Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Αντώνη Νικολή «Πελεγρίνος»

0
8434

Αντώνης Νικολής

Περεγρίνος

Μυθιστόρημα

 

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512  ISBΝ: 978-960-615-635-9

 

 

Στην ολυμπιάδα του 165 μ. Χ. ο κυνικός Περεγρίνος (Πρωτέας), όπως το είχε προαναγγείλει ήδη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης, αυτοπυρπολείται.

Με αφετηρία τις λιγοστές πληροφορίες από τον λίβελο του Λουκιανού (Περὶ τῆς Περεγρίνου τελευτῆς), με ελεύθερη μυθοπλασία συμπληρώνεται και ανιστορείται αναλυτικά το πορτρέτο και ο βίος του ανθρώπου. Από τη γέννησή του στο Πάριο της Προποντίδας το 95 μ. Χ., τις σπουδές και την αποτυχία του να σταδιοδρομήσει ως σοφιστής, αλλά και τη διαδρομή του σε μεγάλα κέντρα της τότε οικουμένης (Κύζικος, Πέργαμος, Σμύρνη, Έφεσος, Καισάρεια Ιουδαίας/ Συρίας, Αλεξάνδρεια, Ρώμη, Ολυμπία, Αθήνα), έως και τον θάνατό του. Κι όλ’ αυτά στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία των Αντωνίνων, με φόντο την ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική γλώσσα εποχή της Β’ Σοφιστικής, και με αναφορές στο κύριο λογοτεχνικό είδος της περιόδου, το Αρχαίο Μυθιστόρημα.

 

Όταν οι δεξιότητες κάποιου δεν επαρκούν, οι συγκυρίες δεν τον ευνοούν, όμως η διακαής επιθυμία του να διακριθεί τον εξωθεί στην ακραία δημόσια έκθεση του εαυτού του.

 

Η ζωή και το πεπρωμένο ενός ήρωα όχι και τόσο μακρινού στους καιρούς μας.

***

Ο Αντώνης Νικολής (1960) είναι συγγραφέας, μυθιστοριογράφος. Σπούδασε κλασική φιλολογία. Ο Περεγρίνος είναι το έκτο βιβλίο του. Διατηρεί το ομώνυμο ιστολόγιο: Αντώνης Νικολής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ