Μάγεψε το «Ταξίδι στη γη των Μακεδόνων» από το Λύκειο Ελληνίδων Κω

1
4415


Το Μουσικοχορευτικό «Ταξίδι στη γη των Μακεδόνων ‘ του Λυκείου Ελληνίδων Κω, χάρισε ένα απίστευτο θέαμα στο πλήθος που κατέκλυσε το Κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ.
Εντυπωσιακές φορεσιές, χαρούμενες μουσικές, όμορφα χορευτικά βήματα συνέθεσαν ένα μοναδικό θέαμα! Στην είσοδο του ᾽Ορφέα᾽, υποδέχονταν τον κόσμο , με κιθάρα και βιολί η Πόπη Ξυλουρά και η Μαρία Μιχαλάκα.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος Τέτη Φακκου ενώ πληροφορίες για την Εθνική Επέτειο και τη γη Μακεδόνων διάβασε η καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας και γραμματέας του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας. Έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο π.Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και ο Έπαρχος Κω-Νισύρου Ιωάννης Καμπανής.
Πριν από κάθε χορό, ο χοροδιδασκαλος Μανώλης Χαλκιδιός έλεγε ιστορικά λαογραφικά στοιχεία ενώ προς το τέλος της εκδήλωσης ο μαέστρος Νίκος Γκαναβούρας με μέρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ηρακλειδών, πλαισίωσε μουσικά κάποιους χορούς και το γνωστό «Μακεδονία Ξακουστή»…
Παρόντες μεταξύ άλλων και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέβη Βλάχου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Διονυσία Τελλή, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μπάμπης Ναβροζίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Χαλκιδιός και η ειδική σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή.

Πηγή: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κατά διάνοια να παίξει το εμβατήριο Μακεδονία Ξακουστή 😁😁😁😁😁. Και στην εποχή της ΝΔ της ορθόδοξης σου κλείδωσαν τους ναούς 😁😁😁😁😁. Βρε καλά μας κάνουν. Φρέντο μόνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ