναφέρω κανείς από την κάθε δημοτική αρχή δεν αξιώθηκε να ενδιαφερθεί πραγματικά με το κεφάλαιο παράδοση και να εκτιμήσει όλους τους μουσικούς του τόπου μας….Η δήθεν εκτιμήσει ήταν μόνο για τις φωτογραφίες και για λόγους επικοινωνιακούς… Τέτοιοι άνθρωποι σαν τον κ.Πόγια είναι ανεκτίμητη και θα έπρεπε να τους σεβόμαστε και να τούς εκτιμαμαι στο έπακρο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ