ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κατενθουσίασε & καταχειροκροτήθηκε η εντυπωσιακή Εστουδιαντίνα της Κωακής Ενδοχώρας» στο κατάμεστο Πολύκεντρο Πυλίου

3
2368
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Για άλλη μια φορά κατενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε η εντυπωσιακή Εστουδιαντίνα της Κωακής Ενδοχώρας, το μουσικό σχήμα των Γυμνασίων Ζηπαρίου και Αντιμάχειας, συνεπικουρούμενο από μαθητές των αντίστοιχων Λυκείων και με την φιλική συμμετοχή παιδιών που έχουν περάσει από το σχήμα τα προηγούμενα χρόνια και σπουδάζουν τώρα (όπως η ταλαντούχα Χριστίνα Καλοτίνη κ.α.), υπό την διεύθυνση του εκπαιδευτικού, Ιωάννη Τοπαλίδη, στο κατάμεστο από κόσμο Πολύκεντρο Πυλίου.

Η φετινή συναυλία είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Η αγάπη τραγουδιέται πάντα…»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ (ο οποίος συνεχάρη από του βήματος τα παιδιά και τον κ. Τοπαλίδη για την καταπληκτική δουλειά τους) , ο Δημ. σύμβουλος και Διευθυντής του Γυμνασίου Αντιμάχειας Γ. Κρητικός,  διευθυντές και εκπαιδευτικοί, η Τοπική σύμβουλος Πυλίου Κ. Κάννη και πολλοί γονείς, φίλοι και συμμαθητές των παιδιών (δυστυχώς την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημ. συμβουλίου και δεν μπόρεσαν να ήταν περισσότεροι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών)

Στην αποφώνησή του ο Διευθυντής της Εστουδιαντίνας Κωακής Ενδοχώρας Εκπαιδευτικός Ιωάννης Τοπαλίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «αντιγράφοντας τους «αγίους» της τέχνης μου, Μάνο Χατζιδάκι και Διονύση Σαββόπουλο: Αντίσταση δεν είναι μόνο να σηκώνεις τη γροθιά και ν’ ανοίγεις τη μούτζα. Ούτε να ακολουθείς σαν πρόβατο έναν καθοδηγητή. Αντίσταση είναι το επίπεδό σου κι η διαρκής προσπάθεια να το ανεβάσεις σε υψηλότερα σκαλοπάτια ευγένειας, αρχοντιάς και σύνθεσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τα σχολεία μου και τους διευθυντές τους για την αγάπη και τη στοργή, πάνω στο χτίσιμο αυτής της εκδήλωσης. Ευχαριστώ το Γυμνάσιο Ζηπαρίου και την διευθύντριά μου κυρία Αθανασία Μαντά. Ευχαριστώ το Γυμνάσιο Αντιμάχειας και τον αδελφικό φίλο και διευθυντή κ. Γιάννη Κρητικό.»

Πρόσθετες φωτό & βίντεο από τον φίλο Μιχάλη Χατζηθέμελη.

 

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστήριο σχόλιο σε 2 μέρη: Α) Πολύ αγαπητοί μου φίλοι, Κατερίνα Χατζημανώλη, Γιάννη Κιάρη, Μιχάλη Χατζηθέμελη… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την κάλυψη και τη δημοσιότητα που δώσατε στην εκδήλωσή μας. Για ακόμη μια φορά σας είμαι υπόχρεος. Θέλω να πω και από εδώ, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που συμμετείχαν και που με τον ενθουσιασμό τους, παρά τα –αναμενόμενα- λαθάκια τους λάμπρυναν τη σχολική μας ζωή, δίνοντας νόημα στη σχολική καθημερινότητα, παράγοντας πολιτισμό δια της μουσικής.

  2. Β)Θέλω να τονίσω αυτό που είπα στην αποφώνηση, αντιγράφοντας τους «αγίους» της τέχνης μου, Μάνο Χατζιδάκι και Διονύση Σαββόπουλο: Αντίσταση δεν είναι μόνο να σηκώνεις τη γροθιά και ν’ ανοίγεις τη μούτζα. Ούτε να ακολουθείς σαν πρόβατο έναν καθοδηγητή. Αντίσταση είναι το επίπεδό σου κι η διαρκής προσπάθεια να το ανεβάσεις σε υψηλότερα σκαλοπάτια ευγένειας, αρχοντιάς και σύνθεσης.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τα σχολεία μου και τους διευθυντές τους για την αγάπη, τη στοργή και το αγκάλιασμα, πάνω στο χτίσιμο αυτής της εκδήλωσης. Ευχαριστώ το Γυμνάσιο Ζηπαρίου και την διευθύντριά μου κυρία Αθανασία Μαντά. Ευχαριστώ το Γυμνάσιο Αντιμάχειας και τον διευθυντή μου κ. Γιάννη Κρητικό.
    O μα(ν)έστρος των παιδιών

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ