ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση με Φ. Κουρμούση στην Κω για ένταξη επιχειρήσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών

2
1597

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τις λεπτομέρειες, τις διαδικασίες τα πλεονεκτήματα και τα εργαλεία που παρέχει ο θεσμός της Διαμεσολάβησης στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών και οι βασικές ρυθμίσεις του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό παρουσιάστηκαν αναλυτικά στην αποψινή ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΔ Κω παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση ο οποίος συνοδευόταν από τον Βουλευτή Δωδ/σου Η. Καματερό (ήρθε με την απογευματινή και αναχώρησε με την βραδινή πτήση).
Σε μια συζήτηση που παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Κουρμούσης απάντησε σε πάρα πολλές ερωτήσεις και παρατηρήσεις των παρισταμένων εκπροσώπων φορέων, επαγγελματιών, νομικών και οικονομολόγων.
Την συζήτηση συντόνιζαν από το ΕΒΕΔ οι: Νίκος Τσακίρης και Άγγελος Καλαθιανάκης, ενώ παρών ήταν επίσης ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός , εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας δανειοληπτών Β. Κρητικός (ο οποίος έθεσε επίσης ερωτήματα και παρατηρήσεις στο τέλος – βίντεο) και πολλοί ενδιαφερόμενοι.
Ως γνωστόν από τις 8 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα.

 

Στην εκδήλωση, ο κ. Κουρμούσης ενημέρωσε  αναλυτικά για τις σημαντικές ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού:

 •  Ο νέος νόμος, ρυθμίζει χρέη προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες. Είναι μια καινοτομία για την Ελλάδα, μια διαδικασία εκτός δικαστηρίων. Κάθονται όλοι σ’ ένα τραπέζι και συζητούν πώς θα σωθεί μια επιχείρηση. Αυτό γίνεται στη βάση μιας μελέτης βιωσιμότητας όπου η επιχείρηση αποδεικνύει ότι είναι βιώσιμη και ρυθμίζονται τα χρέη της με στόχο να συνεχίσει να συνεισφέρει στην αγορά και να παρέχει εργασία.
 •  Για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση σε όλη αυτή τη διαδικασία πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και ότι τα συνολικά της χρέη είναι πάνω από 20.000 ευρώ.
 •  Η όλη διαδικασία διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, που θα τεθεί σε λειτουργία στις 8 Αυγούστου. Πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα.

Προϋπόθεση που πρέπει να πληροί κάποια επιχείρηση για να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό είναι ότι θα πρέπει να έχει μια θετική χρήση μέσα στα τελευταία τρία χρόνια κάτι που σημαίνει ότι τα λειτουργικά της έξοδα, αφαιρουμένων των εσόδων της έχουν θετικό πρόσημο.

Στα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες περιλαμβάνονται:

 •  Σύντομη διαδικασία.
 •  Αποφυγή σημαντικών εξόδων της δικαστικής διαδικασίας.
 •  Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ελέγχουν τη διαδικασία.
 •  Διαχείριση των εντάσεων με τρόπο που θα οδηγήσει σε λύση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. χαίρομαι πραγματικά να βλέπω τέτοιες κινήσεις συνεργασίας. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε καλύτερα

 2. Μεγάλο ενδιαφέρον, δέκα κομματικοί....... για να θυμηθούν το κανένα σπίτι ή επιχείρηση σε χέρια ιδιοκτήτη...

  Από το δεν πληρώνω των αγανακτισμένων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πατέντα του ΣφΥΡΙΖΑ και χωρίς διαμαρτυρία ξεπούλημα της περιουσίας των πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί από την φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.