Δημήτρης Βοναπάρτης: Ευχαριστίες για το βιβλίο, με οκτώ διηγήματα «Καλά έκαμε η μάνα μας»

0
4409
Οφείλω θερμές ευχαριστίες σε φίλες και φίλους, γνωστούς και άγνωστους, που από την πρώτη δημοσίευση ,αγκάλιασαν το τελευταίο μου βιβλίο, με οκτώ διηγήματα, και φέρει το γενικό τίτλο «Καλά έκαμε η μάνα μας».
Όλα είναι παρμένα από τη ζωή ανθρώπων της υπαίθρου, που έζησαν με τον πατροπαράδοτο τρόπο διαβίωσης και άφησαν πίσω τους ισχυρή, ηθογραφική παράδοση για τις επόμενες γενιές.
Μερικά απ΄ αυτά αναφέρονται αυτούσια σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα,που δεν είναι πια στη ζωή.Ενδεικτικά ξεχωρίζω μόνο δύο, το «Κονιαριό¨και τον «Πατσά» Στο «Κονιαριό’ καταδεικνύεται η ήρεμη ζωή των κατοίκων του ομώνυμου συνοικισμού, ξωμάχων μουσουλμάνων νοικοκυραίων εκείνης της εποχής, με τις αδερφικές σχέσεις που είχαμε όλοι τότε μεταξύ μας μουσουλμάνοι και χριστιανοί.
» Ο Πατσάς» καταπιάνεται με την αληθινή, συνταρακτική ιστορία του καρδαμιώτη βοσκού Γιώργη Κρητικού ,που στην ναζιστική κατοχή, για να σώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του από τις σφαίρες γερμανού ναζί, σήκωσε το τσοπανίστικο ραβδί του κι εξουδετέρωσε τον πάνοπλο χιτλερικό αξιωματικό. Αυτά πληροφορείται η κυρά Μαρία αδερφή του Γιώργη, 65 χρόνια μετά ,αφού είχε δοθεί, από παιδούλα, ψυχοπαίδα στην Κάσο ,κι από τότε τα δύο αυτά αδέρφια δεν ξαναϊδώθηκαν ποτέ πια, ώς το θάνατό τους. Σε κάποια άλλα ίσως ο καλός μας αναγνώστης να παρατηρήσει κάποια σκληρή περιγραφή ,πλην όμως είναι η αλήθεια.
Και πάλι σας ευχαριστώ όλες και όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο .τηλεφωνικά είτε δια ζώσης μου δείξατε το ενδιαφέρον και την ικανοποίησή σας διαβάζοντας τις 180 σελίδες του «Καλά έκαμε η μάνα μας» , να είστε όλοι καλά.
(ΥΓ. Το βιβλίο το βρίσκετε στο πολύκεντρο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ. στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «μάνα» στο Πλάτάνι, στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΊΝΑ ΦΟΎΣΚΑ στην Αντιμάχεια, στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΕΣΚΕΣ, και στην Κάσο στο Βιβλιοπωλείο της κυρίας Πόπης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ