Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φιλαρμονικής ΔΕ Ηρακλειδών στην Μαρίνα Κω (pics)

17
14698
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 4/2/2024 η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Φιλαρμονικής Δημοτικής Ενότητας «Ηρακλειδών» στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της Μαρίνας Κω, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κώου & Νισύρου κκ Ναθαναήλ, του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Ανάπτυξης Μπάμπη Ναβροζίδη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ματίνας Βουκελάτου – Χριστοδουλίδη, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, Σταματίας Κανταρζή και της Αντιδημάρχου Παιδείας Κατερίνας Χατζηθωμά – Κυπραίου, ενώ παρών ήταν και ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ και δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής, Σταμάτης Πης. Από πλευράς δύναμης Αλλαγής παρών ήταν ο επικεφαλής της παράταξης Ηλίας Σιφάκης.
Τους παρόντες εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους γονείς των μαθητών και όλα τα μέλη και τους φίλους της Φιλαρμονικής, καλωσόρισε ο Μαέστρος και αρχιμουσικός της μπάντας Νίκος Γκαναβούρας, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την άριστη συνεργασία και την αγάπη του προς τα παιδιά που συναποτελούν και πλαισιώνουν τη Φιλαρμονική. Ο Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του τόνισε πως μέσα από τη μουσική δίνουν ελπίδα στον κόσμο και παραίνεσε τα παιδιά-μέλη της Φιλαρμονικής να έχουν στόχο στη ζωή τους την μελέτη και να αγαπούν τη μουσική, ενώ απευθυνόμενος στην αντιδήμαρχο πολιτισμού, την κάλεσε να στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλουν διαχρονικά οι 2 Φιλαρμονικές του νησιού μας και αιτήθηκε την περαιτέρω ενίσχυση τους με τα απαραίτητα μέσα τα οποία χρειάζονται για να επιτελέσουν την αποστολή τους.
Ο μαέστρος Νίκος Γκαναβούρας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που αποτελεί για τον ίδιο και τα παιδιά της Φιλαρμονικής, μια μεγάλη πνευματική αγκαλιά και τόνισε πως η μουσική είναι στην ζωή μας μόνο για να ενώνει και όχι για να διχάζει. Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς αλλά και όσους βρίσκονται διπλα στην Φιλαρμονική, για τη συνεχή στήριξη τους και ανακοίνωσε πως πρόκειται το προσεχές χρονικό διάστημα να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με συναυλιακές δράσεις που θα υλοποιήσει η Φιλαρμονική, με αποκορύφωμα των μουσικών δράσεων, μία συναυλία εκτός Κω για την οποία έχει ήδη βοηθήσει και συνέδραμε οικονομικά μεταξύ άλλων, η Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.
Κλείνοντας ευχήθηκε για το νέο έτος και τη νέα μουσική χρονιά που έπεται, να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι για την φιλαρμονική έρχονται πολύ ωραία πράγματα, ανάλογου επιπέδου και μεγέθους της συναυλίας της Φιλαρμονικής ΔΕ Ηρακλειδών με τον του Πέτρο Γαιτάνο.
Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Μ. Ναβροζίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνη των Φιλαρμονικών του Δήμου μας Ματίνα Βουκελάτου – Χριστοδουλίδη, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Σιφάκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς δεν παρέστη, ωστόσο εκπροσωπήθηκε από τις συναδέλφους του, Αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής.

Πηγή: https://www.kostv.gr/

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παντού και οι γλάστρες της ντόπιας πολιτικής που διαγκωνίζονται ποιοι θα βγουν πρώτοι στις φωτογραφίες και από έργα μηδέν.

  2. Ο Γκαναβουρας γι ακομη μια φορα τιμαει τη μαρινα. Άλλοι επειδη δεν τους εκαναν τα κεφια μακρια και αγαπημένα. Φτωχη εικονα,λιγα στελεχη,διχασμενα προσωπα. κριμα

  3. /////// μπουλινγκ????
    ποιοι έχουν κάνει τα χειρότερα και τους νοιάζει μόνο η μανιακή τους ιδέα να κατέβουν στην Κω
    τα χωριά παρατημένα
    μόνο κάλαντα
    ντροπή

  4. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΩ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΠΡΟΧΩΡΑ ΝΙΚΟ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

  5. Πρέπει να είμαστε ο μοναδικός Δήμος παγκοσμίως με δυο δημοτικές φιλαρμονικές. Όσο για τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τον Φεβρουάριο είναι Ελληνική πατέντα,για να παρεβρίσκονται σε όλες οι πολιτικοί.

  6. Γιατί δεν έγινε η κοπή της πίτας στην δημοτική κοινότητα Ηρακλειδών? Γενέτειρα της φιλαρμονικής….. Ποια η σχέση της Μαρίνας με τη φιλαρμονική? Απαξιωνωνται οι κοινότητες η κάνω λάθος?????

  7. Πιστεύω πως στο τέλος θα πρυτανεύσει η κοινή λογική και θα αποδοθούν τα του Καίσαρος στον Καίσαρα.
    Αυτός ο άνθρωπος έχει τόσο σημαντικές σπουδές(πραγματικές) , μεγάλη εμπειρία και παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο όλα αυτά τα χρόνια στα μουσικά και όχι μόνο δρώμενα του νησιού .
    Μη τον ταλαιπωρείτε άλλο με παλαιοκομματικές τακτικές και υπόγειες συνομωσίες και αφήστε τον να μεταλαμπαδεύσει με τις γνώσεις του την επόμενη ημέρα της Φιλαρμονικής του νησιού μας .
    Εδώ και μήνες βρισκόμαστε σε ένα γελοίο πινγκ πονγκ παραιτήσεων , ανακοινώσεων , συνεντεύξεων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων για την υποτιθέμενη δίκαια προκήρυξη νέας θέσης .
    Ο Δήμος είναι ενιαίος , φεύγει ο παλαίμαχος πλέον μαέστρος και η διαδοχή γίνεται από τον ήδη υπάρχοντα , μειώνοντας και μια δαπάνη μισθοδοσίας .
    Τα υπόλοιπα για νέες προκηρύξεις , με υποτιθέμενες επιτροπές που θα επιλέξουν τον νέο εκλεκτό , είναι ιστορίες για άγριους , που θα καταπέσουν με απλή εφαρμογή των νόμων

  8. Θα θα θα θα θα φάμε 3 μήνες με τις πίτες μετά δεν θα προλαβαίνουμε να ετοιμάσουμε το νησί για την σεζόν. Ο νεότατος Δήμαρχος τι κάνει αντιγράφει τον Χατζημαρρρρρρρκο? Στέλνει άλλους στις πίτες για να κάνει σοβαρές συσκέψεις?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ