ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με γεύσεις &… άρωμα παράδοσης η βασιλόπιτα του Λυκείου Ελληνίδων Κω

1
2813

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Ρεπ. Ξ. Αγρέλλη – Γ. Κιάρης

Παρουσία μεγάλου αριθμού μελών και φίλων του Λυκείου Ελληνίδων Κω και την παράδοσης πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξεν. Κως η εκδήλωση για τη βασιλόπιτα του Λυκείου Ελληνίδων.

Την βασιλόπιτα (βασιλοπιτάκια κατά το έθιμο)  ευλόγησε μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ (ο οποίος ήταν σε μια ανειλημμένη κοινωνική υποχρέωση) ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης Διακοπαναγιώτης συνοδευόμενος από τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά.

Εκ μέρους του Δήμου της Κω παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη και η σύμβουλος σε θέματα Πρωτογενούς τομέα Μ. Τριανταφυλλοπούλου.

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω κ. Αργυρώ Κατσίλλη μαζί με τις ευχές της για τη νέα χρονιά παρουσίασε ένα πλήρη απολογισμό πεπραγμένων για το 2016.

Ενώ ανακοίνωσε ότι τον Φεβρουάριο ξεκινάνε μαθήματα ασπροκεντήματος και υφαντικής από την κ. Κατερίνα Γιανναράκη και μία άλλη κυρία, παρακαλώντας όσες κυρίες επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή (τα μαθήματα θα γίνονται σε αίθουσα του ανακαινισμένου 7ου δημοτικού).

Ευχαρίστησε τέλος τον κ. Ν. Πουλιού και τον Διευθυντή Μ. Χατζηστέργο για τη δωρεά παραχώρηση της αίθουσας, όπως και την κ. Πωλίνα Σιφωνιού για το χρυσό φλουρί της βασιλόπιτας  που με πολλή αγάπη προσφέρει κάθε χρόνο. Αλλά και την κ. Ντίνα Πατμίου για την παραδοσιακή αυθεντική φορεσιά (το καβάδι) που μας χάρισε, καθώς και την κ. Νίτσα Σταματιάδου για τα μπισκότα που πρόσφερε, όπως και όλα τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων.

Τέλος οι κυρίες Φράγκου και Παρισίδη ανέγνωσαν ένα ποίημα της κ. Έλλης Χόνδρου κι ένα γραπτό χαιρετισμό της κ. Ευαγγελίας Μοούρα για την αποψινή εκδήλωση (βίντεο).

 

Τυχερός της βραδιάς που βρήκε το φλουρί ήταν ο κ. Σάκης Γερακιός ενεργό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων (τόσο στο χορευτικό τμήμα όσο και στις χειροποίητες κατασκευές)

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ