ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Καταχειροκροτήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα στον Κ. Βίρβο, από τη Χορωδία του Συλλόγου «ΑΡΙΩΝ» στους Αγ. Αναργύρους στην Καρδάμαινα

0
185

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον μεγάλο μας λαϊκό στιχουργό Κώστα Βίρβο περιελάμβανε φέτος η καθιερωμένη πια τα τελευταία χρόνια εκδήλωση της Χορωδίας ενηλίκων του Συλλόγου φίλων μουσικής «ΑΡΙΩΝ» (που φέτος κλείνει 10χρόνια από την ίδρυσή του), απόψε, στον αύλειο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων, σε μια μαγευτική τοποθεσία στην Καρδάμαινα.

Την εκδήλωση συνόδευε στα χορευτικά κομμάτια πάρα πολύ όμορφα ο Γιάννης Μαστόρος με την ομάδα χορευτών του.

Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και κυρίως οι φίλοι της μουσικής που παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

kostas-virvos-AegeaNews

Ο Κώστας Βίρβος γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας και πέθανε στις 6 Αυγούστου 2015 (ένα χρόνο πριν). Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε ως στιχουργός με το λαϊκό τραγούδι, χώρο στον οποίο διακρίθηκε από το 1950. Έχει γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κλασικά. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α.

Το πρώτο του τραγούδι που κυκλοφόρησε με το όνομά του ήταν το «Να το βρεις από άλλη» (1948), σε μουσική Απόστολου Καλδάρα με ερμηνευτές τη Σούλα Καλφοπούλου και τον Μάρκο Βαμβακάρη. Από τότε ακολούθησαν μεγάλες στιγμές: «Το καράβι», «Το κουρασμένο βήμα σου», «Μια παλιά ιστορία», «Της γερακίνας γιος», «Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη» κ.ά. Πέρασε και στους ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών: «Καταχνιά» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, «Θεσσαλικός κύκλος » σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, «Θάλασσα, πικροθάλασσα» σε μουσική Μίμη Πλέσσα, «Α-Ω» σε μουσική Γρηγόρη Μπιθικώτση κ.ά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ