ΒΙΝΤΕΟ Γιώργος Κόρος: Αναγορεύεται επίτιμος δημότης Αντιμάχειας, στην ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ του Δημ. Βοναπάρτη 25-3-1997

3
7461

Η συναυλία παρουσίασης του μουσικού έργου ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ του Δημήτρη Βοναπάρτη στην Αντιμάχεια

Στις 25 -3-1997 με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων, από τότε που τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στον κορμό της Ελλάδας, η Κοινότητα Αντιμάχειας, με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Η ΠΡΟΟΔΟΣ διοργάνωσαν συναυλία , παρουσιάζοντας το μουσικό έργο του Δημήτρη Βοναπάρτη ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ.
Η Κοινότητα Αντιμάχειας είχε αναλάβει τη δαπάνη του έργου.
Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Δαυίδ Σακέλλης με τιμητική συμμετοχή των αδερφών Άννας και Έφης Σαρρή- Καραμπεσίνη.
Μεταξύ αυτών που πλαισίωσαν την προσπάθεια, ξεχωριστοί ήσαν οι δεξιοτέχνες μουσικοί Μάκης Μαυρόπουλος (μπουζούκι-ενορχήστρωση) και ο Γιώργος Κόρος στο βιολί (στην εκδήλωση τραγούδησαν ο Δαυίδ Σακέλλης και η Γιάννα Τρουμούση).
Στην αρχή της εκδήλωσης  ο τότε κοινοτάρχης Ντίνος Παπανικολάου, με ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού συμβουλίου ανακήρυξε το Γιώργο Κόρο επίτιμο δημότη Αντιμάχειας.
Η απόφαση έγινε δεκτή με θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα από τον κόσμο που κατέκλυσε την αίθουσα.
Δημήτρης Βοναπάρτης: Γιορτάζαμε τριπλή γιορτή . Ημέρα του Ευαγγελισμού, εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου και πεντηκοστή επέτειος, απελευθέρωσης των νησιών μας .
Κανείς μας δεν ξεχνά, ότι εμείς οι Δωδεκανήσιοι ζήσαμε υπόδουλοι, 638 χρόνια σκλαβιάς και φοβέρας, με διάφορους περαστικούς κατακτητές και τυράννους στο σβέρκο . Όμως το αδούλωτο πνεύμα , η αιωνόβιος καρτερία και νοσταλγία αγκαλιάς της μητέρας πατρίδας, μας κράτησε πάντα όρθιους, και τα φρικτά μας πάθη ,θυσίες και βασανιστήρια έγιναν καπνός αυτοστιγμής , και η ενσωμάτωσή μας στον πολιτισμό της αρχέγονης Ελλάδας, ήρθε σαν φυσιολογική λύτρωση, με ανάταση ψυχής, προς την απρόσκοπτη πορεία της ειρήνης της ελευθερίας και του ανάδελφου Ελληνικού μεγαλείου.
« Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα, και θα αισθανθής μέσα σου να λαχταρίζη, κάθε είδος μεγαλείου», λέει ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΑΡΧ…ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΜΑΣ..
    ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΜΗΔΕΝ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ