Κως: Άνοιξαν οι πόρτες του πολιτισμού | Γράφει ο Δημήτρης Καλλούδης

2
8028

ΚΩΣ__________________________
ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Με υπομονή και καλή διάθεση, περίμενε ο κόσμος να ανοίξουν οι πόρτες του μικρου αλλά όμορφου αρχαίου θεάτρου.
Το κουαρτέτο εγχόρδων της κρατικής ορχήστρας Αθηνών, δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα αμέσως, με την ουσιαστικη μουσική τους κατάρτιση. Ζηλευτος ο ήχος τους, το πεξιμο και η ευγένεια τους.
Άλλωστε η μουσική είναι γέννημα
της φύσεως… Η βροχή ο αέρας, το κύμα, ο καλπασμος του αλόγου, το κελαιδημα του πουλιού, το νερό της πηγής, είναι απόλυτα μουσικα όργανα που συνθέτουν μουσική…
Δεν το λέμε εμείς ο Νίτσε το είπε και έχει απόλυτο δίκαιο.
Αυτό που λέμε εμείς είναι, ότι, η μουσική δεν σε απομακρύνει από τον εαυτό σου και δεν σε κάνει αρνητη της πραγματικότητας.
Το κουαρτέτο εγχόρδων μίλησε στις καρδιές μας. Μας πήγε στην όμορφη Σμύρνη, μας ξεναγησε μουσικά στα καντουνια και στους μοσχοβολιμενους δρόμους της και μας άφησε στο άκουσμα και στο περίτεχνο παίξιμο του ούτι.
Τι μουσική γλύκα ήταν αυτή, τι περίτεχνο παίξιμο, τι ήχος?
Πάνω στο κύμα μας ταξίδευε, μας παρασέρνει σε μουσικα πρωτογνωρα μονοπάτια που δημιουργεί νοσταλγία και πόνο συνάμα.
Όλοι ξεχώρισαν, μα εμείς διακριναμε μια ξεχωριστή ευαισθησία στο ούτι και τον ηχο του, μα πιο πολυ,στο παίξιμο του κυρίου Βρετου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άνοιξαν,συμφωνώ…..για τέσσερα χρόνια ήταν κλειστές …αμπαρωμένες.Αυτό βέβαια οφείλεται στην Περιφέρεια,γιατι ο Δήμος αυτό το φεστιβάλ το έθαψε,όπως τόσα άλλα.

  2. Ο Δήμος τις πόρτες του πολιτισμού τέσσερα χρόνια τις έχει ερμητικά κλειστές ! Ντροπή τους ! Αλλά ποιος θα μπορούσε από αυτούς να τις ανοίξει ? Η βλαχου η ο Νικηταράς ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ