Αλλαγή χρονιάς με Μαρινέλλα – Η παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1980 που μεταδόθηκε ξανά από την ΕΡΤ, βίντεο | Σκηνοθεσία Δημήτρης Καλλούδης

1
7637

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσίασε το μοναδικό ντοκουμέντο σε νέα, αποκατεστημένη εκδοχή μετά την ψηφιοποίηση του πρωτότυπου φιλμ

marinella-voskopoulos-1980-ert-1

Παραμονή Πρωτοχρονιάς 43 χρόνια πίσω, το ημερολόγιο έδειχνε 1980. Η τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ ετοίμασε τότε ένα μοναδικό εορταστικό πρόγραμμα με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρινέλλα για να υποδεχτεί το νέο έτος. Στο πλευρό της Μαρινέλλας τραγουδούσαν ακόμη ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιώργος Μαρίνος και οι αδελφοί Τζαβάρα. Η εκπομπή μεταδόθηκε τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα την Πρωτοχρονιά από την ΕΡΤ-2.

Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσίασε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο σε νέα, αποκατεστημένη εκδοχή μετά την ψηφιοποίηση του πρωτότυπου φιλμ 16mm.

Το πρόγραμμα «Πρωτοχρονιά μαζί μας: Καλωσορίζοντας το 1981 με τη Μαρινέλλα» είναι μια κινηματογραφημένη εορταστική εκπομπή για την υποδοχή του έτους 1981, παραγωγής ΥΕΝΕΔ, με τη Μαρινέλλα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, το Γιώργο Μαρίνο και τους αδελφούς Τζαβάρα. Συμμετέχει το 12μελές μπαλέτο του Χρήστου Παπίδη με χορογραφίες του ίδιου, ειδικά για την εκπομπή.

Ειδικότερα, η ΥΕΝΕΔ ετοίμασε ένα εορταστικό πρόγραμμα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1981 με τη Μαρινέλλα. Η μεγάλη τραγουδίστρια υποδέχεται το νέο έτος ερμηνεύοντας μεγάλες της επιτυχίες. Προβάλλονται μουσικά βίντεο, κινηματογραφημένα από το συνεργείο της ΥΕΝΕΔ αποκλειστικά για την εκπομπή αυτή των εξής τραγουδιών της: ”Άνοιξε πέτρα”, ”Και καλύτερα”, ”Σταλιά, σταλιά”, ”Ποιος είναι αυτός”, ”Συμβιβαζόμαστε”, ”Θα ‘θελα να μουν”, ”Να παίζει το τρανζίστορ”, ”Σήμερα”, κ.ά.

Ακόμη, η Μαρινέλλα υποδέχθηκε τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος ερμηνεύει τα εξής τραγούδια: ‘‘Καρδιά μου, καρδιά μου”, ”Με βρήκε δύσκολη στιγμή”, ”Ο τελευταίος μου σταθμός”.

Για την υποδοχή του νέου χρόνου η Μαρινέλλα άνοιξε το σπίτι της για την τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ και μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο και τους αδελφούς Τζαβάρα τραγουδούν για τον ερχομό του νέου έτους. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής συνεχίστηκε το μουσικό πρόγραμμα με μερικά ακόμη μουσικά βίντεο μεγάλων επιτυχιών της Μαρινέλλας όπως: ”Η αγάπη μας γιορτή”. Ακόμη, ο Γιώργος Μαρίνος ερμηνεύει κι εκείνος με την σειρά του μεγάλες του επιτυχίες όπως: ”Η αγάπη είναι παιχνίδι”, ”Τράβα μου μία φωτογραφία”, ”Τζόγος”.

Στο τρίτο μέρος της εκπομπής, η Μαρινέλλα ερμήνευσε διάφορα γνωστά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου και έστειλε τις δικές της ευχές για μια ακόμη φορά.

Έτος παραγωγής: 1980
Πρώτη προβολή: 31/1/1980
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Καλούδης

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Φαρφάρας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βαγγέλης Πουλής

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχτηκε το 2024 με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετική καλλιτεχνική τηλεοπτική δουλειά. Ξεχωριστές φωνές μοναδικοί οι Μαρινέλλα Βοσκόπουλος . αστέρι ο χορευτής .Ευχάριστα τα σκηνικά. Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη κ.Καλουδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ