Κατενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε η παράσταση »Μια Σμυρνιά στο Παραθύρι», στο θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού Κω

1
3871


Κατέπληξε το κοινό αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα η μουσικοχορευτική παράσταση »Μια Σμυρνιά στο Παραθύρι» που παρουσίασε την Κυριακή 24 Ιουλίου ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής »Αρίων» στο θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2022 που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΒΣ.

Την εκδήλωση που τίμησαν πολλοί συμπολίτες μας και που έλαβε χώρα με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή προλόγισε ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου »Αρίων» Γιάννης Μαστόρος, ο οποίος έδωσε παράλληλα στοιχεία αναφορικά με τη φιλοσοφία και το περιεχόμενο της παράστασης που αποτελείτο από μουσικό πρόγραμμα με συντελεστές τους καλλιτέχνες Νίκο Μήλα, Χριστίνα Κουκή, Μαριάνθη Λιουδάκη, Τάκη Φραγκούς, μαζί με τους Κώους Κυριάκο Παππούλη , Ιπποκράτη Πατάκο και Ιάσωνα Παππούλη αλλά και από χορευτικό που παρουσίασε περίφημα το τμήμα ενηλίκων χορευτών του συλλόγου.

Ο κ.Μαστόρος ευχαρίστησε θερμά το ΔΟΠΑΒΣ για τη στήριξή του ώστε να υλοποιηθεί η εκδήλωση κι έπειτα κάλεσε στο βήμα την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, η οποία συνεχάρη το Σύλλογο »Αρίων» που για ακόμη μια φορά διοργανώνει με αρτιότητα κι υψηλή αισθητική ένα μοναδικό θέαμα για το Κωακό κοινό.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής »Αρίων», Μαρία Βαληνάκη, η οποία αναφερόμενη στη Μικρασιατικό πολιτισμό επεσήμανε ότι αυτός άντεξε ακέραιος ανά τα χρόνια καθώς παρέμεινε ζωντανός στις καρδιές αυτών που εκδιώχθηκαν με τον πλέον βάναυσο τρόπο από την πατρίδα τους. Τα Σμυρνέικα τραγούδια σεμνά έγιναν σιγά σιγά μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομίας στο άκουσμα των οποίων ξυπνούν ανεξίτηλες μνήμες. Η κ.Βαληνάκη υπογράμμισε ότι η μουσικοχορευτική παράσταση »Μια Σμυρνιά στο Παραθύρι» στήθηκε με απεριόριστο σεβασμό προς εκείνους που το 1922 είτε έχασαν τη ζωή τους με βάναυσο τρόπο ή στην καλύτερη περίπτωση αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Την εκδήλωση του Συλλόγου »Αρίων» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κω, Γεωργία Κασσιώτη, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ν.Αιγαίου, Διονυσία Κασσιώτη, ο πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής και ο κοινοτικός σύμβουλος, Σεβαστιανός Παρβέρης. Παρούσα και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ, Ιωάννα Λάμπρου.

Αξίζει να σημειωθεί η άψογη εμφάνιση των χορευτών του Συλλόγου »Αρίων». Τα ανδρικά κοστούμια και τα φορέματα των γυναικών καθώς και τα χτενίσματα εποχής εντυπωσίασαν άπαντες!

Πηγή: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. εξαιρετική βραδιά!! Πραγματικά δεν περίμενα ότι κάποιος σύλλογος του νησιού μας θα είχε τέτοιο επίπεδο! Η καλύτερη εκδήλωση εδώ και πολλά χρόνια!
    Θεωρώ ότι ήταν μεγάλη παραγωγή που θα μπορούσε να σταθεί σε μεγάλο θέατρο, μεγάλης πολης, μουσικά και χορευτικά!!!
    Τελικά έχουμε στο νησί μας ανθρώπους για μεγάλα πράγματα!
    Εύγε!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ