Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Με 93,54% επανεξελέγη πρόεδρος ο Τσίπρας – Μόλις 210 σύνεδροι δεν τον ψήφισαν – «Μαζόχες»: Ποιος προηγείται

15
110

– Με 2548 από τις 2758 ψήφους επανεξελέγη πρόεδρος του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας
– Μόλις 176 τα λευκά και 34 τα άκυρα στην ψηφοφορία για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ
– Από το 74,08% του προηγούμενου Συνεδρίου στο 93,54%

Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2ο Συνέδριο του κόμματος. Από τους 2.758 συνέδρους που πήραν μέρος στις διαδικασίες, τον μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα ψήφισαν οι 2.548. Το ποσοστό του πρωθυπουργού φτάνει το 93,54%.

Μόλις 176 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στην κάλπη και 34 τα άκυρα. Η σχετική ψηφοφορία, επιβεβαιώνει στην πραγματικότητα και την απόλυτη κυριαρχία του πρωθυπουργού στο κόμμα του. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές αν συγκρίνει τα φετινά αποτελέσματα με εκείνα του συνεδρίου του 2013, όταν ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε το Αριστερό Ρεύμα και ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί με ποσοστό 74,08% και ψήφους λιγότερες από όσες του έδωσε το σώμα του φετινού συνεδρίου που ήταν σαφώς μικρότερο από το προηγούμενο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που θα ανακοινωθεί το πρωί της Δευτέρας η οποία θα αποτελείται από 151 μέλη.

«Μαζόχες» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος αχώνευτος υπουργός πρώτος σε ψήφους

Ποιος αντιπαθητικός υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει μέχρι ώρας πρώτος σε ψήφους;

Η καταμέτρηση των ψήφων για την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

Το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει και με τον «μαζοχισμό», που επικρατεί στο κόμμα, αφού μετά την επανεκλογή Τσίπρα, ο πλέον αχώνευτος υπουργός της Κυβέρνησης βγαίνει πρώτος σε ψήφους.

Ο λόγος για τον Νίκο Φίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταμετρηθεί πάνω από 1000 ψήφοι (υπενθυμίζεται ότι οι σύνεδροι ήταν 2.926) και μέχρι στιγμής προηγούνται οι:

Νίκος Φίλης
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Νίκος Βούτσης
Ανδρέας Ξανθός
Γιάννης Δραγασάκης
Παύλος Πολάκης
Νίκος Παππάς
Πάνος Σκουρλέτης
και από τα κομματικά στελέχη ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η καταμέτρηση βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτά δεν είναι τα οριστικά αποτελέσματα.

Ωστόσο είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Νίκος Φίλης καταχειροκροτήθηκε όταν μίλησε τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου και μάλιστα η ομιλία του ήταν ο λόγος της κοσμοσυρροής το απόγευμα της Παρασκευής.

ΠΗΓΗfimes.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο μεγαλυτερος πολιτικος απατεωνας της ελλαδας

  2. τσιπρας γερμανοτσολιας αμερικανοτσολιας δοσιλογος αθεος ισλαμιστης

    αντιχριστος εχθρος της ορθοδοξιας εχθρος του λαου.

  3. Σύριζα και Ανέλ βγάζουν μαζικά στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων

    Είκοσι νέοι πλειστηριασμοί ανακοινώνονται κάθε μέρα – Θα ξεπεράσουν τους 5.000 τον χρόνο Είκοσι νέοι πλειστηριασμοί ανακοινώνονται κάθε μέρα στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία φτάνοντας στους 5.000 τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινή ότι ενώ στις αρχές της εβδομάδας η ιστοσελίδα φιλοξενούσε περίπου 600 πλειστηριασμούς, στα τέλη της ο αριθμός αυτός έφτασε στους 700. Ο ρυθμός αυτός, ύστερα από οκτώ χρόνια οριζόντιου παγώματος αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι τράπεζες εντάσσουν συνεχώς νέα από το στοκ των ακινήτων που έχουν κατηγοριοποιήσει ως έτοιμα προς πλειστηριασμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τις ίδιες τις τράπεζες κάθε χρόνο θα βγαίνουν στο σφυρί περί τα 5.000 ακίνητα και παρά τις δεσμεύσεις ότι δεν θα απειληθούν τα φτωχά νοικοκυριά με πρώτη κατοικία χαμηλής αντικειμενικής αξίας.

  4. Ο Τσαουσεσκου ειχε παρει 96% και ο Κιμ πηρε 99,6%….. απο κοντα και το Χρυσανθεμο της Αχριστερας!!

  5. Στις ΗΠΑ βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με… «επενδυτές». Πρόκειται ουσιαστικά για το ταξίδι του χρίσματος για τον Μητσοτάκη, ο οποίος ακολουθεί τον δρόμο του Τσίπρα πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, ήτοι πρώτα Ισραήλ για κιπά και μετά Νέα Υόρκη για να προσκυνήσει τα αφεντικά. Ήδη βρέθηκε στη Βοστόνη σε εκδήλωση που παραβρίσκονταν πρώην στελέχη του ΔΝΤ, οι οποίοι έχουν ακόμα και σήμερα επιρροή στον Λευκό Οίκο, ενώ ακολουθεί ταξίδι αστραπή στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συναντηθεί με επενδυτές, όπως λένε. Το γεγονός ότι οι συναντήσεις καλύπτονται από πέπλο μυστικότητας, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Μητσοτάκης θα συναντήσει «κοράκια» από funds και βεβαίως το μεγάλο αφεντικό, Τζόρτζ Σόρος. Δεν θα είναι άλλωστε η τελευταία φορά που οι δυο τους συναντώνται εν κρυπτώ. Και το 2014 είχε πραγματοποιήσει μυστικό… δείπνο στην Αθήνα με τον Σόρος και στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ παραβρέθηκε για να συζητήσει το μέλλον της Παγκοσμιοποίησης. Πέραν αυτού δεν έχει περάσει ούτε τρίμηνο από την τελευταία συνάντηση με τον Σόρος στο Λονδίνο, στις αρχές Ιουλίου.

  6. «Τα Νέα»: Σίγουρη η ενίσχυση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις επόμενες εκλογές

    Ακόμα και οι πιο ακραιφνείς δημοσιογραφικές φωνές του συστήματος αναγκάζονται να παραδεχθούν το αναμφισβήτητο γεγονός της συνεχούς ανόδου και επιρροής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ προς ολοένα και περισσότερους Έλληνες. Πιο πρόσφατο παράδειγμα «Τα Νέα», τα οποία στο φύλλο της Δευτέρας γράφουν, αναλύοντας τα όσα συνέβησαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σ΄άλλα και τα εξής: «Έμπειρος δημοσκόπος που αναγνωρίζει ότι όλες οι βεβαιότητες των μετρήσεων έχουν κλονιστεί, δήλωνε βέβαιος για ένα πράγμα – «χωρίς να χρειαστεί να αναλύσει τα νούμερα»: Στις επόμενες κάλπες ενισχυμένοι θα είναι σίγουρα το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή». Δεν χρειαζόταν, φυσικά, η βεβαιότητα του «έμπειρου δημοσκόπου», για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε έχει σοβαρή επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα το προφανές, ότι δηλαδή, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενισχύεται ολοένα και πιο πολύ σε καθημερινή βάση, με τον Ελληνικό Λαό να αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών αποτελεί την μοναδική Πολιτική Δύναμη της Χώρας η οποία μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της Πατρίδας και του Λαού.

  7. Μια γεύση απ’ αυτά που θα συμβαίνουν συχνά στην Κρήτη μόλις η συγκυβέρνηση των συριζοψεκασμένων θα στείλει στο νησί 2.000-3.000 «προσφυγάκια» (για αρχή…), πήραν οι κάτοικοι των Χανίων το βράδυ του Σαββάτου. Έτσι, αλλοδαποί συνεπλάκησαν –για άγνωστο λόγο- στο κέντρο της πόλης, με απολογισμό έναν μαχαιρωμένο στην κοιλιακή χώρα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία. Να τον χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!

  8. Με τον… συνήθη –για κομμουνιστικό κόμμα- τρόπο έκλεισε τις «εργασίες» του το 2ο Συνέδριο των αμερικανοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι την επανεκλογή του mister Tsipra στην προεδρία του συνονθυλεύματος. Χωρίς αντίπαλο (έστω για τα μάτια του κόσμου…) και με ποσοστά που θα έκαναν τον Στάλιν να… αναπηδήσει από χαρά στον τάφο του (για τους… άξιους συνεχιστές του!): mister Tsipras: 2.548 ψήφοι, Λευκά: 176 και Άκυρα: 34, ήτοι επανεκλογή με 93,54%! Τώρα πλέον δε μένει παρά ν’ αφήσει και μια… μουστάκα ο (χαριτόβρυτος…) ορφανός του Στάλιν, για να μοιάζει ακόμα περισσότερο με το ίνδαλμά του!

  9. Συνεχίζεται – επί καθημερινής βάσεως πλέον- το… στενό μαρκάρισμα των διαδικτυακών παπαγάλων του Αντωνάκη Σαμαρά στο «παλτό» που προεδρεύει της νουδούλας και ακούει στο όνομα Κούλης. Προφανώς, κατόπιν σχετικών οδηγιών του «Μεγάλου Αρχηγού» Αντωνάκη, που έχει… ζηλέψει τον Σαρκοζί και επιθυμεί σφόδρα να επανακάμψει στην αρχηγία. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο –εφόσον υπάρχει κυβερνητική προοπτική για την νουδούλα- ο Αντωνάκης ετοιμάζεται να αποστατήσει ξανά! Ιδού τα κυριότερα σημεία από το τελευταίο άρθρο των σαμαρικών κατά του Κούλη, με τον ειρωνικό τίτλο «Θα καταλάβει ο Κυριάκος ότι πρέπει να δώσει… ραντεβού στα γουναράδικα;» και με εξίσου ειρωνικό περιεχόμενο: «Εντάξει, ο Κυριάκος είναι… ευγενικό παιδί και δεν χρησιμοποιεί εκφράσεις… πεζοδρομίου. Δεν είναι του αλωνιού είναι του σαλονιού κι έχει τρόπους. Όταν εμείς μιλάμε για πραξικόπημα, αυτός βλέπει παράλληλο πρόγραμμα. Όταν εμείς λέμε ότι ο Τσίπρας είναι αρχιπραξικοπηματίας ο Μητσοτάκης απλά θέλει να μάθει την αλήθεια. Κι όταν εμείς λέμε ότι η ΝΔ πρέπει να βγει μπροστά, να ενημερώσει τον κόσμο για το έγκλημα που πήγε να συντελεστεί, ο Κυριάκος λέει ότι «θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τότε. Εντάξει είναι μια καλή αρχή το ξύπνημα από τη χειμερία νάρκη, αλλά τι να σου κάνει από μόνο του; Όταν οι φιλελέ σύμβουλοι και τα κολεγιόπαιδα έχουν μάθει να κάνουν πολιτική με τον φραπουτσίνο στο στόμα και διαβάζοντας… liberal, facebook και FT προκοπή δε γίνεται. Η ζωή είναι δύσκολη, ειδικά η πολιτική είναι σκληρή και θέλει άντερα για ν’ αντέξεις. Χαλκέντερους πολιτικούς χρειάζεται η χώρα για να πάει μπροστά κι όχι κάτι παιδάκια με μαντηλάκι στο πέτο και άρωμα Bulgari που μυρίζει από χιλιόμετρα. Ίσως αν καταλάβει ο Κυριάκος ότι πρέπει να δώσει… ραντεβού στα γουναράδικα ή στην καλύτερη περίπτωση… ραντεβού στον Γοργοπόταμο τότε και η ΝΔ θα μπορέσει να ξαναγίνει ένα ισχυρό πατριωτικό κόμμα». Πότε θα την κάνει ο Αντωνάκης; Μόνο στην περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφορίες που δίνει στα ορφανά του – κι εκείνα τις δημοσιεύουν, ότι επίκειται «μεγάλη συγκυβέρνηση» νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ (και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων…), για να αποστατήσει σαν… ήρωας και να νεκραναστήσει την ΠΟΛΑ του – με υπαρχηγό τον Μπουμπούκο. Φαίνεται μάλιστα πως έχει πάρει και το ΟΚ των εντολοδοτών του, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρει μαζί του πάνω από 18 βουλευτές. Για να γίνει αυτομάτως η ΠΟΛΑ κι όχι η Χρυσή Αυγή, αξιωματική αντιπολίτευση!

  10. Υλοποίηση της βοήθειας που υποσχέθηκαν να του δώσουν όταν τον έβαζαν στο… τσεπάκι τους (στο θέμα του χρέους…), ζήτησε ο mister Tsipras από τα «Μεγάλα Αφεντικά». Τονίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι αν δεν συμβεί αυτό θα υπάρξει θεαματική άνοδος της Χρυσής Αυγής, σε βαθμό που να διεκδικεί την εξουσία – όπως γίνεται με εθνικιστικά κινήματα άλλων χωρών της Ευρώπης: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη δύσκολη συμφωνία και το ίδιο περιμένουμε να τηρήσουν τη συμφωνία και οι δανειστές… Οι εταίροι μας στην Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσει τις κρίσεις, την οικονομική και προσφυγική, με καθυστέρηση και αμηχανία. Και τις επιπτώσεις της καθυστέρησης τις βιώνει σήμερα η Ευρώπη, με την άνοδο ακραίων δυνάμεων, που απειλούν πολλές χώρες με αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. Άρα τώρα είναι η κρίσιμη ώρα, γιατί η λύση έχει να κάνει και με την Ευρώπη, η διαρκής μετάθεση οδηγεί σε αποτυχίες, αλλά και τραγωδίες ολόκληρη την Ευρώπη». Αχ Τσιπράκο μου, πάλι… αυταπάτες έχεις. Μα αν χαρίζανε δάνεια και χρέη οι διεθνείς τοκογλύφοι, τι τοκογλύφοι θα ήταν; Μην ελπίζεις, λοιπόν. Ούτε στην χείρα βοηθείας, ούτε στην μη άνοδο των «ακραίων δυνάμεων». Θα το πιεις το πικρό ποτήρι μέχρι το τέρμα!

  11. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε τηλεφωνικά στο Ράδιο Μετρόπολις όπου σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σκάνδαλα και στα δάνεια των κομμάτων τα οποία δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ, στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, στην δικαστική σκευωρία αλλά και στις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή. Σημείωσε πως Σύριζα και ΝΔ έχουν ξεπουλήσει μαζί την χώρα στους δανειστές και παίζουν ένα στημένο σόου στα κανάλια εμφανίζοντας όλη μέρα κάτι τύπους, όπως ο Πολάκης, με σκοπό να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση στην κοινωνία ότι είναι κάτι διαφορετικό. Στην πράξη είναι όμως το ίδιο αφού η ΝΔ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο της Αριστεράς και στηρίζει τα περισσότερα νομοσχέδια του φέρνει ο Σύριζα. Μάλιστα τόνισε ότι ακόμα και στην περίπτωση της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στο κέντρο των Αθηνών, είδαμε τους «Πολάκηδες» του Σύριζα που έχουν στο γραφείο τους πορτραίτα με τον Άρη Βελουχιώτη, να ψηφίζουν μαζί με τους «Αδωνοβορίδηδες» της ΝΔ, την μεγαλύτερη ανθελληνική και καταστροφική απόφαση για το μέλλον της Ελλάδος.

  12. Ο Τσίπρας ανέστησε το πτώμα του ΠΑΣΟΚ με Τζουμάκα -Ξενογιαννακοπούλου αγκαλιά με Φίλη, Μουζάλα και όλο τον ανθελληνικό εσμό του Σύριζα: μόνη λύση για την Πατρίδα μας να απελαθεί άμεσα από την επικράτεια ολόκληρη η ξενόδουλη συμμορία του μνημονίου. Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

  13. ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ… ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΣΑΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!

    Αφού ξεκαθάρισε το εσωτερικό μέτωπο, με τις χιλιάδες συλλήψεις μετά από το αποτυχημένο κίνημα ( και κάποιοι λίγοι που του ξέφυγαν θα τους ξαναβάλει στο χέρι, ας είναι καλά τα ξεφτιλισμένα χανουμάκια των Αθηνών που θα τους στείλουνε πίσω «πακέτο»), ο Ερντογάν Πασάς ξεδιπλώνει τις διεκδικήσεις της Τουρκιάς στο εξωτερικό. Και μεταξύ των άλλων εδαφών της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θέλει την ΔυτικήΘράκη, τα νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και την Θεσσαλονίκη – γεια σου και τη… λεβεντιά σου ωρέ Μπουτάρ-χανούμ! Έτσι, σε ομιλία του στην Ρίζε, ο Πασάς, οριοθέτησε ως εξής τις διεκδικήσεις του: «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας». Έπειτα, μίλησε για το «εθνικό συμβόλαιο», το οποίο σύμφωνα με απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης του 1920, περιλάμβανε τα σύνορα της Τουρκίας, και τόνισε ότι με βάση την απόφαση εκείνη τα σύνορα στις περιοχές του Οθωμανικού κράτους όπου υπήρχε αραβική πλειοψηφία κατά την υπογραφή της Συνθήκη του Μούδρου το 1918, θα έπρεπε να ορισθούν σύμφωνα με την εκφρασμένη μέσω δημοψηφίσματος βούληση των ίδιων των πληθυσμών. Η απόφαση του 1920 ανέφερε επίσης ότι το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή. Τέλος, ο Πασάς υποστήριξε ότι «ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του «εθνικού συμβολαίου» περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου». Εδώ σας θέλω χανουμάκια της… «ελληνο-τουρκικής» φιλίας (από ψοφοδεξιά ως άκρα αριστερά)!

  14. XA:Να σταματήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας μετά το επεκτατικό παραλήρημα Ερντογάν

    Μπορεί το ελλαδικό προτεκτορά να κοιμάται τον ύπνο του… μειοδότη, όμως η Χρυσή Αυγή είναι εδώ ώστε να θέτει τους «αξιωματούχους» προ των ευθυνών τους είτε στην Ελλάδα, είτε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έτσι, λίγες ώρες μετά το επεκτατικό παραλήρημα του Ερντογάν, που στην ουσία έθεσε ζήτημα ακόμα και για τη… Θεσσαλονίκη, ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Επιτήδειος, επιδεικνύοντας άριστα εθνικά αντανακλαστικά έθεσε το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτώντας να σταματήσουν τώρα οι ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας, ως μίας χώρας που δεν σέβεται καν τις Διεθνείς Συμβάσεις και τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, για να μην αναφέρουμε άλλα – πραγματικά αναρίθμητα – παραδείγματα. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του Συναγωνιστή Γεώργιου Επιτήδειου: Σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, είπε: «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας… ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου». Ερωτάται η Επιτροπή: Θεωρεί ότι αυτές οι δηλώσεις συνάδουν με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως υπό ένταξη χώρας; Είναι συμβατές με την πολιτική και με την φιλοσοφία της Ένωσες οι πιο πάνω δηλώσεις; Είναι έτοιμη η Ένωση να διακόψει άμεσα τις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ