Ο διαγωνισμός σίτισης στο Hot Spot, ο Η. Καματερός, ο ΔΧ & ο Δ. Βίτσας

0
3536

Τελικά όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Η. Καματερού ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τροφίμων σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας της Κω και της Λέρου θα διενεργείται σε μηναία βάση.
«Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, με διαβεβαίωσε ότι οι διαγωνισμοί θα συνεχίσουν να διενεργούνται σε μηνιαία βάση. Από όσο διαπιστώνω δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ενημέρωση, με σχετικά έγγραφα» δήλωσε στην «δημοκρατική» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ηλίας Καματερός είχε επισκεφθεί τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας να ακυρωθεί ο ετήσιος διαγωνισμός για την σίτιση των προσφύγων που εμπεριείχε, απαγορευτικούς όρους για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι στην συνάντηση με τον υπουργό, ο Ηλίας πήγε έχοντας μαζί του το ρεπορτάζ του Δημήτρη Χόνδρου στο «Βήμα της Κυριακής» στο οποίο αποκαλυπτόταν ότι οι όροι του νέου διαγωνισμού οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μοιράσει την πίτα των 84 δις ευρώ σε επιλεγμένες εταιρίες, σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το δημοσίευμα αποτέλεσε ένα όπλο στα χέρια του Η. Καματερού και μένει να δούμε αν οι διαβεβαιώσεις του κ. Βίτσα ισχύουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ