Η μυστική συμφωνία Τσίπρα – Μητσοτάκη για τις εκλογές

3
1867

Την είδηση μεταδίδει ο Βηματοδότης και έχει την σημασία της. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, στην πρόσφατη γνωστή συνάντηση που είχαν ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης για το Κυπριακό, το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο ήταν οι… εκλογές.

Όπως μάλιστα σημειώνει, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ευθέως από τον Πρωθυπουργό να διεξάγει το συντομότερο εκλογές και όταν ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γνωρίζει πως αυτό είναι το πάγιο αίτημα της ΝΔ αλλά δεν είναι στην ατζέντα του οι εκλογές, τότε επετεύχθη μια πρώτη συμφωνία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί ότι οι εκλογές, όποτε αυτές και να διεξαχθούν, να γίνουν με σταυρό προτίμησης και ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε γι’ αυτό.

Το ερώτημα, γράφει ο Βηματοδότης, είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν επέμενε στον καθορισμό ημερομηνίας εκλογών αλλά στη διεξαγωγή τους με σταυρό προτίμησης. Η απάντηση είναι ότι με αυτόν τον τρόπο νομίζει ότι θα πετύχει ανανέωση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και θα απαλλαγεί από ορισμένα βαρίδια του παρελθόντος.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έδωσαν τα χέρια Τσίπρας και Μητσοτάκης για να μην γίνουν εκλογές υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής!

    Και, βεβαίως, η στιχομυθία δεν ήταν καθόλου αυτή, αλλά υπήρξαν εκατέρωθεν εκφράσεις ανησυχίας για το αδιέξοδο που γνωρίζει το σύστημα. Αν αυτή τη στιγμή υπάρξει η «μεγάλη συγκυβέρνηση», τότε αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή.
    Από την άλλη πλευρά παρά το «φούσκωμα» των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, δεν υπάρχει άλλη προοπτική. Έτσι οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να περιμένουν μερικούς μήνες για να δουν μήπως επέλθει η νεκρανάσταση του κλεφτοΠασόκ από την επιστροφή του Τζέφρυ και αν δούνε ότι κινείται κάτι, ίσως προχωρήσουν σε εκλογές. Βλέπετε τα λοιπά μνημονιακά αποκόμματα, Ποτάμι, Λεβέντης, Ανέλ δεν βλέπουν βουλή ούτε με τα κιάλια! http://www.xryshaygh.com/home

  2. «Άγνωστοι» -σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ- επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, στο… γνωστό σημείο (στην Χαριλάου Τρικούπη, βεβαίως) χθες αργά το βράδυ της Πέμπτης.

    Επρόκειτο για συμμορία περίπου 20 αναρχοκομμουνιστών, που εκτόξευσαν (με την άνεσή τους, αφού το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ αρνείται πεισματικά να βάλει στα πέριξ μια αθέατη ομάδα συλλήψεων) δέκα βόμβες μολότοφ κι έφυγαν σαν… κύριοι.

    Που πήγαν; Όχι μακριά! Εκεί, δυο δρόμους πάρα δίπλα, στις δύο καταλήψεις των «κοινωνικών αγωνιστών»! Τόσο… «άγνωστοι»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ