Η. Καματερός: Στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής

2
685

Η. Καματερός: Στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής

Στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Κανάλι της Βουλής ήταν καλεσμένος την Τρίτη 11 Απριλίου ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, για να σχολιάσει την πολιτική και κοινοβουλευτική επικαιρότητα.
Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο Ηλίας Καματερός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο περί εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, το οποίο συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με σκοπό να εισαχθεί στην ολομέλεια προς το τέλος του μήνα.
Τόνισε τις δυνατότητες που παρέχει ο συγκεκριμένος μηχανισμός, ώστε να ρυθμιστούν οι χρηματικές οφειλές επιχειρήσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως πρώτη φορά οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους συνολικά και ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές (τράπεζες, Δημόσιο, προμηθευτές κ.ά.)
Στο νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, ώστε να μην εντάσσονται στο συγκεκριμένο μηχανισμό οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Ο οφειλέτης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιεί στους πιστωτές του το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, καθώς και όσα δεδομένα κρίνονται αναγκαία ώστε να κριθεί η βιωσιμότητά του.
Με αφορμή μάλιστα της στάσης της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής, υπενθύμισε τον νόμο Δένδια, ο οποίος όμως απέτυχε να δώσει λύση, αφού έθετε ως αρχική προϋπόθεση την τακτοποίηση των χρεών στο Δημόσιο, ώστε να προχωρήσει κάποιος σε εξωδικαστική ρύθμιση.
Στη συνέχεια της εκπομπής ο Ηλίας Καματερός έκανε αναφορά στη σκληρή μάχη που δίνεται, ώστε επιτέλους να αποκτήσει περιεχόμενο και να γίνει πράξη το άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει να λαμβάνεται υπόψη του νομοθέτη η ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών. Σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι των νησιών, αλλά και τα θετικά βήματα που δρομολογούνται σε σχέση με τη νησιωτική πολιτική, ύστερα και από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο.
Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου τοποθετήθηκε για τις σημαντικές αλλαγές που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση στον Καλλικράτη, οι οποίες ενισχύουν τη δημοκρατία με την καθιέρωση ως εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής, προωθούν τη συμμετοχή των πολιτών, περιορίζουν το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και τονώνουν τον αποδυναμωμένο ρόλο των κοινοτήτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί τόση περιφρόνηση στον μαϊντανό των καναλιών;;; Ψοφάει να του τα σούρνουν, δύο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ...

    Δεν τον καταλαβαίνει κανένας, ξέρετε πόση στενοχώρια έχει στα στήθια του για τα μέτρα του 4ου μνημονίου που θα ψηφίσει στα τέσσερα;;; Άγιες μέρες, μην τον φαντάζεστε σταυρωμένο με αγκάθια στο κεφάλι να φωνάζει…. Θα παραιτηθώ γιατί είμαι αριστερός αλλά αυτά τα μέτρα που φτωχοποιούν τους Έλληνες δεν τα ψηφίζω…. (Φυσικά μόνο στα όνειρα γίνονται αυτά όταν έχεις να κάνεις με το Ηλιάκη)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ