Κώστας Παπαδάκης (Ευρωβουλευτής ΚΚΕ) από Κω: ΟΧΙ σε hot spot & Προαναχωρησιακό – Διαφωνούμε με ΕΕ-Κυβέρνηση-Δήμο Κω- Αλληλεγγύη & όχι ρατσισμός

8
1402

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και την κάθετη αντίθεση του στα hot spot και τα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης ανέπτυξε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κω σήμερα Πέμπτη ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης απαντώντας επίσης σε ερωτήματα των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ (διαφώνησε με την πολιτική της δημ. αρχής Κω, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία χαρακτήρισε υποκριτική μιας και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι αυτές που γεννούς νέους πρόσφυγες και μετανάστες).

Ο κ. Παπαδάκης συνοδευόμενος από την Κ. Μακρή και τοπικά στελέχη του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τη ΔΕΗ, χώρους δουλειάς, το ΚΥΤ Κω κλπ (θα εκδοθεί αναλυτικό δελτίο τύπου).

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή της όξυνσης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, προσπάθησε να αναδείξει στον ελληνικό λαό τις αιτίες που το δημιουργούν, που είναι οι επεμβάσεις και πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις, όπως η Ρωσία.

Είναι αυτονόητο το δικαίωμα ανθρώπων – θυμάτων πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων να αναζητήσουν μια ασφαλέστερη ζωή σε άλλες χώρες, παρά το γεγονός ότι οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί εάν ο κάθε λαός στη χώρα του οργανωθεί και παλέψει για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά-μετανάστευση.

Η κατάσταση οξύνεται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο -επεσήμανε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ- με αφορμή τα τελευταία καθημερινά επεισόδια στα Ίμια με την  άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με την απόφαση της Συνόδου υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, μετά από αίτηση και της ελληνικής κυβέρνησης. Η ανάμειξη αυτή αξιοποιεί ως πρόσχημα το Προσφυγικό, αλλά ουσιαστικά σχετίζεται με τους ανταγωνισμούς και την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, ενώ προετοιμάζει νέες πιθανές επεμβάσεις σε άλλες χώρες της περιοχής.

Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που έγινε φανερή η τάση έξαρσης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, καταδίκασε την πολιτική της ΕΕ στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα, ως βασική αιτία του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε διάφορες χώρες – πύλες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η ΕΕ, οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, σε συμμαχία με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, αφού έβαλαν φωτιά για τα συμφέροντα των μονοπωλίων στη Συρία, τη Β. Αφρική και αλλού υποκρίνονται τώρα ότι ανησυχούν για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Διαχωρίζουν τους μετανάστες σε νόμιμους και παράνομους, σε «καλούς πρόσφυγες» και «κακούς μετανάστες» προς απέλαση, ενισχύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που στρώνουν το έδαφος στην εγκληματική δράση φασιστικών- ρατσιστικών ορδών. Η «αλά καρτ» άρση του Δουβλίνου από κράτη μέλη όπως η Γερμανία αποκαλύπτει το ότι τα μονοπώλια διψούν για πάμφθηνη εργατική δύναμη. Να γιατί δεν κρύβεται η αιτία της προσφυγιάς, της μετανάστευσης που είναι το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, φτώχεια. Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γεννούν νέους πρόσφυγες/μετανάστες και να  να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης. Συγκεκριμένα: ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί χώροι υποδοχής, με πλήρη φροντίδα κι άμεσες διαδικασίες για ταξιδιωτικά έγγραφα προς τις χώρες του προορισμού τους.

Το ΚΚΕ, απευθύνεται κυρίως στον ελληνικό λαό, ο οποίος αντιμετωπίζει τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και παράλληλα εκφράζει την αμέριστη και συγκινητική αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο.Καταδικάζοντας τη ναζιστική και εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής που κυνηγάει τους φτωχούς και κατατρεγμένους πρόσφυγες παίζοντας το παιχνίδι της ΕΕ και των αφεντικών. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να διεκδικήσει άμεσα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων, μετακίνησης στις χώρες προορισμού τους, ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ. Να δυναμώσει η διεθνιστική αλληλεγγύη, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΑΡΚΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

  • Μη βρίζεις τους πλουτοκράτες!! Αυτοί σε ταΐζουν. Αυτοί μαζί με τους διεθνείς τοκογλύφους τάισαν και τον Μουσσολίνι και τον Χίτλερ!

 2. Η Χρυσή Αυγή διακρίνει τους Έλληνες πολίτες από τους αλλοδαπούς υπηκόους νόμιμα διαμένοντες στην χώρα και φυσικά από τους λαθρομετανάστες εισβολείς (παράνομους ή παρανόμως νομιμοποιηθέντες). Οι λαθρομετανάστες εισβολείς αποτελούν ασύντακτο στρατό, που αποσυνθέτει την κοινωνική δομή και αλλοτριώνει την εθνική μας ταυτότητα. Επομένως οι λαθρομετανάστες, ως ξένο προς την ελληνική κοινωνία σώμα και ως παραβάτες της κείμενης νομοθεσίας, πρέπει άμεσα να απελαθούν:- Άμεση σύλληψη και επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους προβλέπεται η μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας, όπου οι συνθήκες δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο 5 αστέρων.- Το φαινόμενο της εσαεί κράτησης παρανομούντων σε πολυτελή κέντρα με κλιματισμό, δωρεάν γεύματα και ανέσεις που λείπουν από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, είναι απαράδεκτο και θα διακοπεί πάραυτα

 3. – Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Οι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου.
  – Πάταξη του παρανόμου εμπορίου των αλλοδαπών και αυστηρός φορολογικός έλεγχος στα εμβάσματα που αποστέλλουν στις χώρες τους οι λαθρομετανάστες. Να πάψει η τεράστια απώλεια εσόδων για το ελληνικό κράτος. Μηδενική ανοχή στα διεθνή κυκλώματα λαθρεμπορίας.

 4. Η μορφή που έχει λάβει σήμερα το κοινοβούλιο αποτελεί εικονική πραγματικότητα. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και οι πολιτικές δυνάμεις που αντιμάχονται για την εξουσία είναι οι εξής: Από τη μία είναι οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, από την άλλη οι φιλελεύθεροι – μνημονιακοί (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τέλος οι αριστεριστές – διεθνιστές μνημονιακοι (ΣΥΡΙΖΑ). Μόνη περίπτωση να επιβιώσει η Ελλάς ως εθνικό κράτος είναι να επικρατήσει η Χρυσή Αυγή. Γιατί; Διότι οι φιλελεύθεροι επιδιώκουν τη διάλυση του εθνικού κράτους μέσω του μνημονίου και την οικονομικής υποδούλωσης στους διεθνείς τοκογλύφους και οι αριστεριστές επιδιώκουν τη διάλυση του εθνικού κράτους μέσω του διεθνισμού, της εισβολής λαθρομεταναστών και της απώλειας της εθνικής μας ταυτότητας. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα καθαρά ελληνικό πολιτικό φαινόμενο. Καμία σχέση δεν έχει με άλλα κράτη και ιστορικές περιόδους. Είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, από την επιτυχία του οποίου θα εξαρτηθεί και η επιβίωσή μας ως εθνικό κράτος.

 5. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ» ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 4 «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΟΥΣΕ ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!

  Έχουμε προκαλέσει πολλές φορές τα «αλληλέγγυα» κομμούνια να πάρουν στα σπίτια τους «πρόσφυγες» και «προσφυγόπουλα», αφού τους αγαπάνε και νοιάζονται γι’ αυτούς-ά. Αυτοί βεβαίως κάνουν το κορόιδο…Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που το έχουν κάνει, αλλά όχι για λόγους «συμπαράστασης» και «αλληλεγγύης».Όπως ένα 52χρονο «αλληλέγγυο» κομμούνι από την Γαλλία, ο οποίος «βρισκόταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής» (τουτέστιν μέλος ΜΚΟ…), ο οποίος «φιλοξενούσε» τέσσερα ανήλικα αγοράκια από το Πακιστάν στο σπίτι του, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.
  Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελία που έκαναν τα ανήλικα αγόρια, ηλικίας 14 έως 17 ετών, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους, ο 52χρονος τα μυούσε στα μυστικά του… οθωμανικού δικαίου.
  Έτσι, ο «αλληλέγγυος» κομμουνιστής-παιδεραστής συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που έγινε στο άντρο της ακολασίας βρέθηκαν και ναρκωτικά.

 6. Ούτε Αλληλέγγυος ούτε Κομμουνιστής ήταν.
  Εκπρόσωπος της Καθολικής εκκλησίας της Γαλλίας ήταν. Κάποιος από σας ήταν, φασιστόμουτρα.
  Αχρείοι φασίστες διαστρεβλωτές κάθε έννοιας και της αλήθειας.

  https://www.thepressroom.gr/ellada/thessaloniki-gallos-toy-tagmatos-ton-fragkiskanon

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ