Η Μουσική Παράδοση της Κω Αναγεννάται! Σπουδαίοι καλλιτέχνες στελεχώνουν τη Σχολή Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του Ωδείου ΑΡΜΟΝΙΑ

10
6564

 

Το Ωδείο ΑΡΜΟΝΙΑ και η δράση «Μπροβάλετε- Μπροβάλετε» (Γιάννης Μαστόρος-Κυριάκος Παππούλης) συμβάλλοντας καθοριστικά στη διάδοση και εξέλιξη της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας, προσκαλούν σπουδαίους καλλιτέχνες να στελεχώσουν τη Σχολή Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του Ωδείου ΑΡΜΟΝΙΑ.

Από το Νοέμβριο 2022 ξεκινούν στο Ωδείο ΑΡΜΟΝΙΑ μαθήματα παραδοσιακού βιολιού, λαούτου και σαντουριού. Οι εμπεριστατωμένες μουσικές σπουδές των διδασκόντων, η πολυετής τους διδακτική και καλλιτεχνική δραστηριότητα αξιοποιούνται, προκειμένου να αναδείξουν το λαϊκό μουσικό πλούτο της Κω και της Δωδεκανήσου.

Με μεγάλη υπερηφάνεια έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε τον κύριο Νίκο Μήλα στο παραδοσιακό βιολί, την κυρία Μαρία Πλουμή στο λαούτο και την κυρία Χριστίνα Κουκή στο σαντούρι.

Ο κ. Νίκος Μήλας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ερμηνεία και Εκτέλεση Παραδοσιακής Μουσικής» και κατεύθυνση λαϊκό βιολί με καθηγητή το Γιώργο Μαρινάκη. Έχει αποφοιτήσει από το Ωδείο Αθηνών από την τάξη του Κυριάκου Γκουβέντα, διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία και πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα, δισκογραφία και συμμετοχές σε φεστιβάλ με σημαντικούς καλλιτέχνες.

Η κ. Μαρία Πλουμή είναι απόφοιτος Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία και έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με καλλιτέχνες σύμβολα της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας, όπως ο Στάθης Κουκουλάρης, ο Χρόνης Αηδονίδης αλλά και δεξιοτέχνες των παραδοσιακών μουσικών οργάνων όπως ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος κ.α.

Η κ. Χριστίνα Κουκή έχει μαθητεύσει δίπλα σε πολύ διάσημους δεξιοτέχνες του σαντουριού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Περσία. Είναι απόφοιτος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής από την τάξη του Σπύρου Ψάχου και θεωρίας του μουσικού συστήματος των μακάμ και αυτοσχεδιασμού από τον Ευγένιο Βούλγαρη και ρυθμολογίας από τον Σέργιο Βούλγαρη. Στην πλούσια διδακτική της εμπειρία συγκαταλέγεται και η διδασκαλία της στο Τμήμα Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Το διδακτικό περιεχόμενο αποτελείται κυρίως από το ρεπερτόριο του Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Β.Α. Αιγαίο) αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας, στοχεύοντας στη σφαιρική γνώση του ρεπερτορίου των οργάνων με έμφαση στο λαϊκό μουσικό πλούτο της Κω.

Ευπρόσδεκτοι είναι ενδιαφερόμενοι κάθε ηλικίας που έχουν αγάπη και μεράκι για την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας.

Ωδείο ΑΡΜΟΝΙΑ

Δράση «Μπροβάλετε-Μπροβάλετε» (Γιάννης Μαστόρος – Κυριάκος Παππούλης)

 

 

 

 

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους και ένα ευχάριστο νέο μέσα στη μαυρίλα της επικαιρότητας. Καλή επιτυχία!!!

  2. Συγχαρητήρια για το έργο σάς!
    Πράγματικα είναι σπουδαίο να δίνονται τέτοιες ευκαιρίες στα παιδιά μας και γενικά σε οποιονδήποτε εδώ στο νησί!
    Σημαντικό επίσης να διατηρηθεί και η παράδοση από γενιά σε γενιά!

  3. πολύ αξιόλογη κίνηση. εύχομαι νά διατηρηθεί τό τοπικό ύφος τού βιολιού.(αντιμάχειας,κεφάλου,ασφενδιού κα). στά σιντί πλέον τό ύφος είναι -σχεδόν – ένα.

  4. Πάνω στην ώρα που όλα φαίνονταν να τελειώνουν, βαφτίζοντας την κακογουστια εξέλιξη. Συγχαρητήρια για τη συνεισφορά σας στον τόπο!

  5. Υπάρχει ακόμα ελπίδα λοιπόν! Δεν ξέρετε πως χαίρεται η καρδιά μου! Εύγε!

  6. Με τέτοιους καλλιτέχνες που φέρνετε είναι σίγουρη η επιτυχία της προσπάθειας αυτής. Άκρως απαραίτητη η πρωτοβουλία αυτή, εδώ και χρόνια την είχε ανάγκη ο τόπος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ