ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Η Φιλαρμονική Δήμου Κω στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αλικαρνασσού

0
534

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ .

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στην περιοχή του Μπόντρουμ, έλαβε χώρα για ακόμη μία φορά το Φεστιβάλ της Αλικαρνασσού που περιλαμβάνει πολιτιστικές-μουσικές εκδηλώσεις και έκθεση γαστρονομίας παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων. Την Παρασκευή 19 Απριλίου πολυμελής αποστολή της Φιλαρμονικής του Δήμου της Κω με επικεφαλής τον Αρχιμουσικό Θανάση Πουλιού βρέθηκε στο γειτονικό Μπόντρουμ για να λάβει μέρος στο καθιερωμένο Φεστιβάλ που πραγματοποιείται πλέον κάθε χρόνο προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής φιλίας, την διατήρηση των καλών σχέσεων με τους γείτονες και παράλληλα μέσα από την συμμετοχή στις πολιτιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις η Φιλαρμονική της Κω, κατάφερε να προωθήσει και να διαφημίσει και εκτός των ελληνικών συνόρων τον πολιτισμό της Ελλάδας αλλά και του νησιού μας μέσα από την Μουσική. Η Φιλαρμονική μας σε συνεργασία με την φιλαρμονική από τα Muğla

συνεργάστηκαν στην έναρξη του φεστιβάλ.

Η Φιλαρμονική μας εντυπωσίασε τους πολίτες της Αλικαρνασσού οι οποίοι εκδήλωναν σε κάθε ευκαιρία τον ενθουσιασμό τους και έδειξαν να το διασκεδάζουν με την καρδιά τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Μουσική μπορεί να ενώσει ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα και δημιουργεί στην πράξη δεσμούς φιλίας και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών λαών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στην ακτή Kumbahçe του Μπόντρουμ πλέον έχει γίνει θεσμός και διοργανώνεται εξολοκλήρου με οικονομικούς πόρους του Δήμου Μπόντρουμ και έχει ως στόχο να συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων της Κω και αυτών της Αλικαρνασσού μέσα από κοινές εκδηλώσεις στον πολιτισμό, στην γαστρονομία και στις κοινές αξίες που μοιράζονται εδώ και αιώνες οι δύο λαοί. Κλείνοντας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά εκ μέρους όλων των μελών της Φιλαρμονικής, τον Πολιτιστικό σύλλογο Κώων μουσουλμάνων Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ και ιδιαίτερα τον νέο Δήμαρχο του Μπόντρουμ κ. Αχμέτ Αράς για την εξαιρετική διοργάνωση και την φιλοξενία που παρείχε όλο το διάστημα της παραμονής μας στην Τουρκία.

Ο Διευθυντής της Φιλαρμονικής Δημ. Ενοτ. Κω,

Αρχιμουσικός

Θανάσης Πουλιού

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.