ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δημήτρης Κουσπακίδης: Η ζωή μου όλη! Ο Ασώματος, η οικογένεια, ο χορός η μεγάλη του αγάπη, η Αυστραλία «…για ένα καπρίτσιο»

1
2819

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ένα αφιέρωμα -παρά τις καλές προθέσεις- είναι πάρα πολύ μικρό για να χωρέσει μια ολόκληρη ζωή ενός ανθρώπου θρύλου της τοπικής μας παράδοσης, του πρωτοχορευτή μας, Δημήτρη Κουσπακίδη.

Παρ’ όλα αυτά οι ώρες που περάσαμε μαζί του (μαζί με την καλή συνάδελφο από την Δημοτική Τηλεόραση, Μαρία Παπαζαχαρίου η οποία του ετοιμάζει ένα πολύ ξεχωριστό «ΕΝΣΤΙΚΤΟ») ήταν συναρπαστικές.

Ταξιδέψαμε μαζί του νοερά στον Ασώματο (στου Μπασιά) πίσω στο 1930, οπότε γεννήθηκε. Στον σεισμό του 1933 όταν ήταν τριών ετών και τον καταπλάκωσε ο φούρνος που μας έδειξε και παρ’ολα αυτά δεν έπαθε τίποτα… Μας έδειξε το σπίτι που γεννήθηκε, τη γειτονιά του και τα καφενεία της περιοχής. Την γειτονοπούλα γυναίκα του Ευδοκία, την οποία παρά λίγο να σκοτώσει όταν αυτή ήταν μωρό κι εκείνος μικρό παιδί (την πέταξε από την κούνια… Και αυτό ήταν η αφορμή για την πεθερά του να του προτείνει να την παντρευτεί στο πρώτο του ταξίδι όταν ήρθε πίσω από την Αυστραλία για να δει τους δικούς του).

Το πως έφυγε για την Αυστραλία σε ηλικία 25 ετών «για ένα καπρίτσιο», τις πρώτες του αγάπες, την οικογένειά του, τους παλιούς μερακλήδες χορευτές και οργανοπαίχτες και φυσικά την μεγάλη του αγάπη και «γιατρικό» του: το χορό (δείχνοντας μας πως έμαθε να χορεύει μόνος του κρατώντας τα κλαδιά των δέντρων…)

Να είσαι πάντα καλά κ. Δημήτρη να έρχεσαι κάθε χρόνο να μας δείχνεις με τον μοναδικό σου τρόπο αυτό που λέγαν οι παλιοί: «ο μερακλής ο άνθρωπος δεν πρέπει να πεθαίνει, μον πρέπει για παράδειγμα μες στη ζωή να μένει»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υπέροχο αφειερωμα σε έναν πολύ αγαπημένο άνθρωπο και πατριωτη που ποτέ δεν ξεχνα το νησί μας.Πολύ συγκινητικο βίντεο,ειδικά οι φωτογραφίες μπροστά στην αγαπημένη μας Εκκλησία,τον ΑΣΩΜΑΤΟ μας είναι το κάτι άλλο.Ευχομαστε απο καρδιάς ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη και να έρχεται στην Κω για πολλά χρόνια ακόμη.Μεγάλη μας τιμή που τον γνωρισαμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ