Ο Κυριάκος στον πατέρα του: «Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

9
1526

Ο επικήδειος του γιου

Ο Κυριάκος στον πατέρα του: «Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου»

«Το παράδειγμά σου είναι οδηγός για όλους μας. Να λέμε την αλήθεια και να μην επιδιώκουμε τον διχασμό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας το τελευταίο κατευόδιο στον πατέρα του

«Τα λόγια σου δεν είναι για να μας θυμίζουν τι θα είχε συμβεί, αν… Ήξερες, άλλωστε, ότι η ιστορία δεν γράφεται με αν» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον επικήδειο που εκφώνησε κατά την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Συγκινημένος, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για την πολιτική παρακαταθήκη του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του, ενώ σημείωσε: «Ήσουν πάντα μπροστά από την εποχή σου».

«Το βλέμμα σου ήταν πάντα εστιασμένο στο μέλλον. Η πολιτική σου παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως αειθαλής υπήρξες κι εσύ» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ανέφερε ότι το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι οδηγός για όλους: «Να λέμε την αλήθεια, να μην κολακεύουμε τον λαό, να σεβόμαστε τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο. Να επιδιώκουμε την ενότητα και όχι τον διχασμό, να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης».

«Ήξερες ότι το κακό το οποίο πάλεψες μια ζωή είναι πάντα ζωντανό, ο λαϊκισμός ο φθόνος, η μισαλλοδοξία, ο διχασμός παραμένουν δυστυχώς θλιβεροί συνοδοιπόροι της ιστορικής μας διαδρομής» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η συμβουλή σου σε μας τους νεότερους ήταν απλή: να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και να ξεκινάτε πάντα με διάθεση να τους βοηθήσετε».

«Τώρα περνάει στη δική μας γενιά το χρέος να πολεμήσουμε τον λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Χιλιάδες συμπολίτες μας θα χύσουν ένα δάκρυ βουβό» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στα συναισθήματα του λαού για τον εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργό.

Κλείνοντας τον επικήδειο λόγο του, ο κ. Μητσοτάκης μνημόνευσε την περίοδο των παιδικών του χρόνων δίπλα στον πατέρα του: «Σε θυμάμαι όταν ήμαστε εξόριστοι, να με πηγαίνεις με το μετρό στο Παρίσι. Καθώς μεγάλωνα δεν είχες πολύ χρόνο να μου διαθέσεις, είχες τη γενναιότητα να κοντύνεις εσύ όσο εγώ ψήλωνα, έτσι ώστε η σκιά σου να μην είναι πολύ βαριά πάνω μου. Καθώς τα χρόνια πέρναγαν βρήκαμε την ισορροπία. Σου είπα αυτά που ήθελα και με είδες εκεί που ήθελες».

«Αφήνεις πίσω σου το πιο ωραίο και το πιο σημαντικό: μια ενωμένη οικογένεια. Τέσσερα παιδιά, 13 εγγόνια 13 δισέγγονα και δύο ακόμα που δεν πρόφτασες να γνωρίσεις. Ήσουν η κολόνα του σπιτιού μας, ένας βράχος σταθερότητας που βρίσκαμε καταφύγιο για τις μικρές και μεγάλες μας ανησυχίες» κατέληξε, εμφανώς συγκινημένος.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tι μπουρδες λες ρε Κουλη ??? Σπανια τα λογια ειχανε τετοια αποσταση απο την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!! Μια τελειως ΣΤΡΕΒΛΗ και ΨΕΥΤΙΚΗ αποτιμηση των ΕΡΓΩΝ του Μητσοτακη….Να σεβομαστε την Δημοκρατια και το Κοινοβουλιο !!!!!!!!!!!!!! την Δημοκρατια και το Κοινοβουλιο …!!!!!! ……. Ποιος ??? Ο Μητσοτακης ?????!!!!! που σαλαμοποιησε την Ενωση Κεντρου το 1965 , εξαγοραζοντας τους βουλευτες της, ενα – ενα, μεχρι να κανει Ψευτο κυβερνηση με τους Αποστατες και την ΕΡΕ….!!!!! Αυτο λεγεται σεβασμος στη Δημοκρατια και το Κοινοβουλιο ???? Δεν εχει νοημα να τους ακουει κανεις. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ καταστρεφοντας καθε στοχειωδη ανθρωπινη σκεψη….!!! Ετσι μιλανε στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ σημερα…..Λενε οτι θελουν, οπως θελουν, οποτε θελουν….Ενας 24ωρος ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ απο μπουρδες ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ. Κανουν το Ασπρο Μαυρο χωρις ΝΤΡΟΠΗ !!!!

  2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΧΑΛΟΥΒΑΔΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ

    • Τωρα μας λενε και τρελλους τα ηλιθια ΛΑΜΟΓΙΑ .Ρε λαμογιο η ΙΣΤΟΡΙΑ δεν ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ επειδη ο Μητσοτακης ητανε ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ και ΕΡΙΞΕ την ΝΟΜΙΜΗ Κυβερνηση της Ε.Κεντρου. Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ των βουλευτων της Ε.Κ. και η πτωση της Κυβερνησης ητανε μια πραξη που ΑΛΛΑΞΕ την πορεια της Ελλαδας και μας οδηγησε στην Χουντα και την καταστροφη της Κυπρου. Αυτα ειναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ.. Τα δικα σας ειναι λογια, μπουρδες ανεξελεκτες και εξωπραγματικες για να ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ την ΙΣΤΟΡΙΑ οπως βολευει σημερα τον Κουλη και αυτους που το στηριζουνε… Τον ειδες τον Τεως στην κηδεια και χειροκροτημα και κλαμμα….ΞΕΦΤΙΛΕΣ. Αυτοι ειστε….

  3. προς Νικο Μωραιτη.που εισαι ρε φιλε χαθηκες πες ακομα τιποτα για τον επιτιμο να περασει η ωρα για να μαθαινουν οι μικροι και θυμουνται οι πιο μεγαλοι…..

  4. Ρε συ Νικο για την συγκεκριμενη συνεντευξη που θα παιξει αποψε ο Σκαι και αφησες υπονοουμενο προχτες που το ηξερες;για πες .

  5. Το 1964 οι καλοί Σοσιαλιστές και υπερασπιστές του λαού…Γεώργιος και Ανδρέας Παπανδρέου μαζί με τον Βασιλιά και τους λοιπούς καλούς δημοκράτες (Μητσοτάκη και άλλους) με το Νομοθετικό Διάταγμα 4368/1964 αναγνώρισαν τα διαγραμμένα χρέη του κακού Μεταξά.http://www.briefingnews.gr/politiki/oi-papandreoy-anagnorisan-hrei-poy-eihe-diagrapsei-o-metaxas-deite-shetiko-arthro-giati-ta

  6. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Έβαλαν την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη να αναγνωρίσει και να επαναδιαπραγματευτεί τα διαγραμμένα χρέη, και αυτά που είχε επιτύχει την διαγραφή τους ο Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, ως εξής:Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου (να και το CDS) ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου! ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2,5 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!!!
    Τα 100 έγιναν αυτομάτως 270…!!!
    Μια ζωή σκλαβιά μέσω ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ χρέους και μέσω ξεπουλημένων πολιτικάντηδων!

  7. ΤΟ 1963 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΜΕ ΦΕΚ με το Νομοθετικό Διάταγμα 4368/1964 ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟ!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2009!!!.ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 201Ο. ΤΥΧΑΙΟ ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ. ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ?ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

  8. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΣΑΣ?ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ