«Mε την κάμερα στο χέρι» | Γράφει ο Γιάννης Κασιώτης

1
1627

«Mε την κάμερα στο χέρι»

Κατάπληξη ήταν για μένα το «πυροβόλημα» του Μίμη Καλούδη το οποίο συνόδεψε την παρουσίαση του βιβλίου του «Με την κάμερα στο χέρι».

Από τις εκδηλώσεις των παρευρεθέντων, δεν θεωρώ ότι απέχουν και τα δικά τους συναισθήματα από το δικό μου.

Ο Μίμης Καλλούδης, που μια ζωή τον βλέπαμε να είναι «Αξιοπρεπής Μάγκας». Να ντύνεται «σοβαρά- μοντέρνα» , να ποδηλατεί σαν να πετά με ελικόπτερο, να οριοθετεί την κοινωνική συμπεριφορά του αυστηρά  σαν «τζέντλεμαν» και να σου καταλείπει την εντύπωση τεχνοκράτη  που κινείται μεταξύ  μπίζνεσμαν και πιλότου ή μεταξύ εφοπλιστή και χρηματιστή.

Ναι. Ο Μίμης μας βγήκε γήινος, τρυφερός, ρομαντικός, ερωτικός, συναισθηματικός, παραδοσιακός, ευαίσθητος με πλημμυρισμένη την καρδιά του από τον παιδικό, τοπικό, κοινωνικό, γνήσιο  νόστο.

Ακούς  εκεί ο Μίμης  «να μπουκώσει η ψυχή του», να δακρύσουν τα μάτια του και να μην μπορεί να μιλήσει στο μικρόφωνο από συγκίνηση  για ένα δυο-λεπτά; Ποιος το περίμενε; Προσωπικά ποτέ!

Μίμη δεν μας παρουσίασες και δεν μας παρέδωσες  απλά ένα εξαιρετικό βιβλίο. Μας έκαμες κατάθεση υπέροχης ψυχής. Το συμπτωματικό πάντρεμα της παρουσίασης με τη σελήνη του Αυγούστου μας έστειλε στα πέρατα του σύμπαντος.

Σ’ ευχαριστούμε.

Γιάννης Κασιώτης

 

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ Γιάννη Κασιωτη. Με εξέπληξε η γραφή σου για την παρουσία μου και το βιβλίο.Αισθάνομαι βαθειά συγκινημένος διότι τα λόγια αυτά προέρχονται από ένα δικηγόρο που ασχολείται με την συγγραφή και τα βιβλία. Ένα μεγάλο και ταπεινό ευχαριστώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ